Vitaminski sastav grejpfruta je jedinstven. Jedan grejp obezbeđuje dnevne doze vitamina C koje su nam potrebne. Vitamin C pomaže u prevenciji gripa i prehlade, dobar je za kožu i usporava starenje. Evo nekih razloga zašto grejp treba uvrstiti u svakodnevnu ishranu.
– Grejpfrut ubrzava metabolizam
Sastojci ovog voća pomažu u sagorevanju kalorija i stabilizuju šećer u krvi. Ljudi koji jedu pola grejpa pre obroka za 10-ak nedelja mogu da izgube i do 1.5 kilograma.
– Grejpfrut uklanja tamne fleke
Ova voćka uklanja tamne fleke na kolenima i laktovima. Prepolovite jedan grejp, iscedite sok, potom izmešajte sok sa kašičicom šećera i istrljajte kožu. Ne preporučuje se upotreba na licu jer može da izazove iritacije.
– Grejpfrut je jak antioksidans
Odličan je antioksidans, naročito crveni grejp. Povoljno utiče na izbacivanje toksina i štetnih materija iz organizma.
– Grejpfrut čuva srce
Ako svakog dana pojedemo jedan grejp možemo smanjiti “loš” holesterol za 15 % a trigliceride čak za 27%.
– Grejpfrut za elastičnost kože
Dermatolozi preporučuju da se jede jedan grejp dnevno jer je vitamin C neophodan za proizvodnju kolagena .