Naslovna Popularne Frizure Barokni bob – Raskošna frizura koja zrači i privlači

Barokni bob – Raskošna frizura koja zrači i privlači

0
1366
barokni bob

Barokni bob frizura koja moćno zvuči, ali isto tako i izgleda, elegancija i glamur na jednom mestu.

 barokni bob
Era bob frizura još nije završena, naprotiv bob frizure daju dosta prostora za eksperimentisanje tako da se samo iz sezone u sezonu javljaju neke nove, bolje verzije. Ovoga puta u pitanju je barokni bob, bob sa volumenom koji je popularizovala Zendaya i koji predstavlja kombinaciju dužine do ključne kosti sa obimnim uvojcima, talasima i složenom teksturom za upečatljiv, ali moderan izgled klasičnog boba.

Šta je barokni bob?

 barok
Možda se mnogi pitaju odakle sad barok među bob frizurama i šta uopšte predstavlja barok? Barok je pravac u umetnosti, književnosti, muzici i javlja se u drugoj polovini 17 veka. To je stil umetničkog izraza koji je pre svega sklon pokretu i strastima. Takođe je umetnost baroka puna nemira i uzbuđenja i teži da izazove što više raznovrsnih utisaka i jakih osećanja. Upravo to radi i barokni bob i izgleda u isto vreme elegantno, ali i raskošno i ekstravagantno ili ti drugačije od običnog. Treba napomenuti da se termin barok koristi u opisivanju određene vrste umetnosti i arhitekture. Mada se nedavno koristio i za opisivanje minimalističkog ukrasnog manikira ili baroknih noktiju.

 Zendaya
Barokni bob je malo drugačija bob frizura, izgleda šik i klasično sa modernim obrtom. Prepoznaje se po kraćoj dužini sa slojevima i teksturom, često kod stilizovanja teži mekoj, raščupanoj završnoj obradi koja daje mekši, romantičniji izgled celokupnoj frizuri. Barokni bob je pokretna i obimna frizura koja odgovara različitim tipovima i teksturama kose.

Kome se preporučuje?

 kovrdzavi barokni bob
Popularnost baroknog boba leži i u tome što lepo stoji na svim oblicima lica, a posebno na ovalnom i srcolikom. Možda se najviše preporučuje osobama koje imaju srednje do gustu kosu, ali to ne znači da je ne možete nositi i na drugim tipovima kose. Naprotiv, uz adekvatnu upotrebu gela i laka za kosu može dobro da izgleda i na finoj i tankoj kosi i da tankoj kosi vizuelno doda potrebni volumen i samim tim dopuni različite oblike lica. Takođe dobro funkcioniše na ravnoj kao i na blago talasastoj kosi.

 barokni bob
Pošto je ova varijanta boba sva u pokretu i volumenu preporučuje se stepenasto šišanje kose. Takođe i dužina može da varira od kratke varijante do brade do one duže verzije koje se spušta do ramena.

 duzi
Održavanje ove popularne frizure zavisi od toga koliko brzo raste vaša kosa. U skladu sa tim treba planirati odlazak kod frizera. Mada po pravilu barokni bob traje od šest do osam nedelja. Nakon toga je potrebno šišanje i stilizovanje.

Kako se postiže barokni bob?

 plavi
Bob frizure mogu da imaju tupe, asimetrične, oštre krajeve, ali barokni bob je malo specifičan. Njegova bezvremenska lepota i moderan oblik ga čine jednom od najpopularnijih verzija boba od početka 2024 godine. Ako se pitate da li vam barokni bob pristaje onda pogledajte šta o tome kažu poznati svetski frizeri.

 crni
Frizeri smatraju da je ova varijanta boba posebno prikladna ako imate prirodno talasastu ili kovrdžavu kosu i želite da zadržite svoju prirodnu teksturu kose. Takođe odgovara onima koji imaju dužu kosu do bokova jer dodavanjem lokni se vašoj kosi smanjuje dužina pa samim tim se vizuelno stvara iluzija bob frizure.

 barokni bob
Prilikom odlaska kod frizera najvažnije je da ponesete fotografiju i pokažete kakvu frizuru želite da vam napravi. Pošto je barokni stil nadolazeći trend može se javiti u više oblika i dužina. Ako već imate kovrdžavu kosu ili kosu sa adekvatnom teksturom onda tražite dužinu koja je tik ispod vaših ušiju. Ako vam je kosa ravna i potrebno je uz pomoć toplotnih alata napraviti lokne onda tražite duži bob ili lob koji se kreće do ramena. Imajte na umu da lokne oduzimaju od kose i vizuelno je čine kraćom.

 kraci
Uvojci su glavna karakteristika baroknog boba pa zato i možete eksperimentisati sa dužinom, ako naravno ima prostora za to. Treba zapamtiti da ne postoji samo jedan barokni bob odnosno da se ova varijanta boba razlikuje od osobe do osobe. Nije bitno da izgleda kao kod Zendaye već je bitno da izgleda lepršavo i koketno, da odiše baroknim stilom i odgovara vašem duhu i stilu života. Jer vi nosite svoju frizuru, a ne ona vas.