Naslovna Boja Kose Prelazak iz smeđe u plavu boju kose- Saveti profesionalnih frizera

Prelazak iz smeđe u plavu boju kose- Saveti profesionalnih frizera

0
12790
Prelazak iz smeđe u plavu boju kose

Ako ste odlučili da ovog proleća napravite veliki korak odnosno na prelazak iz smeđe u plavu boju kosu onda će vam ovi saveti dobro doći. Promena boje kose i prelazak u plavuše nije tako jednostavan proces kao što je na primer šišanje na kratko ili izbor stepenaste frizure ili pak izvlačenje pramenova. Potrebno je da se dobro raspitate o svemu da ne biste u potpunosti upropastili svoju kosu.

Iza poznatih svetskih plavuša kao što su Kate Winslet, Cate Blanchett, Margot Robbie, Kate Moss stoje iskusni svetski frizeri koji znaju da izaberu pravu nijansu za svaku svoju mušteriju. Zato pogledajte šta su profesionalni, svetski frizeri savetovali svim ženama koje razmišljaju da naprave ovu drastičnu promenu odnosno na prelazak iz smeđe u plavu boju kose.

Svaka brineta može postati plavuša,ali najpre bi trebalo da ima u vidu sledeće faktore.
Koje ste nijanse do sada nosili. Vašem frizeru biste trebali reći kakvu nijansu plave želite, ali i kakve ste nijanse do sada nosili, koje ste farbe koristili, da li ste se farbali sami ili u salonu. Ponekad je potrebno ukloniti staru boju kose koji ste nosili pre godinu ili više dana jer u suprotnom nova boja neće biti onakva kakvu ste želeli. Dešava se da je kosa ne primi svuda ravnomerno.kraca plava

Još jedan faktor veoma bitan kada je u pitanju promena boje kose jeste vreme. Svaki profesionalan frizer će vam transparentno reći koliko je vremena potrebno da biste dobili željenu nijansu plave. Morate biti strpljivi, pogotovo ako se dugo farbate i često ste menjali boje. Broj poseta salonu i ukupno vreme varira i zavisi od vaše trenutne boje, željene nijanse, dužine kose, teksture i istorije farbanja. Ako imate sreće možda ćete morati samo jednom da posetite salon ,ali to su retki slučajevi. U proseku su vam potrebna najmanje tri odlaska u salon. Ipak bolje je postepeno promeniti boju i ne uništiti mnogo kosu.
Prelazak iz smeđe u plavu boju kose nije ni lak ni jeftin proces, ali je bolje platiti više ukoliko želite da vam ovaj posao odrade frizeri profesionalno i kvalitetno.
Možete imati savršenu nijansu plave, ali ako ona ne odgovara vašoj boji kože ili boji očiju onda ništa niste postigli. Svaki iskusni frizer bi trebalo da za svaku mušteriju odmah izabere pravu nijansu. Čak frizeri smatraju da je bitnija boja očiju od tena jer ten varira i menja se tokom godišnjih doba što nije slučaj sa bojom očiju. Boja očiju treba da bude presudna kada je u pitanju odabir prave nijanse.prelazak iz smedje u plavu

Ako se prvi put farbate i prirodna ste brineta onda vam je kosa zdrava i jaka i potrebno je obično jedno farbanje da biste postali plavuša. Boja će se ravnomerno rasporediti što nije slučaj kod predhodno farbane kose gde je boju teže ujednačiti.

Obično se u salonima preporučuje i test sa pramenovima. Ofarba se jedan pramen na kome se prati kako je kosa primila boju i šta je dalje potrebno činiti. Prelazak zavisi i od kvaliteta kose. Prirodno kovrdžava kosa brže prima boju što nije slučaj sa gustom i grubom kosom. U globalu, ako želite za nijansu ili dve svetliju boju kose od vaše prirodne braon boje onda vam je neophodan blanš.

Boja kose voli zdravu, a ne oštećenu kosu. Zato je potrebno, mesec dana pre prelaska u plavuše sprovesti proces obnavljanja kose. Koristite prave regeneratore i maske za kosu koji će dubinski negovati kosu i povratiti joj prirodni sjaj i lepotu. Pokušajte da sušite kosu prirodno bez fena i što manje je tretirajte uz pomoć prese i drugih alata koji je suše i oštećuju. Frizeri savetuju da ne bi trebalo prati kosu 2 do 4 dana pre ovog tretmana jer će se tako lakše boja primiti. Ako pak dođete kod frizera sa sveže opranom kosom neki proizvodi koji se koriste tokom farbanja mogu iritirati kožu glave. Sa druge strane ako je kosa previše prljava onda njena prirodna ulja mogu zaustaviti proces izbeljenja kose.duga plava kosa

Izvlačenje pramenova je najbolji način da postepeno postanete plavuša. Počnite sa manje pramenova kako bi se i kosa i oči navikle na novu nijansu. Vremenom povećavajte broj pramenova.

Balayage – Možete se odlučiti za balayage tehniku izvlačenja pramenova koja je i dalje veliki hit. Dobra strana balayage tehnike jeste što možete izabrati bilo koju nijansu pramenova. Koren je obično, netaknut, dok se nijansa nanosi po sredini i na krajevima kose. Ovi pramenovi su obično koncentrisani oko lica.

Ombre – Kod ove tehnike se biraju nijanse koje su dva puta svetlije od prirodne boje kose. Zato se ova tehnika još zove i tehnika posvetljivanja kose. Boja se nanosi od korena ka krajevima, ali je koncentrisanija oko lica i na krajevima kose.

Frizeri ne preporučuju da samostalno kod kuće radite ovako drastičnu promenu prelaska iz smeđe u plavu boju, jer nećete dobiti željeni rezultat, a takođe možete oštetiti kosu. Kod kuće možete eventualno farbati pramenove, ili krajeve kose,ali ne i celu kosu.
Žene često pitaju da li mogu postati plavuše, a da ne koriste blanš. Odgovor je probajte, ali će najverovatnije vaša nijansa ispasti narandžasta ili boje mesinga.
Posle tretmana kada postanete plavuša pokušajte da održavate svoju boju i da štitite kosu od oštećenja. To bi značilo da je više sušite prirodno nego fenom. Da smanjite temperaturu na presama i drugim vrućim alatima koje koristite za oblikovanje frizure. Da koristite ljubičasti šampon, da vam ne bi plava kosa požutela. Da redovno koristite regeneratore i maske za negu i hidriranje kose. Možete koristiti i toner za uklanjanje žućkastih i narandžastih tonova.