Glazed donut kosa ili kosa sa glazurom krofne je novi internet trend koji ćemo sigurno viđati na svakom koraku tokom ove letnje sezone. Pogledajte o čemu je reč.

 Hailey Bieber's glazed donut kosa bob
Posle glazed donut noktiju i kože sada je u trendu i glazed donut kosa. Može se sada slobodno reći da glazed donut kosa, nokti i koža imaju svojih pet minuta na društvenim mrežama. Počelo se sa sjajnim rosnim tenom i došlo se do bisernih, sjajnih, hrom noktiju i sjajne kose. Jednom rečju dominira lepota visokog sjaja.

 stepenasta glazed donut kosa
Možda niste ljubitelj glaziranih noktiju i rosne kože, ali je zato san svake žene da ima zdravu kosu koja izgleda mekano, živahno i sjajno bez obzira na internet naziv. A naziv se kreće od staklene kose preko kose sa glazurom krofne pa sve do glazure kose.

Šta je glazed donut kosa?

 Rosie Huntington Whiteley's
Glazed donut kosa je intenzivan tretman kose koji joj daje sjajniji, zdraviji i skuplji izgled. Pritom naglasak je na postizanju sjaja spoljašnjeg sloja kose. Bilo da vam je kosa ofarbana ili skoro stilizovana izgledaće uz pomoć ovog tertmana na suncu još lepše i sjajnije. Takođe pramenovi u kosi odmah pomažu da se pojača glazirani izgled kose. Kosa sa pramenovima dobija višedimenzionalniju boju koja sija i zrači u zavisnosti od odbijanja sunčeve svetlosti. Što je najbitnije glazed donut kosa sija bez obzira na vaš tip kože ili boju kose. To znači da ovaj tretman odgovara svima. Jedna tiktokerka je ovaj tretman nazvala pokretljivom i živahnom staklenom kosom.

Koja je razlika između glazed donut kose i masne kose?

 Charithra Chandran
Glazed donut kosa je osvetljena i sjajna po dužini dok masna kosa ima tendenciju da bude masna u korenu kose. Takođe kosa sa glazurom krofne nema mastan, mokar izgled kao masna kosa već naprotiv može se pohvaliti sveobuhvatnim sjajem koji proizilazi iz toga što je zdrava, hidrirana i dobro negovana.

Kako se postiže ovaj sjaj?

 Florence Pugh
Već smo upoznati sa trendovima staklena kosa ( glass hair) i tečna kosa ( liquid hair) tako da i trend sjajne kose ( glazed donut hair) nije ništa novo u rutini nege kose. Ovaj trend je posebno aktuelan tokom leta kad se maksimalno može iskoristiti blistavost sunca između ostalog i za osvetljavanje blistavo sjajne kose.Frizeri smatraju da se adekvatnim tretmanom može poboljšati sjaj čak i oštećenoj i izlizanoj kosi.

 talasasti bob
Veoma je važno da u redovnu rutinu kose uvrstite i glossing tretman ili tretman za sjaj kose koji će poboljšati sjaj i oživeti boju vaše kose.Jednom nedeljno pod tušem nanesite L’Oréal Paris Le Color Gloss One Step In-Shower Toning Gloss. Za samo pet minuta ovaj proizvod će povratiti živahnost i izbledelu boju vašoj kosi, pritom će joj pojačati sjaj i dubinski je hidrirati. Ovaj proizvod je dostupan u različitim nijansama kao što su bakarna, tamno crna, smeđa kao i svetlije nijanse kose.

 Glazed donut kosa kovrdže
Drugi način jeste da u rutinu nege kose uključite glossing cleansing system ili sistem za čišćenje sjaja koji podrazumeva upotrebu više proizvoda. To s L’Oréal Paris EverPure Sulfate-Free Glossing Shampoo, pH Balanced, L’Oréal Paris EverPure Sulfate-Free Glossing In Shower Acidic Glaze i L’Oréal Paris EverPure Sulfate-Free Glossing Conditioner, pH Balanced. Ovaj trio čisti kosu bez skidanja boje čineći je svilenkastom, sjajnom, živopisnom i glatkom.
Prvo operite i očistite vlasište i kosu šamponom, zatim isprskajte glazuru za tuširanje na mokru kosu i ostavite da odstoji jedan do tri minuta, a onda ne ispirajte kosu već odmah nanesite regenerator.

Kako nositi glazed donut kosu?

 duga kosa
Ako se pitate koje popularne frizure izabrati da bi vam kosa zasijala u punom sjaju, frizeri odgovaraju da možete nositi šta god poželite. Sjajna kosa izgleda sjajno i kada je ravna i kada je talasasta i kada je oblikovana u visoki konjski rep, pletenice, punđe. Radi se o svestranom trendu, ali imajte da umu da prekomerno korišćenje vrućih alata može ugroziti dugovečnost sjaja.

Zato frizeri preporučuju da koristite sredstvo za zaštitu od toplote pre stilizovanja, peglanja i feniranja. Takođe sve ove alate smanjite na najnižu temperaturu.