Izbor stepenaste frizure je jedna od najboljih odluka koju možete doneti u ovoj 2021 godini. To tvrde svi frizeri jer se radi o šišanju sa kojim nikada ne možete pogrešiti. Naprotiv, izgledaćete kao prave modne ikone i zvezde atraktivno i fascinantno. U čemu leži moć stepenaste frizure? Slojevi, bilo da su duži ili kraći, naglašavaju konture lica, a kosi daju potreban volumen i dubinu. Samim tim, slojeve možete prilagoditi kako obliku lica tako i tipu kose. Sledeći saveti vam mogu pomoći da izaberete najbolju slojevitu varijantu koja odgovara vašem obliku lica i tipu kose kao i vašem temperamentu.

Stepenaste frizure za ovalni oblik lica

Cilj stepena ili slojeva jeste da uokviruju lice i da ga vizuelno učine tanjim ili dužim. Samim tim slojevi su različitih dužina. Kod ovalnog lica treba izbegavati slojeve koje će vizuelno još više izdužiti lice. Zato se preporučuje duža kosa ili kosa srednje dužine sa dužim slojevima. Birajte slojeve koji imaju dužinu malo ispod brade kako biste naglasili taj deo lica i učinili ga malo okruglastijim. Iako ovakav slojeviti izgled funkcioniše za svaki tip kose ipak se najviše preporučuje ženama koje imaju gustu, talasastu ili kovrdžavu kosu. Možete izabrati i neuredni lob sa više slojeva pri čemu su najkraći slojevi u nivou usana i samim tim ih naglašavaju.

Za četvrtasti oblik lica

Ako su čelo i vilica skoro istih dužina onda najverovatnije imate četvrtasti oblik lica. U ovom slučaju pažljivo birajte stepene kako lice ne bi izgledalo još šire nego što zaista jeste. Birajte lagane slojeve i ne previše definisane i upadljive da biste stvorili iluziju mekše linije vilice. Idealan izgled za četvrtasto lice jeste duži bob. On će izdužiti lice i učiniti ga suptilnijim i ženstvenijim. Ovaj stil dobro izgleda na tankoj, finoj kosi. Ako imate gustu kosu lepo će vam stajati takođe popularne bob varijante, ali sa šiškama i kratkim talasastim slojevima.

Za okrugli oblik lica

Slojevi ili stepeni se posebno preporučuju okruglom obliku lica da bi ga vizuelno izdužili. Ima više opcija za izbor. Duži slojevi vizuelno izdužuju lice dok kraći naglašavaju jagodice i jasnije definišu liniju vilice. Suvoj i gustoj kosi kao i srednje suvoj i gustoj se preporučuju duži slojevi. Finijim i tanjim teksturama kose laskaju A- line stepeni. Možete eksperimentisati i sa više slojeva različitih dužina.vise slojeva

Stepenaste frizure za lice u obliku srca

Lice u obliku srca sadrži šire čelo, usku bradu i jasno devinisanu liniju jagodične kosti. Birajte slojeve koji nisu priljubljeni uz lice već prirodno padaju oko njega. Na taj način ćete bradu vizuelno izdužiti i uravnotežiti crte lica. Ako imate gustu i srednje gustu teksturu kose najbolje je birati više kraćih slojeva koji će dati kosi potreban volumen i lepršavost. Za tanju kose se preporučuju kraći slojevi iznad brade koji će takođe kosi dati potrebnu dimenziju i volumen.lice u obliku srca