Pred vama su popularne frizure za proleće 2024, stilovi koje ćete poželeti da isprobate sa prvim toplijim prolećnim danima.

 frizure za proleće 2024
Trendovi se smenjuju ne samo iz sezone u sezonu već i nedeljno. To je sve zahvaljujući društvenim mrežama gde se stalno isprobavaju i nameću neki novi stilovi pogotovo kada su frizure za proleće 2024 u pitanju. Imali smo trend urednih frizura, kratkih bob frizura, a sada se primat daje nešto opuštenijim stilovima, lepršavijim i dužim koji se na pravi način uklapaju uz toplije, ali i vetrovito i kišovito prolećno vreme.

I dalje su aktuelni dodaci za kosu u vidu šnala, marama, mašni, rajfova i slično. Frizure za proleće 2024 obuhvataju i razne tipove pletenica, punđi i repova, ali ovoga puta vam predstavljamo samo one najlepše i najnosivije po našem izboru.

1.Frizure za proleće 2024 – Bombastični talasi

 bombasticni talasi
Talasi ili lokne nikada neće izaći iz mode. Iz sezone u sezonu se oblikuju i nose na neki drugi, originalniji ili retro način. Ovoga puta radi se o voluminoznim loknama koje su bile veliki hit tokom 90 – tih.

frizure za prolece 2024 rep

Kao što i samo ime kaže to su lokne sa dodatnim volumenom. Cilj je da izgledaju što prirodnije i nestašnije. Lepo se kombinuju sa svim frizurama, a pogoto sa dužim i stepenastim. Takođe prelepo izgledaju i u sklopu, repa ili punđe.

2.Blunt bob

 plavi blunt bob
Od početka 2024 godine bob frizure su postale neprikosnovene. Nose se sve varijante boba, ali za proleće se preporučuje blunt bob koji izgleda elegantno i potpuno ravno i po mogućstvu sa razdeljkom na sredini. Oštri krajevi blunt boba bez slojeva i sa dužinom do ramena su idealan izbor za toplije prolećne dane, pre svega jer se jednostavno stilizuju i održavaju.

 frizure za prolece 2024 blunt bob
Još jedan razlog zašto se blunt bob preporučuje za proleće jeste zbog njegove strukture. Izgleda efektno, elegantno i uokviruje lice.Koristite određene maske za kosu i održavajte je zdravom i negovanom da bi vam ova varijanta boba izgledala glatko i sjajno kao kod slavnih ličnosti.

3.Moderan shag stil

 moderan shag
Shag postaje takođe vanvremenska frizura koja će biti u trendu tokom proleća 2024. Shag frizure su se vremenom menjale i prilagođavale savremenim trendovima pa smo tako imali varijante od rokerskog mullet stila do takozvanog stepenastog vučjeg reza ili wolf cut varijante. Shag verzija koja je sada aktuelna predstavlja modernu varijantu klasičnog stila.

 frizure za prolece 2024 shag

Umesto oštrih kratkih slojeva, koji se kreću na sve strane slojevi su sada definisaniji. Samim tim i shag stil izgleda mekše i pristupačnije. Slojevi ovde imaju dve uloge. Prvo da dodaju teksturu i dimenziju frizuri, a drugo da pomognu da oblik izgleda manje agresivno. Preporučuje se dužina koja pada tik ispod ramena i koju možete raznovrsnije stilizovati.

4.Frizure za proleće 2024 – Dugi stepeni

 duzi stepeni
Ako moderan shag nije dobar izbor za vas, onda se uvek možete odlučiti za stepenaste frizure. Sa njima nema greške. Opredelite se za duže stepene koji lepo uokviruju lice i kosu čine zdravijom i prirodnijom.

 stepeni

Kod stepenastih frizura je takođa bitna adekvatna nega kose odgovarajućim šamponima, maskama i regeneratorima da bi kosa bila lepršava, blistava i mekana.

5.Zavesa šiške

 zavesa siske
Šiške su još jedan jednostavan način da promenite svoj izgled.Postoji mnogo različitih stilova kako možete oblikovati šiške, ali u poslednje vreme zavesa šiške su dominantne. Pogotovo u Brigitte Bardot fazonu. Ova varijanra šiški se delikatno oblikuje da bi uokvirivala lice i stopila se sa ostatkom kose. Zato idu uz sve dužine kose od kratkih bob frizura pa sve do ekstra duge kose.

 zavesa siske
Sa njima nema greške, a možete ih i na više načina stilizovati. Ako vam zasmetaju jer vam ulaze u oči i dodiruju lice na prolećnom povetarcu možete ih ukrotiti ili zakačiti šnalom ili rajfom. Ako dodate šiške bilo kojoj frizuri sigurno ćete izgledati privlačnije, tako kažu poznati svetski frizeri, a mi im verujemo na reč.

6.Mikro bob

 mikro bob
Iako je mikro bob bio dominantan tokom zime nosiće se i na proleće. Ošišani kratki stilovi imaju dečački šarm koji ih izdvaja od klasičnog boba. Šta više ovaj stil dobro funkcioniše na svim tipovima kose uključujući i prirodno talasastu kosu.

 mikro bob

Ova frizura se jednostavno održava, ali je potrebno redovno kratiti da bi ostala u svom mikro fazonu.