Pred vama su modni trendovi za leto 2023, nove ideje i odevne kombinacije koje vredi isprobati tokom ove letnje sezone.

 modni trendovi za leto 2023
Moda je podložna stalnim promenama, svedoci smo da se iz godine u godinu modni trendovi za leto menjaju i prilagođavaju najnovijim trendovima. Često se vraćaju i retro trendovi obogaćeni savremenim detaljima. Prisutno je i kombinovanje više trendova kao i spajanje mogućeg sa nemogućim. Jer sve više važi pravilo da „ nema pravila“. To znači da svako od nas gradi svoj stil i bira odevne komade koji mogu, ali i ne moraju da budu u trendu. Zato je poželjno u garderoberu imati pored vanvremenskih odevnih komada i nešto što je trenutno šik i sigurno će vas stil odevanja podići na viši nivo i učiniti ga zanimljivijim i originalnijim.

Da ne dužimo pogledajte koji su to najveći modni trendovi za leto 2023 godine. Izbor je veliki, a modni stručnjaci su među njima izabrali sledeće trendove.

1.Teksas modni trendovi za leto 2023

 modni trendovi za leto 2023 teksas
U modi su farmerke, ali i ostali teksas odevni komadi poput jakni, košulja, haljina, suknji. Nosiće se midi teksas suknje, ali i farmerke sa niskim strukom u stilu 2000 – tih koje se savršeno slažu sa crop topom i čizmama do kolena. Takođe je šik kombinovati teksas sa teksasom, samo vodite računa da sve bude dobro ujednačeno.

2.Čipka

 modni trendovi za leto 2023 cipka
Čipka će se tokom leta pojavljivati ne samo kao detalj već i kao odevni komad. Čipkane haljine, bluze, kardigani unose dašak senzualnosti i naivne romantičnosti u svaki vaš letnji outfit. Preporučuje se kombinovanje čipke sa karnerima i mašnama. Modni stručnjaci smatraju da će se tokom leta nositi deblje tkanine sa volumenom pogotovo u predelu ramena i bokova. Među prvima su čipkasti i providni materijali.

3.Odlučne boje

 odlucne boje
Takozvane trezvene ili odlučne boje će dominirati tokom letnje sezone. To su tonovi sive i bež boje kao i ljubičasta, plava i crna.

4.Vidljivo donje rublje

 vidljivo donje rublje
Pored crop top majica nosiće se i korseti i grudnjaci i to u kombinaciji sa farmerkama, suknjama pa čak i providnim haljinama. Poželjno je preko grudnjaka nositi sako.

5.Kargo stil modni trendovi za leto 2023

 modni trendovi za leto 2023 cargo
Kargo stil se može nazvati ekstremnim, ili ga volite ili ga mrzite. Za one koji ga vole dobra veste jeste da je sada u trendu. Kargo ide uz što veći broj džepova različitih stilova i dužina. Pored, od ranije poznatih, kargo pantalona sada će se nositi kargo suknje, haljine, šorcevi pa čak i kaputi.

6.Grunge stil

 grunge
Grunge stil koji je obeležio početak 21 veka se ponovo vraća na modnu scenu.Ovoga puta se tradicionalni grunge komadi kombinuju sa sofisticiranijim poput stiletto štiklama, elegantnim punđama i jednostavnijim modnim detaljima.

7.Odeća uz telo

 odeca uz telo
Posle perioda širokih odevnih komada vraćaju se uski krojevi uz telo. Ovaj trend se može videti u gotovo svim stilovima od poslovnog, preko sportskog, ležernog i glamuroznog.

8.Providno ili „nude“

 modni trendovi za leto 2023 providno
Kada su u pitanju dezeni i printovi dizajneri su bili inspirisani golim telom. Providni ili nude odevni komadi su prekriveni određenim dezenima bilo da su tufne, cvetni print ili grafički print iz nekog filma ili crtanog filma. Na taj način je telo u centru pažnje, a ujedno providni odevni komadi izgledaju šareno i egzotično.

9.Koža –  modni trendovi za leto 2023

 koza
Kožna odeća krši protokol. Nekoliko modnih brendova koji su za letnju sezonu pokazali kožne odevne komade su u stvari svi imali jedan isti cilj, a to je da pokažu kako senzualnost, tako i moderan i ležeran izgled.

10.Rese

 rese
Gotovo uvek povezane sa kaubojskim izgledom, rese se vraćaju na modnu scenu i to prisutnije nego ikada pre. Ima ih na jaknama, pantalonama, haljinama, sandalama, minđušama. Celokupnom outfitu daju potrebnu pokretljivost i prizvuk fantazije.

11.Perje modni trendovi za leto 2023

modni trendovi za leto 2023 perje
Resasti detalji na odeći se ove sezone mogu napraviti i od lakših materijala, na primer onim koji nalikuju na perje. Perje je prisutno na svim odevnim komadima i modnim detaljima poput torbi, cipela i kaiševa.

12.Viktorijanski stil

 viktorijanski stil
Ovaj stil preferira odevne komade koji imaju poseban volumen u oblasti kukova.

13.Naglašena ramena

 ramena
Pored kukova drugi deo tela koji ovog leta dobija posebnu pažnju jesu ramena. Naglašena ramena i naramenice dobijaju nove konture šiljaste ili blago zaobljene.

14.Prorezi modni trendovi za leto 2023

 modni trendovi za leto 2023 prorezi
Neujednačeni i provokativni prorezi će takođe biti deo letnje mode. Oni stvaraju nove koncepte i ističu telo. Konvencionalniji krojevi naglašavaju senzualnost.

15 “Draped” moda

 draped stil
Radi se o haljinama, košuljama, suknjama, bluzama, koje imaju takav kroj da vizuelno podsećaju na zavese ili draperije. Izgledaju veoma zavodljivo i razigrano i sigurno će biti jedan od većih vrućih trendova za leto 2023.