Mob Wife estetika, šminka, način života su glavni trend od početka januara 2024 godine na društvenim mrežama. Pogledajte o kakvom je trendu reč.

 mob wife estetika
„Čujem da se Mob Wife estetika vraća…“ – napisao je u svom postu na instagramu slavni režiser Francis Ford Coppola, čovek koji je najpoznatiji kao režiser kultnog filma Kum ( Godfather). On vrlo dobro zna šta podrazumeva estetika žene mafijaša ili Mob Wife estetika koja se, kao i svaki trend poslednjih godina, najpre pojavila na društvenim mrežama.

 Kris Jenner
Sve je počelo 6 januara kada je kanadska blogerka Kayla Trivieri (28) podelila video u kome je izjavila „Clean girl is out; mob wife era is in, okay?“. Ovaj video je ubrzo imao preko milion pregleda i bezbroj komentara. Preko noći su svi prešli sa zalizanih punđi na voluminoznu kosu pa je samim tim i zvanično potvrđeno da je TikTok vodeći trend clean girl estetike ili „ čiste devojke“ nestao, a na njenom mestu je došla supruga mafijaša ili Mob Wife estetika.

 mob wife estetika
Naravno žene su se oblačile kao mafijašice i ranije, pre postojanja svih društvenih mreža. Za razliku od drugih TikTok trendova koji se kritikuju zbog svoje plitkosti i udaljavanja od realnog sveta, Mob Wife estetika ima svoje korene iz stvarnog života, pre svega za promenu taj zreli, drski stav. Sve je to primetila gore pomenuta blogerka na ulicama Njujorka gde živi i objavila.

 mob wife estetika krzno
Kayla Trivieri je po poreklu italijanka i ona ističe u svom videu da je Mob Wife estetika došla u pravo vreme da bi nas udaljila od takozvane clean girl estetike i minimalističnog beauty stila ( takozvanog tihog luksuza) koji propagira Sofia Richie. Sve je išlo svojim tokom od popularnosti „ girlish“ ili devojačke estetike preko kokete do Barbiecor – a. Mob Wife ili žena mafijaša je malo zrelija i odraslija, nije više devojka ona je žena. Ona je sigurna u svoju seksualnost. Ona servira testeninu i svesna je kako svet funkcioniše i zna kako da ga iskoristi u svoju korist. „ Carmela Soprano je hodala da bi kučke mogle da trče. Biti Mob Wife znači biti poslovna žena, samouverena i sigurna u sebe.

 inspiracije
Nema ničega prikrivenog u estetici mafijaške žene, ne radi se o tome da imate najskuplju odeću. Umesto toga bitna je energija, aura. Žene treba da budu veoma napredne i hrabre. Ne znači da se radi o trendu koji treba da dominira na modnim revijama, ali je Mob Wife estetika uvek tu od glamuroznog nakita i moćnih silueta pa sve do crne kože i bodycon haljina. Toga uvek ima kod italijanskih dizajnera kao što su Versace, Gucci i Dolce & Gabbana.

 mob Wife estetika Serano
Sarah Jordan Arcuri, samoprozvana izvršna direktorka Mob Wife estetike je u oktobru podelila video u kojem promoviše izgled koji podrazumeva sve crno, što više kože, bunda iz 80 – tih kakve su nosile naše majke, zlatni nakit, naočare za sunce, plus italijanska dizajnerska torba. Pravi stil žene mafijaša – trenutno udovice.

 starija italijanka
Pored izmišljenih likova Trivieri takođe vodi beleške i o ženama iz stvarnog života kao što su Kris Jenner, Martha Stewart i Nicki Minaj, za koje kaže da „ daju energiju“ Mob Wife iako nemaju veze sa mafijom. Poznate ličnosti poput Dua Lipa, Hailey Bieber i Kendall Jenner takođe su isprobale ovaj trend noseći velike bunde, kožne čizme do kolena i crveni karmin.

Popularni instagram nalog @sciuraglam koji prikazuje elegantne starije Italijanke je takođe Trivieri koristila kao inspiraciju. Po njenom mišljenju Italijanke su skockane svaki dan. One se takođe zabavljaju i sa kombinacijom raznih šara, printova i boja.
Mob Wife stil nije za svakoga i kao i u stvarnom mafijaškom svetu danas ste član mafije, a sutra ste možda „izbačeni“.

 sestra korleone
Francis Ford Coppola takođe ima svoje gledište kada je ovaj trend u pitanju. Kako on kaže ovde se ne radi samo o estetici mafijaških žena već se u to uključuju i mafijaške sestre. Kao inspiracija za stil Kay Corleone koju je glumila Diane Keaton u Kumu je poslužila njegova žena Eleanor. U međuvremenu stil, Connie Corleone, koja u filmu nosi sve crno, veliko krzno i mnogo nakita je inspirisan stilom njegove sestre, glumice Talia Shire.

 crno
Dakle, Mob Wife estetika podrazumeva od odeće nošenje veštačkog krzna, velikih naočara za sunce, životinjskog printa, zlatnog nakita, kože, uglavnom crne boje. Sve što je predimenzionirano i upadljivo.

 nakit
Šminka je takođe upadljiva, zadimljeni pogled, jako rumenilo, crveni karmin. Uklapaju se i oči sirene, tamne olovke za usne, smele obrve. Dugački nokti su još jedna važna komponenta, francuski manikir sa nijansama crvene.

 mob wife frizura
Kod frizura sve je u postizanju volumena. Retro frizure, bouncy blowouts ili voluminozni talasi kao i updo sa istaknutim volumenom.