Pred vama su popularne frizure za leto 2024, top osam stilova koji će se najviše tražiti i nositi tokom predstojeće sezone.

 frizure za leto 2024
Frizure za leto 2024 su veoma raznovrsne tako da ima za svačiji ukus po nešto, od midi dužine koju je ponela Zendaya pa sve do neodoljivih šiški u stilu Taylor Swift.

Novi trend ovog leta je teksaški stil frizure ili Texan style. Nosiće se i dalje stepenaste frizure različitih dužina od kojih prednjači midi dužina. Kratka kosa kao što je piksi frizura dobija moderniji obrt u vidu baršunastijeg i razigranijeg izgleda.

Frizure za leto 2024 kao i način šišanja i oblikovanja se oslanja na modernizovanje klasičnih stilova kao i na ažuriranje izgleda iz prošlih sezona sa obrtom na elegantnije verzije Y2K frizura i klasičnih stilova.

Da ne dužimo pogledajte koje su to još moderne frizure za leto 2024 koje ćemo viđati na svakom koraku.

1.Italijanski bob

 italijanski bob
Bob frizure su najzahvalnije kada je oblikovanje i stilizovanje u pitanju. Zato i ne čudi što postoje i stalno se javljaju neke nove bob varijante. Tako se slobodno može reći da je pored francuskog boba i italijanski bob postao klasika. Nosi se već nekoliko sezona, a biće u trendu i ovog leta. Za razliku od prošlih varijanti sada se italijanski bob uglavnom završava sa dužinom do brade i malo opuštenijim ili raščupanijim pramenovima.

Tekstura, volimen i sam stil ove frizure trebalo bi da bude u skladu sa mob wife trendom. U pitanju je mekša i slojevita alternativa francuskog boba.Najprikladnija je za žene sa gustom kosom koje ne žele mnogo vremena da utroše na oblikovanje frizure.

2.Zavesa šiške

 zavesa siske
Zavesa šiške su toliko svestrane da ih žene iz sezone u sezonu stalno nose. Dobro stoje i uz puštenu kao i uz podignutu kosu jer nežno miluju i oblikuju licu čineći ga mekšim i romantičnijim. Poznate još i kao Farah Fawcett šiške ove šiške odgovaraju svim tipovima kose kao i oblicima lica. Idealne su za žene koje žele drugačiji izgled, ali bez menjanja osnovne frizure.

3.Teksaška frizura

 texan stil
Texan hair nije novi trend već su je oduvek nosile kantri pevačice kao što je Dolly Parton. Ova razigrana i smela voluminozna frizura je sada veliki hit zahvaljujući prodoru pevačice Beyonce u kantri svet.Time je ova višedecenijska frizura dobila moderniji izgled.

Ekstra volumen zahteva i ekstra održavanje, upotrebu raznovrsnih proizvoda i dosta oblikovanja da bi se ovaj stil što duže zadržao. Zato texan stil ne spada u jeftine i jednostavne frizure.

4.Dugi slojevi

 dugi slojevi
Stepenasto šišanje je u trendu i ovog leta. Lepo stoji svim oblicima lica i tipovima kose jer prati crte lica i svojim različitim dužinama slojeva dodaje tankoj kosi potrebnu gustinu i volumen. Isto tako i stanjuje i lepše oblikuje izuzetno gustu kosu.

Stepenasto šišanje podseća na vodopad i može se izvesti na svim dužinama kose. Duži slojevi su posebno aktuelni mada o njihovom rasporedu je najbolje konsultovati se sa frizerima koji će najbolje znati da dužinu slojeva prilagode svakom obliku lica i tipu kose.

5.Piksi frizure za leto 2024

 piksi frizure za leto 2024
Mnogi fotomodeli i filmske i muzičke zvezde su se usudile da nose izuzetno kratku kosu poznatu kao piksi frizura. Najkraće verzije su isprobale Florence Pugh, Lupita Nyong’o, Emma Corrin, Zoe Kravitz.

Ono što karakteriše piksi frizure za 2024 godinu jeste malo baršunastiji ili raščupaniji izgled. Ovakav stil najviše odgovara ovalnom i okruglom obliku lica jer ih vizuelno izdužuje.

6.Eyelash šiške

 siske do trepavica
Stil je dobio ime po dužini šiški koje se prostiru do trepavica. Šiške mogu biti ravne ili stepenasto šišane. Bitno je samo da su duge do trepavica. Poznate su još i kao Birkin šiške, odnosno predstavljaju njihovu modernizovanu verziju. Odgovaraju gustoj kosi, mogu se oblikovati uz pomoć fena i četke i ono što je najbitnije daju celokupnoj frizuri voluminozne, šik rock vibracije.

7.Midi dužine

 midi
Duži bob ili lob iz 2023 evoluira ovog leta u midi kroj. Sve je u vezi sa teksturom kose i feniranjem. Uz adekvatne proizvode za volumen midi dužina je dobar izbor za žene sa finom i tankom kosom. Midi dužine koje padaju između brade i ramena su i najjednostavnije za održavanje. Veoma su raznovrsne pa ih možete na različite načine stilizovati. Popularan su izbor za one koji žele laskavu i uravnoteženu frizuru.

8.Leptir frizure za leto 2024

 leptir frizure za leto 2024
Leptir frizura je tako oblikovana da svojim slojevima podseća na krila leptira. Ključna karakteristika su zavesa šiške koje daju celokupnoj frizuri moderniji izgled. Moderna Rachel frizura, kako je nazivaju svetski frizeri, svojim dužim pramenovima kosi daje potrebnu oštrinu i privlačniji izgled.