Pred vama su moderne haljine za proleće 2024 godine, modeli koje možete nositi i početkom leta uz nešto tanje modne detalje.

 haljine za prolece
Vreme je iz dana u dan sve toplije pa nam se otvaraju mogućnosti da sklonimo kapute i slojevitu garderobu i počnemo da nosimo haljine za proleće. Dobra strana prolećnih haljina jeste što se mogu kombinovati i početkom leta jer su od laganijeg materijala i finih krojeva koji ne opterećuju i zamaraju naše telo.

Na modnim revijama za proleće/ leto 2024 su se modni dizajneri poigrali sa raznim dezenima od kojih prednjači cvetni dezen. Haljine za proleće 2024 su raznovrsne, dolaze u raznim dužinama, krojevima, sa zanimljivim dezenima i kombinacijama boja. Da ne dužimo pogledajte koje su to najmodernije, ali i najlepše haljine za proleće 2024 koje možete nositi već danas.

1.Sa apstraktnim dezenima

 apstraktne haljine za prolece
Ako vam je cvetni print dosadio ili vam se u globalu ne sviđa onda ne očajavajte. Postoje još neki zanimljivi dezeni koje možete na svojim haljinama nositi ovog proleća. U pitanju su neobični ili apstraktni dezeni.

 motiv mora

Radi se o akvarelu sa nežnim, ženstvenim kombinacijama boja koje su u skladu sa prolećnim ambijentom, razigrani i poletni. Takođe, ako volite možete nositi i haljine sa geometrijskim dezenima.

 apstraktni dezen

Neke haljine su bukvalno kao platno sa veoma lepim pejzažima koji oslikavaju poznate gradske znamenitosti i objekte ili prirodne detalje.

2.Sa suptilnim krojevima

kosulja haljine za prolece
Žene sve više traže haljine sa jednostavnijim, suptilnim krojevima.

 mini haljine za prolece

Na primer to su košulja haljine koje po svojoj strukturi i prozračnosti ne opretećuju telo već prate svako vaše kretanje bez ograničenja.

 klasika haljine za prolece

Ovakve haljine se mogu čak nositi i u poslovnim prilikama jer deluju veoma profesionalno i idealna su zamena za pantalone kada dođe toplije vreme.

3.Mini haljine za proleće

 mini
Iako su maksi i midi haljine vladale poslednjih nekoliko godina tu su uvek pored njih bile i mini haljine.

 svečane mini

Dominantne su upadljive i atraktivne mini haljine za svečane prilike, mada postoje i kežual modeli koji će vam dobro doći kada je veoma toplo vreme.

mini haljine za prolece

Dobra stvar je što sadašnje modele mini haljina možete raznovrsno stilizovati pa tako fenomenalno stoje uz Salomon patike i bejzbol kačket.

4.U svetlijim bojama

 boja mandarine
Nežne pastelne boje poput boje jorgovana i mente će se uvek nositi, ali ove sezone dizajneri predviđaju da će žene želeti da prošetaju haljine u upadljivijim, svetlijim bojama.

 pink haljine za prolece

Na primer roze i boja mandarine odišu životom i pozitivnom energijom.

 pink

Ovi bogati zasićeni tonovi će neprimetno preći i u letnju sezonu jer se odlično slažu sa laganim letnjim komadima odeće.

5.Leopard print

 leopard print
Ako ste ljubitelj animal printova i želite da se adekvatno uklopite u ovo doba maksimalizma onda izaberite haljine sa leopard printom.

leopard haljine za prolece

Radi se o vanvremenskom dezenu koji će se uvek nositi. Leopard print je sam po sebi upadljiv i moćan pa je idealan za svečane, večernje prilike.

mini

Modele haljina sa leopard printom birajte prema sopstvenom ukusu. To mogu biti modeli i u retro stilu 90 – tih ili nešto laganiji, prigušeni modeli od satena.

6.Sa ružom kao detaljem

 sa ruzama
Detalji na odeći poput cveta ruže, karanfila ili mašne su hit ove godine. Cvet ruže prelepo izgleda u kombinaciji sa haljinom. Ruža može biti u predelu dekoltea, na rukavu, oko struka, ili pak u obliku broša koji su ove sezone takođe u trendu.

 haljine za prolece sa ruzama

Ako ne nađete haljinu sa detaljem u obliku ruže onda je možete i sami staviti. Tako ćete dobiti svoju originalnu trendi kreaciju.

7.Haljine za proleće sa niskim strukom

 padajuci struk
Modni dizajneri predviđaju da će haljine sa niskim ili padajućim strukom biti svuda u narednih nekoliko meseci. Ovi modeli su raznovrsni kako po dužini tako i po materijalima i detaljima.

spusteni struk

Jedno je sigurno veoma su udobne, lagano prate svaki vaš korak i mnogi ih preporučuju kao modele idealne za prolećna venčanja i slične svečane prilike.

8.Slip haljine za proleće

slip haljine za prolece
Providne tkanine i siluete koje miluju telo se ponovo vraćaju u modu. Privlačnost ovih haljina leži i u njihovoj svestranosti i udobnosti. Možete ih nositi u svečanim prilikama uz štikle, ali i u kežual prilikama uz papuče i kardigan.

 slip haljina

Birajte slip haljine u nežnim pastelnim bojama kao i u neutralnim poput bele, bež ili sive.

9.Sa tufnama

 sa tufnama
Naša lista ne bi bila konačna bez tufnastih haljina. Bez njih se ne može zamisliti ni jedno proleće.

 tufne

Možete birati sitne tufne za svečanije prilike, ili veće i raznobojne za neke vesele, dnevne događaje.