Naslovna Popularne Frizure Bob frizure za 2024 – Stilovi koje ćemo viđati na svakom koraku

Bob frizure za 2024 – Stilovi koje ćemo viđati na svakom koraku

0
1512
bob frizure za 2024

Pred vama su popularne bob frizure za 2024 koje ćemo, po najnovijim istraživanjima, sigurno viđati na svakom koraku.

 bob frizure za 2024
Ako se pitate da li je vreme bob frizura ili paža prošlo, znajte da nije. Klasične frizure, među kojima spada i bob, imaju skoro 7 biliona pregleda na TikToku i zato se smatra da će bob frizure u 2024 godini i dalje biti vodeći trend. Modni stilisti smatraju da će se bob frizure uvek nositi jer skraćena kosa deluje sveže, moderno, praktično, negovano i pomalo smelo u isto vreme.Bob frizure biraju i mnoge poznate ličnosti kao što su Hailey Bieber, Ciara, Lori Harvey i Elsa Hosk.

Bob frizure su toliko raznolike da ih mogu birati sve žene. Skoro svake sezone se pojavljuju neke nove varijante od retro nostalgičnih do onih sa modernih zahvatom. Ako i vi želite da isprobate bob frizure onda vam predlažemo da pogledate koje će se varijante ove kratke frizure najviše nositi tokom 2024 godine.

1.Bubble varijanta

 bubble bob frizure
Vazdušasti, mehurasti ili bubble bob je bio među vodećim trendovima početkom 2023 godine. Međutim, istraživanja su pokazala da će se nositi i tokom 2024 godine. Baš kao što i samo ime kaže bubble bob podseća na oblik mehura. U poređenju sa klasičnim bobom je mnogo više vazdušast, zaobljen i podseća na mehur.

 mehur
Ima prostora za uvijanje, ali i zahteva malo stepenovanja da bi dužina bila blago nagnuta. Šišanje se odvija po suptilnoj A – line liniji koja na kraju daje slatki zakrivljeni oblik.

Zakrivljenim vibracijama doprinosi i duža prednja strana koja prekriva vilicu. Bubble efekat ili efekat mehura se poboljšava uz pomoć pramenova oko lica koji ga savršeno uokviruju. Ova frizura se smatra draguljem u sferi mode i lepote jer je veoma raznovrsna i odgovara svim tipovima kose i uzrastima.

2.Mikro bob frizure

 crvena varijanta
„ Le Petit Bob“ ili mikro bob je super kratka verzija klasičnog bob oblika. Može se slobodno reći da je i najkraća verzija francuskog boba ili njegova mlađa, drska sestra. Umesto A – line linije tokom šišanja se stvaraju suptilno kratki slojevi koji oukviruju lice i koji izgledaju kao da ste navukli frizuru preko glave.

 mikro bob frizure

Ova frizura sa sobom nosi šik, francuske vibracije i odlično se kombinuje uz rolke i beretke. Često se nosi sa šiškama. Kosa se najviše skraćuje na vratu. Kod kraćih varijanti linija kose mora biti ravnija i u kombinaciji sa razdeljkom na sredini da bi bila kao prava frizura Parižanki.

3.Kutijasti oblik

 box
U pitanju je box bob ili kutijasta varijanta ove paž frizure.Kao što i samo ime kaže ovaj paž ima oblik kutije, sa tupim krajevima, čistim linijama i bez slojeva ili stepena. Dužina se kreće iznad ramena ili prelazi liniju vilice i omiljen je jer daje iluziju volumena čak i finoj i tankoj kosi.

 kutijasti

Drugim rečima box bob bi trebalo da ima što četvrtastiji oblik i što više volumena. Izgleda veoma seksi u kombinaciji sa neurednim talasima.

4.Bob frizure u stilu 90 – tih

 u stilu 90-tih
Devedesete su se uvukle u sve aspekte mode i lepote. Počev od francuskog manikira u stilu 90 – tih, preko bež, golih usana pa sve do frizura i to svih dužina. Nostalgični način šišanja ukazuje na obimni fenom stvoren volumen. Ovakav način šišanja odgovara svima od onih sa finom i gustom kosom do onih sa kovrdžama. Izgleda skupo i šik i može se lako stilizovati.

 bob 90-tih

Dužina varira, takođe možete dodati slojeve ili ga održati tupim ili neurednim. Možete koristiti kreme ili lak za kosu da biste oblikovali vrhove i kosi dali potrebnu uglađenost i sjaj. Ovu varijantu boba su isprobale i obožavaju je poznate ličnosti kao što su Kourtney Kardashian i Aubrey Plaza.

5.Italijanski stil

 Zendaya
Italijanski bob je ove godine sve popularniji, a od poznatih ga Zendaya obožava.Ono što italijansku varijantu paža razlikuje od francuskog jeste prepoznatljiva dužina do brade koja prati i savršeno uokviruje crte lica. Nema istaknutih delova već je sa svih strana kosa iste dužine. Često se nosi u razbarušenom, a retko u urednom obliku.

 italijanski bob frzure

Njegova dužina ga čini raznovrsnim i prikladnim za sve tipove kose i oblike lica.