Ako se pitate koja su predviđanja kada su moda i zabava za 2024 godinu u pitanju onda ste na pravom mestu.

 moda i zabava

Kakva će se odeća nositi, koje će boje dominirati, koje poznate ličnosti će biti u centru pažnje? Pogledajte šta o tome kažu stručnjaci za predviđanja u domenu mada i zabava.

1.Najpopularnija boja – Moda i zabava

 moda i zabava braon boja
Iako je Pantone proglasio Peach Fuzz ili boju breskvine kore za boju 2024 ipak su predviđanja stručnjaka malo drugačija. Peach Fuzz jeste nežna i neutralna nijansa koja se može koristiti i u oblačenju, šminkanju, ali i u uređenju doma. Međutim, stručnjaci smatraju da će najtraženija boja tokom 2024 biti braon.

Biće podjednako prisutna kako na modnim pistama tako i kao deo uličnog stila. Stilski je veoma efektna, dobro se uklapa sa drugim bojama i skoro sve žene imaju u svom garderoberu barem jedan braon komad odeće ili pak detalj poput torbe ili čizama.

2.Crna za leto

 crna za leto
Navikli smo da tokom vrelih letnjih dana nosimo belu kao i svetlije boje odeće. Međutim, prema istraživanjima koje je sproveo Vogue ovog leta će u modi biti crna boja.

3.Kecelje kao modni začin

 moda i zabava kecelja
Vogue takođe predviđa da ćemo tokom ove godine nositi kecelje i van kuhinje odnosno kao sastavni deo odevne kombinacije. Zvuči blesavo, ali ko zna možda ovaj trend zaista zaživi.

4. Moda i zabava – Zendaya

 Zendaya
Tokom 2024 nas očekuju tri premijere – Dune 2, Challengers i nastavak Euphoria. Sva tri naslova povezuje Zendaya i zato se predviđa da će ona biti jedna od najprisutnijih poznatih ličnosti na ekranu.

5.Godina koncerata

moda i zabava koncerti
Tokom pandemije korona virusa živeli smo u totalnom ludilu skoro bez kontakata sa ljudima. Nakon toga dolazi do eksplozije koncerata i žive muzike. Živa muzika, tačnije koncerti su bili nešto što okuplja i pokreće masu. Predviđa se da će se ovaj trend rasprodatih koncerata i punih stadiona nastaviti i tokom 2024.

6.Povratak u 80 – te ( ponovo)

 povratak 80-tih
Među analitičarima koje je konsultovao The New York Times ponovo se spominje povratak u 80 – te kao nepresušni izvor inspiracije i kao referencu estetike. To nije ništa začuđujuće, 80 – te nikada neće umreti.

7.Ekspanzija polo kragni – Moda i zabava

polo kragne
Vogue predviđa da će tokom 2024 polo majice biti na svakom koraku kao deo letnjih odevnih kombinacija. Nosiće se polo kragne u svim svojim varijacijama.

8.Emma Stone

 Emma Stone
Još jedna glumica koja će bit veoma popularna tokom 2024 je Emma Stone. Ona trenutno ubira plodove svoje neverovatne uloge u filmu Jadnici u kojoj igra neku vrstu Frankenštajnovog čudovišta.

9.Najpopularnija destinacija u 2024

 Mongolija
Mongolija će biti nova vruća destinacija 2024 godine, navodi Lonely Planet. Beskrajni horizonti, prostrani travnjaci i autentičnost ove zemlje će sigurno privlačiti turiste.

10.Moda i zabava – Povratak u Indiju

 moda i zabava Indija
Lonely Planet takođe uverava da će se Indija ponovo pojaviti kao popularna destinacija za turuste i to sa novim turama van najpoznatijih mesta koje turisti još uvek nisu imali prilike uživo da vide.

11.Veganska ishrana nastavlja da dominira

 vegan ishrana
Veganska ishrana koja je zasnovana na konzumiranje namirnica isključivo biljnog porekla je u usponu. Biće u trendu i tokom 2024 godine.

12.Otkriće afričke kuhinje

 africka kuhinja
Gastronomije iz afričkih zemalja Etiopije i Eritreje postaju popularne u gradovima poput Njujorka. Ovaj trend će se verovatno proširiti i u drugim velikim svetskim gradovima.

13.Moda i zabava – Distopija

 Distopija
Popularnost distopijskih drama kao što je i Netflix film ‘Leave the World Behind sa Julia Roberts i Mahersala Ali, nastaviće da raste i tokom 2024. Smak sveta će i dalje biti tema koja nas uznemirava, ali i interesuje. Smatra se da je porast ovog trenda posledica pandemija virusa koji nas je zatekao nespremne i ostavio u šoku, ali i prodora veštačke inteligencije.

14.Nomadizam

 nomadizam
Kretanje takozvanih „ digitalnih nomada“ ( profesionalaca koji mogu da rade online na daljinu i da putuju tokom radnog vremena ili se nastanjuju u nekom gradu po svom izboru) će i dalje biti trend.

15.Godina krize

 kriza
Ekonomisti već neko vreme upozoravaju na moguću krizu , ali veruju da će ona doći u vidu blagog usporavanja. Za sada kao i na iznenađenje medija kao što je The Economist ( koji je pustio članak pod nazivom „ Ekonomisti su imali strašnu 2023 godinu“), predviđanja se nisu ostvarila, jer svetska ekonomija nije stala kako su oni prvobitno najavljivali već je nastavila da funkcioniše uprkos ratovima i klimatskim promenama.

16.Mir u svetu

 moda i zabava mir
Ovo je više želja nego prognoza. Da mir postane globalni trend i da prestanu svi tragični oružani sukobi i ratovi u svetu.