Predstavljamo vam frizure za tanku kosu koje će joj odmah dati vizuelno gušći i voluminozniji izgled. Pogledajte o kakvim je frizurama reč.

kovrdze frizure za tanku kosu
Popularne frizure se iz sezone u sezonu smenjuju kao i boje kose. Međutim, postoje određene frizure za tanku kosu koje žene redovno traže jer kosi vizuelno daju potrebnu gustinu i volumen. Pritom radi se o vanvremenskim stilovima poput piksi stilova, slojevitog šišanja, atraktivnih šiški i posebnog načina stilizovanja i oblikovanja kose, koji će uvek biti u modi.

Dobar izbor frizure za tanku kosu podrazumeva i dužinu kose od uha do ključne kosti. Ove dužine najčešće kosi daju potrebnu teksturu i čine je gušćom. Piksi je opcija bez muke da vaša kosa izgleda punije i gušće. Ugaoni bob daje potreban oblik, a stepeni ili pernasti slojevi potrebnu lepršavost, dinamičnost i strukturu. Pored toga šiške daju trenutnu punoću vašoj tankoj i retkoj kosi.

 duge frizure za tanku kosu
Frizure za tanku kosi bi trebalo da prekriju vidljivost kože glave koja je kod tanke i retke kose veoma česta. Zato se žene najčešće opredeljuju za kraće stilove jer oni se lakše oblikuju na temenu glave pri čemu sveukupan izgled frizure dobija potrebnu gustinu i volumen nasuprot spljoštenom i beživotnom izgledu. Redovno farbanje, nijansiranje kose ili izvlačenje pramenova kao i oblikovanje šiški ili dubokog bočnog razdeljka takođe skreću pažnju sa temena glave i vizuelno kosu čine voluminoznijom. Ne treba zaboraviti ni uključivanje proizvoda za povećanje volumena u redovnu rutinu nege kose. Na kraju možete se odlučiti i za ekstenzije za kosu, ako želite da joj dodate dužinu i volumen.

Slede popularne frizure za tanku kosu koje su ove sezone posebno atraktivne i tražene.

1.Blunt ( tupi) bob

 klasicni blunt bob
Za tanku i retku kosu je veoma važno redovno šišanje odnosno skraćivanje krajeva kose. Zato frizeri ženama najčešće preporučuju stilove sa oštrim ili tupim ivicama i linijama kao što je blunt ili tupi bob. Tupo šišani vrhovi kose uklanjaju sve tanke krajeve, a oštri rez daje kosi potrebnu teksturu i volumen.

 blunt bob frizure za tanku kosu

Ovakve frizure se lako održavaju mada je potrebno redovno odlaziti kod frizera da bi bob zadržao svoj klasični oblik. Možete se opredeliti za blunt bob sa razdeljkom na sredini. Takođe možete i krajeve kose uviti ka licu čime celokupnoj frizuri dajete ektra volumen.

 talasasti bob

Blunt bob je uglavnom uglađen i ravan ,ali se vi uvek možete opredeliti i za talase koji takođe predivno idu uz tupe krajeve.

2.Stepenaste frizure za tanku kosu

 stepenaste frizure za tanku kosu
Ukoliko želite da svojoj tankoj i retkoj kosi date fine pramenove onda su stepenasti ili slojeviti stilovi pravi izbor za vas.Pritom stepeni vizuelno kosu čine gušćom i voluminoznijom. Preporučuje se uparivanje boba ili loba sa stepenima za ektra volumen.

 stepenasti bob

Da bi vaša tanka kosa dobila potrebnu dinamičnost i pokretljivost održavajte kraće slojeve na prednjem delu oko lica, a duže pozadi.

 duge stepenaste frizure za tanku kosu

Slojevi ne moraju da budu dramatični – čak i mikro stepeni doprinose podizanju volumena kose.

3.Piksi stilovi

 stepenasti piksi
Ako ste spremni za pravu transformaciju onda je piksi šišanje vaš izbor. Piksi je fantastičan izbor za žene sa tankom kosom.Ovakvi stilovi se najviše oblikuju na temenu glave pri čemu frizura dobija potreban volumen i gušći izgled.

 klasican piksi

Piksi se može na različite načine oblikovati i to sa minimalno truda. Klasično piksi šišanje dodaje obilje teksture tankoj i retkoj kosi.

 piksi frizure za tanku kosu

Možete se opredeliti i za stepenaste varijante piksi frizure kao i za kovrdže koje naglašavaju prirodnu strukturu kose i daju joj potrebnu punoću.

4.Zavesa šiške

 bob i zavesa siske
Zabluda je da šiške čine da fina kosa izgleda još tanje. U stvari izvlačenje šiški je dobar način da date kosi potrebnu teksturu i volumen, a da pritom ne menjate dužinu.

 zavesa siske i vezana kosa

Preporučuju se zavesa šiške koje su veliki hit već nekoliko sezona. One su kraće na sredini čela, a zatim se stepenasto prudužuju ka slepoočnicama prateći oblik lica.

 zavesa siske i duga kosa

Na taj način one su u centru pažnje, a ne ostatak kose. Možete se opredeliti za trendi kombinaciju zavesa šiški i bombastičnih talasa, ali isto tako ćete dobiti fantastičan izgled ukoliko ostatak kose vežete ili napravite punđu.

 zavesa siske i bombasticni talas

5.Shag frizure za tanku kosu

 shag u stilu 70-tih
Shag će biti najpopularnije frizure u 2023 godini, ali su isto tako savršen izbor za žene sa tankom i retkom kosom. To je zahvaljujući kratkim slojevi koji kosi daju potreban volumen i gustinu. Kosa izgleda tako mekano, ženstveno, ali i dramatično.

kovrdžavi shag frizure za tanku kosu

Možete se oprediti za klasične shag frizure u stilu 70 – tih, ili za kovrdžave varijante kao i za kombinaciju zavesa šiški i shag stila.

shag i zavesa siske

6.Konjski rep frizure za tanku kosu

 niski rep frizure za tanku kosu
Repovi su savršen izbor za retku i tanku kosu jer se kosa nalazi skupljena na jednom mestu i tako vizuelno izgleda gušće.

rep sa maramom

Možete napraviti talase u kosi pre nego što vežete rep. Ili pre pravljenja repa nanesite malo laka ili spreja za teksturu i to na vlažnu kosu.

 polupodignuta kosa

Možete se opredeliti za polupodignutu kosu, niski konjski rep u kombinaciji sa rajfom oko glave ili pak za visoki konjski rep koji je poželjno vezati maramom jer ona takođe dodaje volumen i pokretljivost vašoj kosi.

repic frizure za tanku kosu