Pred vama su, po oceni modnih stručnjaka, najbolji zimski parfemi za žene koji mogu biti divan poklon za božićne i novogodišnje praznike.

 najbolji zimski parfemi
Već ste i sami primetili da vam neki mirisi ne odgovaraju tokom zimskih meseci iako ste ih voleli tokom leta. To je normalno jer kao što postoji smena odeće tokom sezona tako se i parfemi smenjuju. Najbolji zimski parfemi će vas zagrejati i oraspoložiti čak i tokom hlatnih i tmurnih zimskih dana. Izbor je veliki jer se i ukusi žena razlikuju, neko više voli voli miris mošusa, a neko vanile. Zato da ne dužimo, pogledajte koji su to najbolji zimski parfemi za žene koji će obeležiti kraj 2023 i početak 2024 godine.

1.Eauso Purple Noon – Najbolji zimski parfemi

Eauso Purple Noon najbolji zimski parfemi
Ovo je idealan parfem za sve one koji vole miris citrusnog voća. Aromatičan miris koji podseća na limun i pomorandžu. Po mišljenju modnih stručnjaka – Eauso Purple Noon ili ljubičasto podne miriše na mešavinu začinjenog voća okupanog suncem.

Ključne note su: ulje đumbira, ulje tuniške nerolije, ulje narandže, italijanski bergamot, geranijum, mošus i vanila.

2.Parfums de Marly Althair Eau de Parfum

 Parfums de Marly Althair najbolji zimski parfemi
Za razliku od predhodnog parfema koji je odličan izbor za kancelarije, ovde se radi o mirisu sa kojim ćete sigurno biti primećeni na nekom koncertu ili utakmici u gomili ljudi. Veoma hrabar, začinjen i okrepljujući. Baza je vanila, ali je miris više misteriozniji i dublji nego što je sladunjav. Gurmanska podloga odiše burbonom i cimetom koji u kombinaciji još više dočaravaju miris mošusa.

Ključne note su: cvet narandže, bergamot, cimet, burbon vanile, praline, mošus.

3.Krigler Eleganter Schwan 06

 Krigler Eleganter Schwan 06
Može vam lako pozliti od cvetnih mirisa pogotovo onih na bazi ruže. Međutim, Krigler nudi nešto drugačiju cvetnu mešavinu obogaćenu mirisom šume i voćnih plodova. Svaki Krigler parfem vas vodi u neki drugačiji svet. Krigler Eleganter Schwan 06 ljubi kožu mekim, sofisticiranim cvetnim mirisom koji dođe do izražaja kada se spusti na kožu.

Kljične note su: ruža, sandalovina, kruška, iris, limeta, pačuli, vanila.

4.Versace Bright Crystal – Najbolji zimski parfemi

 Versace Bright Crystal najbolji zimski parfemi
Teško je pronaći pravi zimski miris jer većina parfema po hladnom vremenu ide toplim, gurmanskim ili začinjenim putem. Versace Bright Crystal ima tu osobinu da vam pruži potrebnu toplinu i tokom hladnih zimskih večeri. To se postiže mešavinom svežeg voća nara i limuna sa svetlim cvetovima. Ovaj parfem nije novo izdanje, ali je sada stekao veliku popularnost zahvaljujući K-pop zvezdi Beomgyu koji ga smatra svojim omiljenim parfemom.

Za razliku od ostalih parfema koji se nalaze na ovoj listi ovaj ima manje izraženu mošusnu notu. Inače smatra se klasičnim mirisom koji se može koristiti tokom cele godine. Citrusan je, svetao i miriše na tinejdžerske nade i težnje.

Ključne note su: Yuzu limun, božur, mošus.

5.Coach Love

 Coach Love Eau de Parfum
Ako ljubav doživljavate kao nešto slatko protkano mističnim dubinama onda je ovo pravi miris za vas. Početnu notu čini miris jagode koji se posle lepo uravnotežuje sa mirisom šumske svežine.

Ključne note su: šumska jagoda, crvena baršunasta ruža, kedar.

6.Glossier You

 Glossier You
Radi se o parfemu koji je dosta hvaljen, ali sa razlogom. Veoma je nežan u dodiru sa kožom i lepo se kombinuje sa drugim parfemima. Reklo bi se pravi timski igrač.

Ključne note su: ružičasti biber, iris, ambroks.

7.Bond No. 9 Governors Island

 Bond No najbolji zimski parfemi
Ovaj miris sadrži zemljane i drvene note koje se mogu naći u šetnji oko poznatog Guvernerskog ostrva. Miris je super drugačiji i pomalo seksi.

Ključne note su: topla smola, medeni ambroks, kedrovo drvo.

8.Elorea

 Elorea Inflorescence
Ovo je idealan jutarnji i dnevni miris. Beli cvetovi omekšavaju mošus i zemljane note stvarajući okrepljujući jutarnji miris.

Ključne note su: bobice šisandre, dud, đurđevak, cvet šljive, orlovi nokti, beli amber, sandalovina, mošus.

9.Fenty Beauty by Rihanna

 Fenty Beauty by Rihanna
Miriše na luksuz i odaje odrasle i seksi vibracije. Traje ceo dan i nije ga potrebno više puta nanositi.

Ključne note su: borovnica, mandarina, bugarska ruža, geranijum, pečuli, magnolija, mošus.

10.Ajmal Aurum Winter Women

 Ajmal Aurum Winter Women
Ovaj parfem vam pruža pravi mošusno – gurmanski užitak koji se produbljuje što ga duže nosite. Traje ceo dan i lepi se za vašu odeću satima. Takođe boja bočice je bela i podseća na zimske mrazeve.

Ključne note su: mahovina, citrusi, mošus, cveće.

11.Ellis Brooklyn Apple Love

 Ellis Brooklyn Apple Love
Jabuke su zimi dostupne za razliku od ostalog voća. Zato se i parfemi na bazi ovog voća mogu smatrati zimskim. Za razliku od drugih mirisa jabuka koji su sladunjavi i sočni, ovaj je oštriji i topliji. Kao kada pijete jabukovaču pored toplog kamina.

Ključne note su: Crvena jabuka, šećerna trska, vanila Madagaskar.

12.Maison Francis Kurkdjian

 Maison Francis Kurkdjian
Miris kao i sama bočica u kojoj se nalazi je sofisticiran i seksi i zadržava se satima. Vodi vas u vožnju kroz svetle cvetove do šume. Za ovaj parfem važi parola „ ili ga volite ili ga mrzite, nema sredine“.

Ključne note su: Jasmin i šafran, kedrovo drvo, ambra.

13.Yves Saint Laurent Libre

 Yves Saint Laurent Libre
Ima puno cveća u ovom mirisu. Mešavina lavande i cvetova narandže mu daje lagan i prozračan miris koji dok se suši sve više ističe svoju senzualnu mošusnu notu.

Ključne note su: Cvet narandže, diva lavande, bela lavanda.