Mala crna haljina i cipele – pred vama su moderne kombinacije koje su inspirisane stilom poznatih ličnosti i koje i vi možete isprobati ovog leta.

 mala crna haljina i cipele
Mala crna haljina je klasični odevni komad u svakom garderoberu tako da nije iznenađenje da su se mnoge poznate ličnosti, od Taylor Swift do Kendall Jenner, u poslednje vreme ponovo vratile ovoj šik haljini. Mala crna haljina nije samo namenjena za glamuzorne i svečane prilike već postoje modeli koji su krojeni za svakodnevne i poslovne prilike i pritom su dobar izbor čak i za letnji period.

Mala crna haljina i cipele su spoj koji se lako kombinuje jer uz crno idu sve druge boje. Međutim, ukoliko ne želite da uz ovu haljinu izgledate previše doterano onda birajte prave cipele ili sandale koje će vaš stil učiniti jednostavnijim i ležernijim kakav i treba da bude tokom letnjih dana. Kada su u pitanju kombinacije mala crna haljina i cipele uvek nam kao inspiracija mogu poslužiti poznate dame. Tako je i ovoga puta. Poznate dame su se ovih dana prošetale, a mi vam predstavljamo neke od ideja kada nositi vanvremensku kombinaciju koju čine mala crna haljina i cipele.

1.Tufnasta haljina i kožne sandale

 Laura Harrier
Kada je u pitanju mala crna haljina i cipele zna se da ih možete na bezbroj načina uklapati. Umesto štikli MCH možete nositi uz ravne sandale, baletanke, mokasine, pa čak i sandale sa platformom, gladijator sandale, natikače, papuče. Modni stilisti preporučuju da za leto izaberete skromne kombinacije. Mala crna haljina i cipele za letnji period treba da budu pre svega udobna i opuštena kombinacija.

 mala crna haljina i cipele

Na primer Laura Harrier je spojila malu crnu tufnastu haljinu i kožne sandale. Haljina je sa karnerima i na bratele, a sandale su jednostavne crne. Bele tufne na haljini su tu da razbiju monotoniju tako da ostali detalji i odevni komadi mogu slobodno biti crni poput sakoa ili jaknice i naočara za sunce. Idealan su spoj za dnevne prilike.

2.Providna mala crna haljina i cipele

Kendall Jenner
Kendall Jenner je ovih dana prošetala u providnoj maksi crnoj haljini koju je nosila uz japanke. Ceo outfit je začinila basket, slamastom torbom. Ova kombinacija je idealna čak i za šetnje pored mora.

 providna haljina i japanke

Providna haljina će dobro doći preko kupaćeg, a japanke su same po sebi pravi odabir za plažu.Uz sve to idu naočare kao zaštita od sunca, ali i kao pravi detalj koji maloj crnoj haljini daje luksuzan i mističan izgled.

3.Plisirana mala crna haljina i cipele

 Uma Thurman
Uma Thurman je nosila nešto ozbiljniju kombinaciju koju čine plisirana mala crna haljina i cipele, tojest sandale sa kaiševima. Sandale mogu biti sa diskretnom manjom štiklom ili potpuno ravne.

 plisirana mala crna haljina i cipele

Ovako obučeni možete ići na posao ili na neku poluformalnu priliku. Uz se to dobro dođe neka elegantnija torba sa metalik zlatnim detaljima.

4.Bando haljina i baletanke

 Elsa Hosk
Za svečanije letnje prilike možete odabrati bando malu crnu haljinu i klasične crne baletanke. Ovako obučeni izgledaćete kao prava filmska diva i osećaćete se ženstveno i magično, a pritom će vam biti udobro i opušteno što je veoma bitno tokom letnjih vrućina.

 bando i baletanke

Začinite outfit duplim kožnim kaišem, mačkastim naočarima za sunce i elegantnom kožnom crnom torbom. Monohromatska, ali moćna kombinacija. Ovu kombinaciju je nedavno prošetala Elsa Hosk.

5.Mini haljina i bele mokasine

 Phoebe Dynevor
Lista nije potpuna ako na njoj nema mini haljine. Ovoga puta je Phoebe Dynevo izabrala mini haljinu na bratele i bele mokasine. Haljina je jednostavna, a opet dovoljno efektna. Jednostavniju notu joj daju bele mokasine koje spadaju u nešto opušteniju obuću idealnu za duge šetnje ili stajanja.

 mini i bele mokasine

Ceo outfit možete začiniti pletenim ili štrikanim kraćim kardiganom.

6.Sa bratelama mala crna haljina i cipele

 Taylor Swift
Ovoga puta imamo kombinaciju koju čine maksi crna haljina na bratele i birkenstock papuče. Ovaj modni spoj je prošetala pevačica Taylor Swift.

 maksi mala crna haljina i cipele

Da biste razbili monotoniju ceo outfit zaokružite kamel torbom sa dužim kaišem koju možete nositi na rame ili preko glave i ramena. Ako vam je haljina šira možete dodati i kaiš oko struka.

7.Mini haljina od tvida i mokasine

 Sydney Sweeney
Sydney Sweeney je isprobala prelepu mini haljinu od tvida u kombinaciji sa crnim mokasinama. Haljina ima zanimljive detalje u vidu polo kragne i metalik zlatnih dugmića.

 tvid i mokasine

Mokasine su klasične sa metalik zlatnom šnalom i uz sve to ide kožna crna torba takođe sa metalik zlatnim lancem ili sličnim detaljima.