Da bi Vaše plave oči izgledale još lepše i prirodnije potrebno je da izaberete odgovarajuću boju kose. Takođe, za izbor boje kose treba pored boje očiju uzeti u obzir i boju kože.

Paleta boja

Plavookim devojkama lepo stoje razne nijanse kose od svetlo plave do srednje braon. Takođe i crvena boja dolazi u obzir. Trebalo bi izabrati boju koja se za četiri do pet nijansi razlikuje od Vaše prirodne boje kose.

Topli ili hladni tip kože

Da biste odredili kom tipu Vaša koža pripada pogledajte na prirodnom svetlu kakve su Vam boje vene na unutrašnjoj strani ruke. Ako su plave onda spadate u hladnu kategoriju, a ako su zelenkaste onda spadate u toplu kategoriju. Da biste bili sigurni da ste u pravu uzmite komad zlatnog nakita i komad srebrnog nakita i držite ih pored Vaše kože. Ako zlato bolje ide uz kožu onda ste topli tip, a ako Vam srebro lepše pristaje onda ste hladni tip.

Usklađivanje boja

Boja kose treba da bude u skladu sa bojom tena. Damama sa toplim tipom kože odgovaraju zlatna, žuta i kosa boje ćilibara, dok damama sa hladnim tipom kože najbolje stoje pepeljaste i prirodne boje kao što je braon. Ako Vaša koža ima žućkaste tonove probajte nijansu koja je između plave i braon sa zlatnim prizvucima kao što je med plava ( honey blonde) ili svetlo zlatno braon boja( light golden brown). Dame sa hladnim tipom kože mogu da biraju širok spektar boja kose od platinasto plave do srednje pepeljasto braon. Međutim, držite se boja sa plavičastim i srebrnim tonovima. Ako se opredelite za crvenu boju kose onda izbegavajte nijanse sa narandžastim i žutim tonovima. Međutim, ako Vam koža ima crvenkaste nijanse onda se ne preporučuje crvena boja kose.

Tamnopute ili obojene devojke po prirodi imaju topli tip kože i prirodno tamnu kosu. Kada su im oči plave trebalo bi da izbegavaju plavu boju kose. Trebalo bi da izaberu boju kose koja je malo tamnija od njihovog tena kao što je karamel, srednje zlatno braon ili bronzana boja.

Stav

Pored izbora boje kose koja odgovara plavim očima i tenu, takođe je važno izabrati boju koja šalje pravu poruku. Boja Vaše kose podsvesno utiče na mišljenje koje drugi steknu o Vama. Na primer, za devojke sa braon kosom se obično misli da su „dobre devojke“, dok su plavuše želje zabave i „ manje inteligentne“. Za crvenokose se misli da su osetljive, ali i smele i uvek spremne za raspravu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име