Sitonija je poluostrvo na Halikidikiju. Nalazi se između poluostrva Kasandra i poluostrva Atos. Poznata je po raznovrsnoj i bujnoj vegetaciji a preovlađuju borove šume koje se spuštaju do samih plaža. More je veoma čisto, boje tirkiza, plaže su uglavnom peščane. Najbolji meseci za posetu Sitonije su jun i septembar, jer tada ima najmanje turista. I u jeku sezone pronaćićete neku zabačenu lagunu gde ćete uživati. Evo nekih plaža koje treba obići ukoliko je vaša destinacija Sitonija.
Manassu beach – je plaža u belom. Sadržaj plaže je kompletan od taverni, barova, preko suncobrana, ležaljki, baldehina, separea, toaleta. Plaža je peščana i za dubinu ne treba puno pešačiti, što je raj za plivače. Mesto odiše udobnošću i dobrom organizacijom.

plaza sitonija grckaLagomandra– je popularna plaža, tamo možete uživati u raznim sportovima na vodi, ima borovu šumu gde se možete sakriti od sunca. Uz plažu su i restorani, gde možete popiti neki osvežavajući napitak.

Vourvourou– je plaža za porodice sa decom. Voda je mirna i bez talasa, do dubine ćete pešačiti nekoliko desetina metara. Uz plažu je veliki broj apartmana i hotela gde možete naći smeštaj.

Karidi beach– na ovoj plaži se borovi spuštaju skoro pa do same obale, pa je prirodni hlad pravo bogatstvo ove plaže. Inače plaža je velika i peščana. Na plaži zna da bude velika gužva, pa je naš savet da poranite da bi našli sebi mesto u hladovini borova.

Armenistis beach– je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Sitan pesak, tirkizna voda, vodeni sportovi, teren za odbojku na pesku, muzika, dobro raspoloženje, beach bar, spasioci i još puno toga naćićete na ovoj ogromnoj plaži.

Orange beach– je peščana uvala u stenovitom okruženju. Barovi na plaži nude mogućnost da dobijete ležaljku i suncobran ukoliko naručite neko piće. Gužva je velika kako u vodi tako i na pesku. Plaža gleda na Atos.

plaze sitonijaKalamitsi beach– se sastoji od tri prelepe lagune. Jedna laguna pretvorena je u kamp, druga je sa hotelima a treća nema sadržaje i koriste je nudisti.

Dukina beach– prelepa peščana plaža sa belim sitnim peskom i gustom borovom šumom. Sastoji se od 4 uvale. Sadržaja nema samo netaknuta priroda koja će uz lepotu mora i miris borova učiniti da uzivate svim čulima. Ovde su zalasci sunca impresivni.

Kriaritski beach – za ovu plažu mnogi turisti ne znaju. Njom dominiraju stene i kamenje. Ona je najbliža Svetoj Gori i zalazak sunca sigurno treba sačekati ovde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име