Nokti za proleće 2024 su raznovrsni i kreću se od čipkastih dezena pa sve do nail art umetnosti inspirisane rimskim carstvom.

 nokti za prolece 2024
Iz sezone u sezonu se suočavamo sa novim trendovima koji su posebno zanimljivi i originalni u manikir svetu. Nokti za proleće 2024 su puni svetlijih optimističkih boja koje su u skladu sa prolećnim buđenjem prirode, ali i sa najnovijim dešavanjima i trendovima na društvenim mrežama pre svih na TikToku. Od clean girl estetike koja podrazumeva jednostavne dizajne noktiju preko gotskih crnih noktiju pa sve do sada hit mob wife dezena i boja. Izbor je veliki i ima za svačiji ukus po nešto.

Zato ako planirate da promenite manikir i da se uskladite sa najnovijim prolećnim trendovima onda ste na pravom mestu. Najlepši nokti za proleće 2024 su pred vama i možete ih isprobati već danas.

1.Čipkasti nokti za proleće 2024

 cipka
„Naked dress“ ili providne čipkaste haljine su u trendu već nekoliko sezona. Međutim, manikir stručnjaci predviđaju da će uskoro zavladati i trend čipkastih ili reljefnih noktiju. Deluju na prvi pogled minimalistički i romantično, ali opet su i upadljivi i originalni tako da ih zaista možete nositi kako uz sve odevne kombinacije tako i u svim prilikama.

 cipkasti
Ako želite da ovakav manikir napravite kod kuće, a niste dovoljno vešti onda se možete opredeliti za set čipkastih nalepnica.

2.Balletcore

 baletcore
Clean girl estetika je i dalje u trendu a ona između ostalih se oslanja na balletcore trend. Balletcore je trend koji je izvučen iz sveta baleta pa je samim tim graciozan, elegantan, jednostavno ženstven. Balletcore je prisutan i u svetu mode kao i u svetu lepote pa ćemo ga viđati i u manikir svetu.

 balletcore nokti za prolece 2024

Ako ne želite da ukrašavate nokte mašnama onda ih samo premažite prozirnim svetloružičastim lakom. To je minimalizam, ali veoma šik i idealno će se uklopiti uz bilo koju odevnu kombinaciju i šminku.

3.„Floating“ francuski manikir

 plutajuca varijanta
Klasični francuski manikir nikada neće izaći iz mode. Međutim vremenom se prilagođavao trendovima tako da ima do sada dosta svojih varijanti. Jedna od najnovijih jeste i floating frenč nokti ili nokti sa takozvanim lebdećim ili plutajućim vrhom. Lebdeći francuski manikir je kreirala nail art umetnica Tracey Lee.

 plutajuci

Ona uzima elemente tradicionalnog francuskog manikira – belu traku, na primer, ali da umesto ta bela traka ide horizontalno duž vrhova ona ide vertikalno duž notka, od zanoktice pa sve do kraja nokta. Kod ove verzije vrh je potpuno go, stvarajući iluziju plutajućeg vrha.

4.Svetlo crveni nokti za proleće 2024

 crveni nokti za prolece 2024
Crveni lak nikada neće izaći iz mode. Za proleće će aktuelne biti nešto svetlije crvene nijanse mada ako želite uvek se možete opredeliti i za klasičan crveni lak.Svetlije nijanse crvene uglavnom u sebi sadrže i narandžaste tonove.

 crveni svetlije

Crveni lak podjednako dobro stoji i na dugim i na kratkim noktima.

5.Dugi stiletto nokti

 stiletto nokti za prolece 2024
Manikir stručnjaci smatraju da tokom ovog proleća možete probati sve oblike noktiju. Bademasti su bili aktuelni početkom godine, a sada se preporučuju ekstra upadljivi dugi stiletto nokti.

ljubicasti

Izgledaju zabavno i pravo su osveženje nakon tmurnih i hladnih zimskih dana. Odlučite se za set veštačkih noktiju i nećete imati mnogo brige oko održavanja.

6.3D nail art

 nail art
Hrom nokti su u trendu a oni najbolje idu uz 3D dizajn. Ako želite da sami kod kuće isprobate neki 3D dizajn onda se preporučuje da koristite gel lakove.

 3d dizajn

Ako želite da idete lakšim putem onda samo nalakirajte nokte svetlucavim lakom, a zatim stavite nekoliko privezaka za nokte u obliku mašne, srca ili cvetića da biste dobili nešto nalik 3D dizajnu.

7.Minimalistički nokti za proleće 2024

 minimalisticki
Kao što možete da vidite trend noktiju za proleće zaista ove sezone ide iz krajnosti u krajnost od dugih stilleto stilova do krajnje minimalističkih noktiju. Možete se igrati kako sa mat tako i sa svetlucavim lakovima.

mini dizajn

Klasični oblici noktiju kao i jednostavne elegantne nijanse se lepo kombinuju i uvek izgledaju čisto i doterano.