Slede modni saveti kako izabrati najbolju kombinaciju kada su letnje haljine i cipele u pitanju. Ideje koje možete isprobati već danas.

letnje haljine i cipele
Koliko god oblačenje i kombinovanje odeće izgleda zabavno toliko vas ponekad dovede i do nedoumice. Kako kombinovati letnje haljine i cipele je najčešće pitanje koje žene postavljaju ovih dana. Da li letnje haljine treba nositi samo uz sandale, od čega zavisi kombinovanje da li od dužine ili modela haljine.

Letnje haljine i cipele su danas raznovrsne i zaista se mogu na bezbroj načina kombinovati, a ovo su neki od saveta modnih stilista.

1.Patike

 patike
Iako se haljine uglavnom vezuju za formalne prilike za razliku od pantalona ili bluza to ne znači da morate da ih nosite samo uz štikle ili klasične cipele. Naprotiv one se savršeno uklapaju i uz patike. Letnje haljine i patike predstavljaju opuštenu kombinaciju idealnu za užurbane letnje dane, kada želite da izgledate lepo i ženstveno, a da vam u isto vreme bude i udobno i praktično. U modnim krugovima kod IT devojaka ovo je kombinacija bez napora.

 letnje haljine i cipele patike
Danas je ponuda patika veoma raznovrsna. Ima dosta ženstvenih modela belih, ali i sa zanimljivim detaljima tako da možete u svakom trenutku pronaći model kako kožni tako i platneni, koji će savršeno odgovarati vašem stilu oblačenja. Patike dobro idu uz haljine svih dužina, krojeva i modela. Možete ih poneti i kao zamenu u svečanim prilikama jer su daleko lakše za igranje i slične zabave u kojima ste uglavnom na nogama.

2. Letnje haljine i cipele – Sandale sa kaiševima

 letnje haljine i cipele patike
Sandale su možda i najlogičnija opcija kada su letnje haljine u pitanju. Bezvremenska kombinacija sa kojom nema greške. Možete birati bilo koje modele sandala, ali modni stilisti za ovo leto savetuju one sa kaiševima. Mogu biti potpuno ravne ili sa štiklom, debljom, tanjom ili mačjom štiklom (kitten heels).

 kaisevi

Kaiševi na sandalama su upravo taj detalj koji omogućava da se izdvojite iz mase i odskočite kada je vaš stil oblačenja u pitanju. Možete izabrati klasične sandale sa jednim kaišem koji se kači oko nogu ili pak gladijator sandale koje su ponovo u trendu.

3.Baletanke

 baletanke
Ako žudite za funkionalnim izborom obuće uz svoju omiljenu haljinu onda vam modni stilisti predlažu baletanke. Baletanke su postale cipele 2024 godine. Dobro se uklapaju uz pantalone, suknje i haljine. Udobne su, lagane i odišu tim baletskim vibracijama poznatim kao balletcore stil.

 letnje haljine i cipele

Bez obzira da li radije birate klasične baletanke ili one mrežaste ili pak sa četvrtastim vrhom svi modeli se mogu dobro kombinovati uz letnje haljine.

4.Letnje haljine i cipele – Klompe

 klompe
Iako se za baletanke znalo da će biti cipele 2024 godine, za klompe se to na početku godine nije moglo tvrditi. Ali, takozvani „ grandmother“ ili stil baka je od nedavno postao trend sezone.

 klompe

Klompe su se oduvek nosile, ali ovog leta imaju svojih pet minuta slave. Vredi ih iskoristiti jer se radi o praktičnoj obući koja se dobro slaže uz haljine svih dužina. Sa svojim prepoznatljivim oblikom čine svaku letnju kombinaciju lepšom i lepršavijom. Možete se opredliti kako za klasične klompe tako i za neke modernizovane modele.

5.Sandale sa platformom

 letnje haljine i cipele
Sandale sa platformom su takođe dobar izbor uz letnje haljine. Učiniće vas vuzuelno višljim i vitkijim. Platforme su deo Y2K trenda koji još uvek vlada modnom scenom. Sandale sa platformom su raznovrsne kako po visini platforme tako i po modelu sandala. Mogu biti u obliku papuča, espadrila, klasičnih sandala.

platforme

Isprobajte više modela kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

6.Mokasine

 bele mokasine
Ako želite nešto prefinjeniju kombinaciju idealnu za kancelarije i ostale poslovne prilike onda kombinujte letnje haljine sa mokasinama. U modnom svetu mokasine se inače smatraju „ starijom sestrom“ baletanki. Preporučujemo mokasine sa manjom štiklicom uz maksi haljine.

 mokasine

Možete se slobodno poigrati i sa bojama i materijalima. Na primer mokasine od izvrnute kože ili mrežaste modele. Takođe možete umesto crnih nositi one u beloj, bež ili plavoj boji ili možda sa nekim dezenom.

7.Kaubojke

 kaubojke
Kaubojke i letnje haljine su omiljena kombinacija kako ženama tako i modnim stilistima. Ako želite udobnu obuću i moderniju od patika onda se opredelite za kaubojke.

 kauboj stil

One nikada ne izlaze iz mode, a u paru sa haljinama odišu kaubojskim i duhom letnjih muzičkih festivala. Moćni spoj koji morate barem jednom isprobati.