Ishrana po krvnim grupama se kod nas primenjuje već duže vreme i pokazala se kao veoma efikasna. Šteta je što ljudi pribegavaju ovom načinu ishrane tek kada shvate da imaju neki zdravstveni problem. U narednih četiri dana pokušaćemo da damo glavne smernice za svaku krvnu grupu i time pomoći mnogima sa dilemom šta jesti.
Prvenstveno treba saznati koja ste krvna grupa. U najbližoj laboratoriji za vrlo kratko vreme možete saznati koja ste krvna grupa. I možemo početi.
Prva je A krvna grupa.
Ljudi koji imaju A krvnu grupu imaju osetljive organe za varenje. Ne odgovaraju im mlečni proizvodi jer mogu da uspore metabolizam.
Meso treba svesti na minimum, najbolje bi bilo zameniti ga ribom nekoliko puta nedeljno. Ako se ipak odlučite da konzumirate meso neka bude živinsko, nikako crveno. Izbegavajte šunke, viršle, nareske i slično. Morska hrana, i plodovi mora su takođe jako korisni.
Od povrća u velikim količinama dozvoljeni su vam brokoli, mrkva, kelj, praziluk, peršun, krompir, spanać, zeleni kupus, keleraba, bundeva. Treba izbegavati patlidžan, pečurke, paradajz, crveni krompir, kupus crveni i beli.
Od voća treba jesti kajsije, kupine, borovnice, trešnje, šljive, grejpfrut, ananas, suvo grožđe, limun. Banane i pomorandže treba izbegavati a kivi, jabuke, lubenicu, jagode, breskve i maline treba jesti umereno i ponekad.
Od napitaka kafa, zeleni čaj, crno vino, voda i belo vino prijaju dok se konzumacija žestokih pića i piva ne preporučuje.
Belo brašno i pšenicu ne treba jesti kao ni pistaće, brazilski orah, pasulj, kečap i majonez.