Nekada popularne šoping ture su ponovo u modi. Beč, Solun, Budimpešta, Istanbul ili Trst vaše je samo da se odlučite za turu koja vam najviše odgovara i naravno šopingujete kao u najboljem snu. U ovim gradovima česte su rasprodaje, popusti i akcije, punoj je tržnih centara a što je još lepše šoping ulice su duge i sadržajne.
Istanbul je dobar za šoping tokom cele godine, dovoljno je da posetite Kapali čaršiju – čuveni turski bazar gde ima 4400 radnji. U periodu od 8. marta do 26. aprila najbolje je posetiti ovaj grad. U to vreme tamo se održava Šoping festival, i tokom 40 dana i noći u preko 90 tržnih centara, moćićete da kupujete na raznim popustima ili bez PDV -a.
Beč je grad koji će vas šarmom i elegancijom zadiviti ali i velikim mogućnostima za šoping. Glavna šoping zona je u čuvenoj Marijahilfer štrase gde se nalaze velike robne kuće i internacionalni trgovinski lanci. Južno od Beča nalazi se najveći šoping centar u Evropi “Shopping City Sud”. Obavezno posetite autlet tržni centar “McArthurGlen” u Pandorfu gde je roba stalno na sniženju od 30-70 posto.
Solun je jedan veliki šoping centar. U prijatnoj atmosferi, sa mirisom mora na ulicama Cimiski ( Tsimiki) i Ignjacija ( Egnacija) naćićete veliki broj radnji poznatih brendova. Ukoliko volite tržne centre nesmete propustiti Mediterranean Cosmos. Nalazi se na 10 kilometara od centra i u ovom zanimljivom tržnom centru možete naići na razne popuste i akcije. Mega Outlet se nalazi na putu za aerodrom (10 km od centra) i tu se mogu naći ekskluzivniji brendovi po povoljnim cenama.
Budimpešta je prelep grad koji pruža puno mogućnosti za kvalitetan šoping. Najpoznatiji tržni centri su Arkad, Arena Plaza, Duna Plaza, Westend City Center i Mamut. U centru u ulicama Vaci i Rakoczi takođe ima puno zanimljivih radnji, samo obratite pažnju da radnje u centru vikendom ne rade.
Organizaciju ovakve šoping ture možete realizovati sami ili se prepustite stručnim ljudima iz turističkih agencija koji će vas sprovesti kroz grad, koji je vaš izbor za šoping. Ovakve ture staju od 30 – 100 eura. Uspešnu kupovinu vam želimo!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име