Old money bob je nova trendi frizura koja osvaja svet putem društvenih mreža i koja odiše estetikom tihog luksuza. Pogledajte o kakvoj je frizuri reč.

 old money bob
Verovatno ste se upoznali sa old money stilom oblačenja koji je u trendu već nekoliko sezona. Ovaj trend podrazumeva svesnu kupovinu kvalitetnih i dugotrajnih proizvoda koji podrazumevaju minimalizam, neutralne boje, klasične krojeve i kvalitetne modne detalje. Old maney su u stvari klasični i visoko kvalitetni komadi koji čine da celokupni vaš stil odevanja izgleda skupo i glamurozno. Sada se ova takozvana tiha estetika uvukla i u svet lepote odnosno u domen frizura.

Na društvenim mrežama se sve više širi trend old money bob koji ima oko 12,5 miliona pregleda na TikToku. Ovaj trend je postao rastući nakon Golden Globes 2024 kada su mnoge poznate dame prošetale svoje bob frizure koje upravo i pripadaju old maney estetici. Old money bob je najotmeniji stil ove zime inspirisan vintaž frizurama. Ali nemojte paničiti, jer je ovo tako jednostavna frizura za oblikovanje i stilizovanje tako da će sigurno još dugo godina biti u trendu.

 old money bob duzi
Ono što je dobro kod ove varijante boba i što old money bob čini posebnim jeste činjenica da je možete stilizovati kako kod poželite bez obzira na tip kose. Glavna razlika je u tome što ovaj stil ima super elegantan, uglačan završetak i često pada do linije vilice ili malo ispod nje. Kada je u pitanju stilizovanje, sve se svodi na stvaranje obima u korenu kose, poletnih lokni i sjajnih krajeva koji su uvijeni ka unutra. Mnoge žene se odlučuju i za slojeve koji uokviruju lice i daju celokupnoj frizuri osećaj vibracija iz 90 – tih. Podsećaju na frizuru koju je nosila manekenka Linda Evangelista. A ako baš želite u potpunosti da se uklopite u old money stil onda ne zaboravite da dodate i par retro naočara za sunce kao šlag na torti.

Šta je old money bob?

sa duzim siskama
Old money bob je blunt ili tupi bob srednje dužine koja se obično kreće oko brade i sa blago zakrivljenim krajevima. To je veoma elegantan, uglađen bob koji odiše sjajem i vanvremenskom sofisticiranošću.

retro
Ime potiče još iz flaper ere 20 – tih godina prošlog veka. Tada su dobrostojeće žene počele da se izdvajaju po svom glamuroznijem i slobodnijem načinu života, ali i po frizurama. Setite se samo filmova koji oponašaju ovaj period kada su žene nosile bob frizure i igrale čarlston u raskošnim resastim haljinama. Ova nostalgična paž ili bob varijanta odiše vintaž vibracijama, ali sa modernim prizvukom. To je u suštini rekonstrukcija klasičnog boba inspirisanog frizurama poznatih žena Holivuda s’početka 1920 – tih.

 Linda Evangelista
Old money bob krasi volumen i precizan način šišanja koji mora biti redovan da bi ova frizura zadržala prepoznatljiv oblik.

Šta je čini tako popularnom?

 zendaya
Tokom prošle godine smo primetili da se trend old money bob frizure pojavio svuda od TikToka preko Instagrama pa sve do glamuroznih događaja na crvenom tepihu. Dakle, zašto ova varijanta boba spada u popularne frizure i to baš u ovom trenutku?

 do vilice

  • Nostalgija – Vintage frizure iz 1920 – tih i 1930 – tih su trenutno veoma inspirativne u sferi mode i lepote. Kao što smo rekli ova varijanta paža nas podseća na flaper eru i odiše retro glamurom.
  • Jednostavnost – U današnjem svetu preteranih trendova kose ovaj bob nam daje jednostavan, ali u isto vreme i sofisticiran izgled. Old money bob samo poboljšava minimalizam klasičnog boba koji ima dužinu do brade.
  • Fleksibilnost – Old money bob je dovoljno svestran da odgovara svim oblicima lica. Opcije stilizovanja kao što su uvijeni krajevi, talasi ili uglađena i ravna kosa se mogu prilagoditi vašim željama.
  • Lako održavanje – Za razliku od duge ili pak kratke piksi kose koje zahtevaju redovno održavanje, ova dužina boba je mnogo jednostavnija čak i za dnevno oblikovanje. Zato je dobar izbor za zaposlene žene koje žele da budu u trendu, ali nemaju mnogo vremena za oblikovanje svoje kose.

Kako se postiže?

old money bob
Način šišanja kod old money boba podrazumeva stvaranje volumena i oblika. Volumen u korenu daje skupocen osećaj dok tupi krajevi nude sofisticiraniji obrt. Važno je kod šišanja zadržati obim fokusirajući mekoću oblikovanja samo oko lica. To pomaže da kosa izgleda gušća na krajevima i da i dalje ima pokrete oko lica za taj upečatljivi odskok i oblik.

 crni
Ako vam je kosa suva i tanka onda napravite dužinu boba tik ispod brade tako da kada je stilizujete uokvirujete lice. Šiške oblikujte tako da dopiru tik ispod jagodica jer na taj način podižete i otvarate oblast oko jagodične kosti i naglašavate lepe crte lica.

 plavi
Ako vam je lice okruglastije onda oblikujte šiške odmah ispod brade. Ako su vam šiške prekratke onda one otvaraju oblast oko vilice i čine da vam lice izgleda još deblje. Zbog toga se držite dužiš šiški.