Hrom nokti su ovog leta jedan od najpopularnijih manikira. Pogledajte o kakvom je trendu reč i zašto je toliko tražen ove godine.

 barbi hrom nokti
Jedan od najjednostavnijih načina da izrazite svoja osećanja jeste da izaberete odgovarajući manikir. Možete se igrati sa dužinom noktiju, sa raznovrsnim oblicima ili izabrati novi dizajn noktiju. Topla preporuka za leto jeste hrom manikir odnosno hrom nokti. Nakon velvet ili somot noktiju sada su u trendu hrom nokti. Prisutni su već duže vreme na beauty sceni, ali su kao trend eksplodirali kada se Hailey Bieber na društvenim mrežama pojavila sa svojim „ glazed donut“ noktima. Od tada ih mnogi traže i javlja se i bezbroj novih ideja za hrom manikir.

 midnight
Od minimalističkih hrom noktiju sa frenč vrhovima, preko suptilnih hrom dizajna pa sve do upadljivih 3D aplikacija sa hrom završnom obradom.

Šta su hrom nokti?

 beli hrom nokti
Hrom nokti ili hromirani nokti su moderan dizajn noktiju koji ima blistavu završnu obradu visokog sjaja na samim vrhovima klasičnog osnovnog laka. Poznati su i kao nokti sa glazurom krofne ili „ glazed donut nails“. Mogu se prilagoditi različitim bojama i završnim obradama.

holografik hrom nokti
Svetlucavi efekat se obično postiže nanošenjem hrom praha preko gel laka za nokte, a zatim se celokupna masa sjedinjuje i suši uz pomoć UV lampe. Sjajan i privlačan manikir i pritom savršen način za nadogradnju klasičnog manikira.

U kojim se varijantama mogu pojaviti?

 ljubicasti hrom nokti
Kao jedan od top trendova u manikir svetu ove godine, hrom nokti su definitivni hit leta 2024 godine. Hrom nokti su se najpre pojavili kao nokti sa glazurom krofne, odnosno „ glazed donut“ nokti. Nakon toga sa pojavljuju i u drugim varijantama kao što su nokti sa glazurom od jagode, čokoladni hrom nokti, vanila hrom nokti, futuristička metalik varijanta

 hrom nokti

Može se slobodno reći da postoje originalne i moderne ideje za svaki stil kada su hrom nokti u pitanju. Najteži deo je upravo i odluka za koju ćete se varijantu od svih opredeliti.

Tutorijal – kako možete sami napraviti hrom nokte kod kuće

 candy
Iako su hromirani nokti jedan od težih dizajna ipak ih uz malo vežbanja možete i sami napraviti kod kuće. Dakle ako želite da ulepšate svoj klasični manikir evo tutorijala kako to možete učiniti korak po korak.

 glazed donut
Napomena: Hrom prah za nokte radi samo sa gel lakom tako da će vam za isprobavanje ove manikir tehnike kod kuće biti potrebna UV lampa.

 moonlights

  •  Pripremite nokte: Pre nego što nanesete gel lak pripremite nokte za ovaj manikir. Priprema podrazumeva sređivanje zanoktica i njihovo podrezivanje i guranje u željeni oblik. Takođe predlažemo poliranje noktiju da bi se gel lak lakše zalepio.
  • Nanesite bazni premaz: Počnite sa tankim slojem gel lak premaza, a zatim ga osušite pod UV ili LED lampom. Na taj način štitite vaše prirodne nokte i stvarate čvrstu osnovu za ostatak manikira.

 ogledalo hrom nokti

  •  Dodajte svoj gel lak: Boja gel laka koju odabirate treba da zavisi od hromiranog dizajna koji želite da postignete.Crni lak pomaže da se istakne svetliji hrom prah, dok bež ili beli lak daju suptilniju glazuru. Dodajte sloj ravnomerno( ili nekoliko slojeva za dodatnu pokrivenost). Svaki sloj nakon nanošenja je potrebno dobro osušiti pod lampom.
  •  Nanesite No-Wipe završni premaz: Da biste pripremili nokte za hrom prah potrebno je naneti završni premaz bez disperzije koji ne zahteva brisanje ili No-Wipe. Sušite ga tako da i dalje bude lepljiv ( otprilike polovinu vremena koja vam je potrebna da osušite gel lak).

 pastelne dugine boje

  • Završite sa hrom prahom: Kada je lak za nokte postavljen dolazi vreme za hrom. Uzmite sunđer ( možete i onaj kojim nanosite senke) potopite ga u prah, a zatim utrljajte dobro na nokte dok ne dobijete savršen sjaj. Višak obrišite patuljastom četkicom. Slično boji laka možete birati i razne nijanse hrom praha od biserno belih pa sve do sjajnih metalik nijansi.

 zodijak

  •  Učvrstite hrom dizajn: Da bi hrom dizajn bio zaključan dodajte još jedan sloj završnog premaza. Osušite ga pod lampom i dobićete konačno besprekoran izgled vaših hrom noktiju.

 french hrom

Postoji još tehnika za dobijanje hrom noktiju tako da je ovo samo jedan od načina možda najjednostavniji.

Koja boja laka najbolje funkcioniše sa hromiranim noktima?

 zeleni
Iako možete koristiti bilo koju boju laka za hromirane nokte, imajte na umu da različite osnovne boje daju različite završne obrade. Crni lak daje ultra upečatljiv kontrast sa hrom prahom što pomaže da metalik nijanse i svetle boje izbiju u prvi plan.

 elektrik

Sa druge strane bež ili neutralne nijanse daju elegantni svetlucavi efekat pa su samim tim idealni za glazed donut efekat i mekše stilove.