Pred vama su popularne frizure za zimu 2023/2024, najveći trendovi šišanja i oblikovanja kose koje ćete sigurno poželeti da isprobate.

 frizure za zimu
Kada su u pitanju frizure za zimu 2023/2024, skoro svi frizeri se slažu da će dominirati slojevito šišanje koje prati konture lica, zatim frizure srednje dužine kao i moderni načini oblikovanja šiški od zavesa do bočnih šiški. Pored duge kose prisutne će biti i raznovrsne bob frizure kao i kratki piksi stilovi.

Zima je pravo vreme za eksperimentisanje kako sa bojama tako i sa frizurama i zato vam predlažemo da dobro pogledate koje će frizure za zimu biti u trendu ove sezone. Sigurno ćete pronaći neki stil koji i vama odgovara i koji vas može u potpunosti transformisati.

1.Bombastični slojevi

 bombasticni slojevi frizure za zimu
Govorili smo o bambastičnim talasima, ali se ovoga puta radi o bombastičnim slojevima ili stepenima koji su ništa drugo do leptir frizura. Ovi slojevi kose se stilizuju tako da prate crte lica pa su samim tim jedinstvene od osobe do osobe.

bombasticna kosa

Zato vam treba vešt frizer koji će znati da istakne na pravi način ono što treba na vašem licu i da pritom kosi da potreban volumen, a slojeve uklopi u celokupnu frizuru ne gubeći na dužini kose.

2.Unutrašnji stepeni

unutrasnji stepeni
Ako želite da zadržite svoju dužinu kose, ali da ona izgleda dinamičnije i lepše onda se odlučite za unutrašnje stepenovanje kose.

 unutrasnje stepenovanje

Unutrašnji stepeni daju kosi potreban volumen tako da ona izgleda lepršavo na vazduhu bez obzira da li je talasasta ili ravna.

3.Šiške

 zavesa siske frizure za zimu
Ono što modni stilisti, ali i frizeri smatraju, 2024 će biti godina šiški. Zato je zima pravo vreme da započnemo sa nošenjem ovog trenda.

frizure za zimu krace siske

Šiške su veoma raznovrsne pa je na vama da izaberete one koje vam najbolje pristaju. Od dugačkih šiški koje na momente prikrivaju oči, preko kovrdžavih, resastih, gustih preko celog čela, bočnih.

kovrdzave siske

Stepenasto stilizovanje šiški je takođe popularno, a tu dominiraju zavesa šiške, birkin i bottleneck šiške.

4.Lob

 srednja duzina
Duži bob ili lob će biti jedna od vodećih frizura tokom zime, ali i tokom cele 2024 godine. Stepenasti lob se izdvaja mada je podjednako zanimljiv i ravni kao i talasasti lob. Stepenaste frizure srednje dužine u koje spada i lob su najbolji način da vašoj kosi date potreban volumen i pokretljivost.

 frizure za zimu lob

Odličan su izbor za finu kosu jer slojevi pomažu da tanka kosa izgleda vizuelno gušće i ima više volumena.

5.Bottleneck bob frizure za zimu

 bottleneck bob
Bob frizure su jedne od najpopularnijih, ali i najraznovrsnijih frizura. Ovoga puta su u kombinaciji sa bottleneck šiškama. Inače ovaj bob karakterišu šiške koje su tanke i kratke u sredini, a zatim se postepeno šire oko obraza i slepoočnica dok se ne stope sa ostatkom kose sa strane. Na taj način bob izgleda kao „ usko grlo boce“ koja uokviruje lice.

 bottleneck bob

Bottleneck bob je mekši i popustljiviji od tupog i francuskog boba, jer su mu ivice manje tupe, a uglovi manje oštri.

6.Bob sa dužinom do brade

 bob do brade
Kada su u pitanju bob frizure trendovi pokazuju da će se tokom zime, ali i tokom 2024 godine nositi jednostavnije varijante boba sa mekšim krajevima koji se kreću do nivoa brade i sredine vrata.

 frizure za zimu bob

To je takozvani bob srednje dužine koji odgovara svim oblicima lica, a posebno laska uskom licu.

 ravni bob

Ako želite da vam vilica vizuelno izgleda šira onda je ova frizura idealna za vas.

7.Piksi frizure za zimu

 frizure za zimu piksi
Piksi frizure su sve prisutnije na društvenim mrežama tako da će se sigurno nositi i tokom 2024 godine. Veoma je bitno da pre skraćivanja kose razgovarate sa svojim frizerom kako biste zajedno odredili najbolju piksi farijantu za vaš oblik lica.

 piksi sa siskama

Kratka kosa se lako pere i suši, ali ćete morati češće da odlazite kod frizera. Kada je kosa kraća onda u prvi plan izbija vaša šminka kao i odeća.

8.Mekani pariški shag

 pariski shag
Ne radi se o novoj frizuri već o varijanti shag stila koji ima mekane ivice, ali je takođe pun razbarušenih slojeva i izgleda veoma seksi i neodoljivo. Pariški shag nije jedinstven za sve, što znači da se stilizovanje ove frizure prilagođava obliku lica.

 duzi shag

Dužina je negde između ključne kosti i grudi, šiške se kreću do obrva, ali su i duže sa strane, a mnoštvo slojeva na sredini kose daje ovoj frizuri potreban volumen i lepršavost.

9.Retro shag frizure za zimu

 retro shag
Od Goldie Hawn do Farrah Fawcett, ultra paperjasti retro shag sa mnoštvo slojeva je jedan od najslađih trendova ove godine.

 frizure za zimu shag

Da biste oponašali izgled 70 – tih bitni su uglovi frizure pa zato je akcenat na stvaranje više kratkih stepena koji će kosi dati potrebnu teksturu.

10.Frizure prema konturama lica

 konturisane frizure
Baš kao i šminka i frizura može drastično da transformiše vaš oblik lica kao i celokupni izgled. Možda su zato poslednjih godina sve popularnije frizure koje prate crte lica. To znači da ne možete da kopirate nečiju frizuru već dobijate sopstvenu, jedinstvenu frizuru koja laska vašem obliku lica.

 konture

Akcenat je na slojevima ili stepenima koji se podešavaju vašim konturama lica.