Calico kosa je novi trend koji ovih dana dominira na društvenim mrežama kao što su TikTok i Instagram. Pogledajte o kakvoj je nijansi reč.

 calico kosa
Skup trendova koji su inspirisani životinjskim carstvom i dalje nastavlja da dominira svetskom modnom i beauty scenom. Nakon vučjeg reza ( wolfy cut), leptir frizure ( batterfly hair), meduza frizure ( jellyfish cut) i mačjeg stila ( kitty cut) došlo je vreme i za novi trend, a to je calico kosa inspirisana calico mačkom.

Calico kosa je u poslednjih nekoliko dana jedna od najtraženijih stavki na društvenim mrežama i zato modni stilisti predviđaju da se radi o novom, vrućem trendu leta 2024 čije vreme tek dolazi jer izgleda očaravajuće i moćno.

Šta je calico kosa?

 calico kosa trend
Calico kosa je specifična nijansa inspirisana trobojnom dlakom calico mačke. U osnovi to je kombinacija đumbir crvene, plave i crne boje koje u spoju daju veoma moderan i individualan izgled vašoj celokupnoj frizuri. Zanimljiva je činjenica da su vlasnici mačaka želeli da upare boju svoje kose sa bojom krzna svoje calico mačke i tako je nastao i dobio ime ovaj vrući trend leta.

 kratka kovrdzava
Sa druge strane najpopularnija nijansa crvene ovog leta je đumbir crvena što opet odgovara ovom trendu.

Kako se nosi ovaj trend kose?

 miley Cyrus
Calico kosa spada u buntovne frizure koje su poslednjih nekoliko godina doživele pravi preporod. Zato i ne čudi što je Miley Cyrus jedna od prvih poznatih ličnosti koja je isprobala ovaj trend. Miley Cyrus je pionir kada su hair trendovi u pitanju. Ona voli da isprobava nove TikTok trendove kada su boje kose u pitanju, ali isto tako i da oživljava stare retro trendove naročito iz 70 – tih. Ona sve iznese na glamurozan i originalan način bilo da je u pitanju duga ravna kosa sa šiškama ili možda neobična boja. Poznata pevačica drži korak sa mikrotrendovima i pogura ih na pravi način. Na njoj calico kosa stoji fantastično, ali videćemo koliko će ovaj trend opstati.

 chunky pramenovi
Calico kosa će se verovatno mešati i sa drugim nijansama, a mnogi je posmatraju i kao pojačanu verziju debelih ili „ chunky“ pramenova iz 2000 – tih.

 lob
Ovu nijansu možete nositi na ekstreman način što podrazumeva kombinaciju oštrih prugastih nijansi crvenih, smeđih i plavih pramenova. Međutim, možete se opredeliti i za nešto mekšiju kombinaciju ovih nijansi koje nisu u tako izrazitom kontrastu. Miley Cyrus je upravo izabrala topliju varijantu za naslovnu stranu časopisa W.Mag.

 miley druga perspektiva
Na jednoj slici izgleda kao da nosi tople chunky pramenove iz 2000 – tih, dok na drugoj slici možemo videti nešto izrazitije pramenove u predelu šiški i oko lica. Umesto da se opredeli za kontrast ona je približila ove nijanse, zamenivši vatreno crvenu boju za kestenjasto crvenu, crno smeđu srednjim karamel tonovima i izbeljeno plavu medeno plavim tonovima.

 sidney lou
Takođe je zanimljiva, ali i zabavna tehnika kreiranja calico kose koju je predstavila Sydney Lou, jedna od tiktokerki koja je isprobala ovu nijansu. Sve što treba da uradite jeste da počnete sa prirodnom bojom kose koja je u osnovi azijsko crna, a zatim da je samo izbelite. Uradite to neprofesionalno sa izbeljivačem i obavezno probajte folije. Dobro bi bilo i da vam one iskliznu na pola puta. Ne držite ih dugo i imaćete calico kosu.

 duga calico kosa
U suštini dobićete jedinstveni uzorak koji, kako ona tvrdi, predstavlja najverniji prikaz boje dlake kaliko mačke. Jer kada vidite kaliko mačku ona nema lepo ujednačene pruge. Već naprotiv, više izgleda kao da ima pegice. Sve izgleda mnogo prirodnije, jednostavnije i zabavnije.

 calico macka
Ima i komentara da ova boja kose nije za one sa slabim srcem. Ali ako volite da eksperimentišete sa svojom bojom kose, onda zašto da ne. Isprobajte calico kosu jer je leto idealno vreme za to. Sigurno ćete biti primećeni i originalni gde god da se pojavite.