Pred vama su najlepše nijanse plave kose koje su se izdvojile poslednjih meseci i koje vredi isprobati tokom ove 2024 godine.

 nijanse plave kose
Plava kosa izgleda lepo, svetlo, ženstveno, seksi i uvek će biti popularna. Međutim kao i kod svake boje tako i kod plave kose postoji dosta zabavnih i raznovrsnih nijansi kojih je iz godine u godinu sve više.

Beauty industrija je napredovala i ponudila zanimljive nijanse plave kose koje su sada veliki hit. Od medeno toplijih, preko pepeljastih, ledenih platinasto plavih nijansi pa sve do retro zlatnih plavuša u stilu 70 – tih. Razlike su možda jedva vidljive i uglavnom su u tonovima tako da dolaze do uzražaja samo u kombinaciji sa vašom bojom očiju ili kože. To bukvalno znači da jedna ista nijansa plave različito izgleda kod različitih osoba.

Dobro je pitanje koje su nijanse plave kose sada u trendu jer primećujemo da se dosta toga kod plave kose promenilo. Mlečno platinasto plava koja je dominirala poslednjih godina je sada dobila toplije tonove. Tokom leta 2023 je bila aktuelna Barbi plava ( koja je i dalje popularna),ali smo takođe videli i nijanse plave kose sa srednjih tonovima meda koji plavu boju čine prirodnijom, kao i sirup plava koja kosi daje luksuzni sjaj.

Sa druge strane sada je veliki uticaj devedesetih na modu i lepotu tako da su prisutne i grunge plavuše sa takozvanim“ prljavim“ odnosno tamnijim korenom. Zatim, pod uticajem TikTok trenda „ rich girl aesthetic“ nosiće se expensive blonde kao i upper east side blonde.

1.Sirup plava

 sirup blonde
Vrhunski svetski frizer i prognozer mnogih hair trendova Tom Smith, je ovu nijansu nazvao sirup plava i proglasio je velikim hitom za 2024 godinu. Radi se o intenzivno nežnoj nijansi plave sa zlatnim tonovima koja podseća na boju sirupa. Idealna je za toplije prolećne i letnje dane kao i za one dame koje preferiraju svetlije do platinasto plave boje kose. Predstavlja neku vrstu mešavine zlatne, karamel i boje vanile. Šta ćete slađe od toga.

 nijanse plave kose rihanna

Sirup plava vraća vašoj kosi izgubljeni sjaj i samim tim joj daje zdraviji izgled. Imajte na umu da topliji tonovi uvek izgledaju svetlije, zdravije i sjajnije što je slučaj i sa ovom sirup plavom bojom kose.

2.Grunge blonde – Nijanse plave kose

 grunge blonde
Još uvek nismo završili sa obnavljanjem i ažuriranjem trendova iz arhive 90 – tih. Devedesete imaju veliki uticaj na današnju modu, način šminkanja, ali i na trendove kada su u pitanju frizure i boje kose.

 grunge nijanse plave kose

Grunge estetika je posebno popularna, a ono što karakteriše grunge plavušu jeste tamniji koren kose i svetliji krajevi.

3.Bambi blonde

 bambi blonde
Motivi šume kao što su wolf cut i fox cut ( vučji rez i rez lisice) su se proširili i na boju kose. Ovoga puta u pitanju je prelepa životinja i po njoj nazvana bambi blonde. Lepota ove nijanse plave jeste što poseduje više tonova i što se može podesiti da odgovara vašem tonu kože.

 bambi nijanse plave kose

U pitanju je mešavina mednih, žućkasto smeđih tonova i boje vanile. Tako izgleda baza na kojoj se mogu izvlačiti karamel, bež, zlatni tonovi. Ovde se ne radi o boji žutog zlata već je nijansa mnogo mekša. Možete se poigravati i sa balayage pramenovima. Bambi plava je dobra opcija kako za plavuše tako i za brinete koje žele da malo posvetle svoju boju kose.

4.Upper East Side blonde

 Upper East Side blonde
Upper East Side blonde je nastala kao neka vrsta kombinacije opsesije Gossip Girl serijom i trendom sa TikToka poznatog kao clean girl estetika. Ovaj naziv je osmislila slavna frizerka Ursula Stephen čiji su klijenti između ostalih Zendaya, Rihanna i Rita Ora.

 Upper East Side blonde

Ova nijansa plave je inspirisana bojom kose koju su nekada nosile ( polovinom 2000 – tih) pripadnice društvenih elita koje su i diktirale trendove u luksuznim njujorškim četvrtima. Radi se o mekšem, toplijem izrastku kose uparenim sa svetlijim i toplijim nijansama plave. Izbegava se blajhanje uz koren već se nijanse slobodnije nanose.

5.Milk tea blonde – Nijanse plave kose

 Milk tea nijanse plave kose
Još jedna TikTok miljenica kada je u pitanju plava boja kose jeste i milk tea blonde. Bukvalno kao čaj sa mlekom, pepeljasto bež plava koja izgleda kremastije jer je preplavljena smeđim i plavim mehurićima odnosno hladnim i toplim nijansama koje se mogu personalizovati i prilagoditi vašoj boji kože, očiju ili stilu.

 Milk tea blonde

Ovo je najtoplija nijansa plave na ovoj listi. Preporučuje se za Coachella i slične letnje festivale.

6.Barbie blonde

 Barbie blonde
Barbie plavuša je bila veliki hit tokom leta prošle godine, ali i dalje nastavlja da dominira. Holivudska plavuša je u trendu – otmena plava sa žutim tonovima koji se presijavaju.

 barbi plava

Barbie plava boja kose izgleda zdravo i negovano i nema dosadnih mesinganih tonova, a da bi se to postiglo neophodan je kvalitetan i redovan tretman kose.

7.Glazed blonde

 Glazed blonde
Ovde se radi o podjenakoj nezi kako kose tako i boje kose da bi ona izgledala sedefasto i sjajno. Glazed blonde je puterasto biserno plava nijansa, kao savršena mešavina toplih, zlatnih, puterastih tonova sa bisernim sjajem.

 Glazed blonde

Ovo je mekša nijansa plave sa manje vidljivim kontrastom između različitih plavih nijansi.