Kupaći kostimi za leto 2024 su ove sezone raznovrsniji nego ranijih godina. Ponuda je velika i mnogi brendovi ih imaju u svojim najnovijim kolekcijama.

 kupaci kostimi za leto 2024
Polako, ali sigurno leto nam se sve više približava i vreme je da se krene u kupovinu. Kupaći kostimi za leto 2024 su prvi na spisku jer je poželjno imati ih više jer smo u njima na plaži uglavnom najveći deo dana. Podjednako će se nositi i jednodelni i dvodelni kupaći kostimi. Crni gornji deo je najpopularniji jer se dobro uklapa uz teksas šortc i sandale i možete ga nositi i tokom šetnje u vrelim letnjim noćima.

Ono što raduje jeste da su kupaći kostimi za leto 2024 deo kolekcija poznatih brendova i postali su lideri u održivoj modi jer se sve više ulaže u njihovu proizvodnju.

Materijali, dezeni kao i krojevi su sve lepši i originalniji. Mnogi retro modeli su modernizovani i ponuđeni potrošačima. Da ne dužimo pogledajte kako izgleda ovogodišnja lista kada su kupaći kostimi za leto 2024 u pitanju. Šta će se najviše nositi na plaži?

1.„Coquette“ estetika

 koketa kupaci kostimi za leto 2024
Coquette estetika ili estetika kokete se nastavlja i ove sezone. Radi se o trendu koji se pojavio na TikToku i karakterišu ga odevni komadi i detalji koji izgledaju koketno i ženstveno. Estetika kokete je inače prisutna svuda od mode i dekorisanje stanova, preko mobilnih telefona, kose pa sve do obuće. Ova ultra ženstvena estetika je prisutna i u domenu kupaćih kostima. Oni dolaze u nežnim, ženstvenim bojama kao što je baby roze, sa mašnama, karnerima, čipkom i slično.

2.Jednodelni kupaći kostimi za leto 2024

 jednodelni kupaci kostimi za leto 2024
Jednodelni kupaći kostimi će se uvek nositi jer spadaju u domen klasike. Sve više se traže elegantni modeli u Sofia Richie stilu kao i stilu „Čuvara plaže“ Pamele Anderson. Izgledaju otmeno, ali i zabavno i seksi. Lako se kombinuju uz suknje, pantalone, šortceve jer izgledaju kao gornji deo. Mogu imati zanimljive dezene, detalje, poput kaiševa, lanaca, proreza i slično.

3.Sa metalik, upadljivim detaljima

 metalik detalji
Bilo da su jednodelni ili dvodelni kupaći izgledaju još sjajnije i glamuroznije sa metalik detaljima ili nakitom. Na primer prikačene lančiće oko struka i druge sjajne sitnice koje odmah zablistaju na suncu. Pritom nema brige da ćete nešto od nakita izgubiti jer je on dobro prikačen na vašem kostimu.

4.Bandeaus

 Bandeaus
Možda je to povratak estetike 70 – tih, ali bandeaus kostimi su ponovo u modi.Veoma su jednostavni za nošenje i pritom oživljavaju šik boho stil. U neku ruku su i minijaturni tako da ćete sigurno u njima bolje pocrniti nego u jednodelnim modelima. Veoma su ženstveni i topla su preporuka za vrela leta.

5.Minimalizam 90 – tih

minimalizam 90-tih
Trendovi 90 – tih su ponovo aktuelni. Minimalistički oblici, čiste linije, čvrste boje ( kao što je crna) su generalno klasici u modi, ali su posebno laskavi kada su kupaći kostimi u pitanju. Klasični visoki bokovi kao i provokativni donji deo će se uvek nositi. Ovakvi modeli laskaju svim tipovima tela, ali se posebno preporučuju ženama srednjeg rasta jer vizuelno izdužuju torzo i noge.

6.Sa definisanim oblicima

 geometrijski oblici
Nasuprot oskudnim i minimalističkim kostimima koji više otkrivaju nego što pokrivaju nalaze se i modeli sa većim stepenom pokrivenosti.To su uglavnom jednodelni kupaći sa četvrtastim ili polu ovalnim gornjim delom. Modni stilisti smatraju da su ovakvi modeli zanemareni poslednjih godina i da se malo ulagalo u njihovo modernizovanje. Jer ipak cilj kupaćeg i jeste da bude udoban tokom plivanja, a ne samo da služi za sunčanje.

7.Kupaći kostimi za leto 2024 u prirodnim bojama

prirodne boje
Iako su jarke i neonske boje uvek atraktivne, ipak se ove sezone u domenu kupaćih kostima više traže što prirodnije boje i nijanse. Plava, zelena, braon, neutralne boje. Samo razmislite o okruženju poput vode, peska, tropskog lišća i tražite takve nijanse i dezene. Neutralne zemljane boje laskaju svim tonovima kože, a možete ih stilizovati i uz upadljivije modne detalje.

8.Povratak smelih printova

 mocni printovi
Za one koji nisu ljubitelji suptilne estetike tu je maksimalizam i zabavni printovi. Bilo da ste na plaži, jezeru ili pored bazena smeli print će vas sigurno izdvojiti iz mase. Viđaćemo prelepe egzotičke, botaničke i tropske printove u smelim tirkiznim, koralnim i nijansama zalaska sunca.