Pred vama je popularna šminka za leto 2023 – top 10 inspirativnih ideja koje možete isprobati već danas.

sminka za leto 2023
Zajedno sa toplijim vremenom i dužim danima leto donosi mnoštvo novih stilskih inspiracija bilo da se radi o ombre pramenovima u kosi ili o novim odevnim kombinacijama. Za entuzijaste lepote takođe je leto idealno vreme za isprobavanje novih makeup trendova. Šminka za leto 2023 je puna razigranih boja i tehnika šminkanja i zato je vredi testirati. Počev od naglašenog rumenila preko retro izgleda mačijih očiju pa sve do jarkih boja senki za očiju i ruževa.

Popularna šminka za leto 2023 je uglavnom pokupila trendove sa TikToka kao i sa crvenog tepiha i može se slobodno reći da se svodi na eksperimentisanje sa smelim bojama i pronalaženje novih načina za korišćenje poznatih makeup proizvoda.
Pogledajte koj su to najveći trendovi kada je šminka za leto 2023 u pitanju. Reč imaju poznati šminkeri.

1.Sjajne usne

 sjajne usne sminka za leto 2023
Uz vlažnu osunčanu kožu dobro stoje blistave usne. One će i ovog leta biti u trendu jer, između ostalog, tokom sunčanih dana poboljšavaju prirodnu boju usana. Ključ za postizanje ovakvih usana leži u odabiru pravog sjaja za usne ili balzama koji će dati staklasti sjaj, ali bez lepljivosti.

Kada birate savršene proizvode za usne obratite pažnju na sadržaj proizvoda i kupujte formule koje uključuju hranjive sastojke poput prirodnih ulja ili peptida. Veoma je bitno da i aplikator bude jednostavan kako biste proizvod bez napora lako naneli na usne.

2.Dugačke trepavice

 dugacke trepavice sminka za leto 2023
Mnogi trendovi su se pojavili na TikToku poslednjih nekoliko meseci. Među njima veliku popularnost imaju izražene ili dugačke trepavice. Nije bitno da li ih kreirate uz pomoć vrhunskih maskara ili koristite veštačke trepavice, bitno je samo da budu dugačke. Ako ste skloniji prirodnijim trepavicama onda možete koristiti proizvode koji samo suptilno poboljšavaju njihov izgled. Ako ste ljubitelj maksimalističke šminke onda možete iskoristiti još jedan TikTok trend „ mascara cocktailing“ koji podrazumeva nanošenje više slojeva različitih proizvoda za trepavice kako bi se dobile duge, pune i obimne trepavice koje izgledaju kao da su lažne.

3.Raznobojne senke za oči

 senke u razigranim bojama
Baš kao i prolećne i letnje senke za oči uključuju razne, svetlije i upadljivije boje. Korišćenjem svetlijih, zemljanih nijansi poput boje žada, sunčano žute ili narandžaste boje breskve, lako možete da kreirate sanjiv izgled. Bitno je samo da težite što jednostavnijoj letnjoj rutini šminkanja.

4.Monohromatske boje

 monohromatska sminka za leto 2023
Od očiju do usana ove sezone se teži korišćenju jedne nijanse u više tonova kako bi se stvorio monohromatski izgled šminke.Ovakvo šminkanje se postiže bez napora i pritom izgleda super. Šminkeri savetuju da za postizanje monohromatskog izgleda koristite samo jedan proizvod ili multitasting paletu senki koja se može naneti na celo lice. Birajte palete koje imaju pastelne, prelepe ružičaste, ljubičaste i narandžaste nijanse koje su savršene i za usne, obraze i kapke.

5.Zlatno sjajni izgled kože

zlatno sjajna koza
Bronzeri su najbolji način da dobijete pozlaćeni izgled osunčanog tena, a da pritom ne oštetite kožu. Šminkeri preporučuju da kupujete kvalitetne proizvode kojih ima dosta u ponudi. Pokušajte da nađete onaj koji najbolje odgovara vašem tonu kožu.

6.Mat šminka za leto 2023

 mat proizvodi
Za letnju šminku i minimalističku i maksimalističku je bitno da koža ne izgleda masno i da šminka ne bude preteška. Zato nakon trenda rosnog tena vreme je za promenu odnosno za mat proizvode. To je trend koji odgovara i šminkerima i ženama. Takođe je veoma aktuelan među poznatim, svetskim ličnostima.

7.Realistični izgled kože

 realni izgled koze
Kao što smo gore napomenuli trend mat šminke za 2023 se zasniva na krilatici „manje je više“. Što znači teži se prirodnom što realističnom izgledu lica i kože. Lagana šminka je poželjna za leto, a ona uključuje što manje podloge i što manje šminke. To je i preduslov za zdravu kožu lica.

8.Smoky ajlajner

 smoky ajlajner
„Smudgy eye“ ili zamrljeni pogled je viđen na pistama za jesen zimu 2023, a biće u trendu i tokom leta. Po uzoru na glumačku ekipu Daisy Jones & The Six, sada je vreme da se oslonite na oči sa nesavršenim linijama i tamno smeđim i intenzivno crnim nijansama ajlajnera. Šminkeri smatraju da ako se ajlajner nosi i na gornjoj i na donjoj vodenoj liniji oka onda oči zaista izbijaju u prvi plan.

9.Retro braon usne

 retro braon usne
Usne u stilu 90 – tih koje podrazumevaju upotrebu braon karmina su još jedan letnji trend šminkanja o čemu svedoči i ovogodišnja Met Gala. Zahvaljujući TikToku ovaj trend devedesetih postaje sve popularniji među mlađom generacijom . Nose se podjednako i braon karmini sa sjajem kao i sa mat formulom pa čak i metalik braon nijanse. Za razliku od nude karmina koji poboljšavaju prirodnu boju usana, smeđi karmini su malo nezgodniji za nošenje. Zato je poželjno prvo naneti olovku za usne u tamnijoj braon nijansi i tek onda svetlije braon nijansu ruža.

10.Suptilno rumenilo

 suptilno rumenilo sminka za leto 2023
Nanošenje rumenila tokom leta varira jer rumenilo treba da oponaša prirodno rumenilo kože koje se razlikuje u zavisnosti od temperature. Najveća promena ovog leta se odnosi na mesta na licu gde se nanosi rumenilo. Umesto na jagodicama rumenilo se najpre nanosi na prostor oko očiju, a zatim se spušta na obraze. Da biste postigli izgled suptilnog rumenila potrebno je koristiti pudere ili lagane kremaste formule koje se lako nanose na različite oblasti obraza.