Naslovna Boja Kose Boja kose uz plave oči – Kako izabrati najbolju nijansu

Boja kose uz plave oči – Kako izabrati najbolju nijansu

0
1756
boja kose uz plave oči

Koja boja kose uz plave oči najbolje pristaje? Ovo je pitanje na koje danas dajemo pravi odgovor.

 boja kose uz plave oci
Poslednjih godina se pojavilo puno novih nijansi i boja kose i zato ako ste plavooki i želite promenu onda počnite od frizure i boje kose. Slede saveti za vas koja boja kose uz plave oči vama najbolje pristaje. Ne morate da brinete izbor je veliki bez obzira da li želite nešto suptilno ili smelo.

 boja kose uz plave oci
Najbolja boja kose uz plave oči – šta o tome kažu poznati svetski frizeri. Frizeri smatraju da žene sa plavim očima imaju dosta opcija koje mogu da izaberu. Kada imate plavu boju očiju možete prilično lako da se nosite sa bilo kojom nijansom plave ili smeđe kose. Plava je jedna od najčešćih boja kose koje plavooke žene biraju jer sve ukupno deluje najprirodnije.

Pogledajte samo poznate ličnosti kao što su Gigi Hadid, Taylor Swift i Jasmine Sanders. Ali lista laskavih boja kose uz plave oči se tu ne prekida.

 boja kose uz plave oci
Da biste još jasnije odredili laskavu boju kose zavirite u svoj ormar – kaže Swinney poznati svetski kolorista. Verovatno imate boju odeće u kojoj se najbolje osećate. Onda birajte boju za kose iz te porodice boja i bićete zadovoljni svaki dan.

Ove informacije u kombinaciji sa tonom vaše kože dovešće vas do savršenog izbora. Na primer ako imate veoma bledu kožu birajte nežno bakarnu ili platinastu boju kose. Za one sa tamnijim ili maslinastim tenom se preporučuje tamna ekspreso braon koja će učiniti da vaše oči i koža zablistaju i izbiju u prvi plan.

Frizeri smatraju da je veoma bitno, kada je boja kose uz plave oči u pitanju, da izaberete onu nijansu koja neće poremetiti vaš ten. Zato je najbolje radi sigurnosti da se pre farbanja konsultujete sa svojim frizerom.

Sledi lista nijansi boja kose koje laskaju i najbolje stoje uz plave oči.

1.Pepeljasto plava

 pepeljasto plava
Pepeljasto plava se može naći i pod nazivom prljavo plava, ovakvu nijansu često ima pevačica Taylor Swift. Pepeljasto plava je prirodno hladna boja sa predivno pomešanim nijansama plave, ljubičaste i srebrne boje. Veoma je svetla i skoro bela nijansa plave sa izrazitim sivim tonovima koji omogućavaju da plave oči dođu do izražaja. Možda na prvi pogled deluje kao jednostavna nijansa, ali se naprotiv na bezbroj načina može stilizovati. Bez obzira da li želite hladnu, ledeno plavu ili topliju nijansu meda postoji pepeljasto plava nijansa koja je savršena za vas.

 boja kose uz plave oci

I ne bojite se kreativnosti! Balayage i highlights pramenovi mogu dodati dimenziju i dubinu vašem pepeljasto plavom izgledu. Osim toga sa pravim proizvodima i tehnikama za oblikovanje možete postići raznovrsni izgled od uglađenih i elegantnih pa sve do raščupanih i frizura bez napora.

2.Srebrno siva boja kose uz plave oči

 srebrno siva
Neka vaše oči zablistaju uz srebrno sivu boju kose. Metalik nijanse se odlično slažu sa plavom jer se sjajni, svetlucavi tonovi reflektuju i ističu boju vaših očiju. Srebrni tonovi su sjajni i hladni i daju potrebnu dubinu plavoj kosi. Pritom je srebrno siva kosa jedan od najvećih trendova ove sezone.

 siva kosa

Ako vam je kosa tamnija moraćete je posvetliti pre farbanja u srebrno sivu boju.

3.Pepeljasto braon

 pepeljasto braon
Pepeljasto braon je kul mekana, višedimenzionalna boja koja je uvek u trendu. Predstavlja mešavinu svetlijih i tamnijih tonova. Pripada hladnijoj strani, odnosno bolje stoji ženama sa svetlijim tonovima kože.

 pepeljasto smedja

„ Mushroom brown“ ili pečurka braon je takođe dobar izbor kao toplija varijacija. Radi se o savršenoj bazi za plavu i smeđu kosu sa balayage i highlights pramenovima koji uokviruju lice i ističu plave oči.

4.Metalik blue

 metalik blue boja kose uz plave oci
Već smo rekli da metalik nijanse kose odlično idu uz plave oči koje onda zasijaju u punom plavu. To se odnosi i na trendi metalik blue boju kose. Pritom radi se o nijansi koja će vas izdvojiti iz mase. Ne mora ni da bude svetla. Postoje razne nijanse metalik plave koje možete isprobati kako biste pronašli onu koja najbolje odgovara vašem karakteru. Za razliku od drugih nijansi metalik blue zahteva dosta obaveza oko održavanja.

 metalik plava
Pepeljasto plava, srebrno siva, pepeljasto braon i metalik blue spadaju u hladne boje. A sada slede toplije boje kose.

5.Bakarno crvena

 bakarno crvena
Svetlucajte i sijajte sa bakarnom bojom kose. Bakarna boja kose je divna nijansa, ali baš kao i sam metal bakar, po kome je dobila ime, je veoma nepredvidljiva. Vremenom njeni crvenkasto braon tonovi blede i imaju tendenciju da postanu narandžasti. Zato koristite plavi šampon da biste bakarne tonove držali pod kontrolom. Topli crveni i zlatni tonovi stvaraju opojnu mešavinu svetlosti koja naglašava i ističe plave oči.

 boja kose uz plave oci

Bakar zaista zasija na ljudima sa toplom kožom i svetlim očima. Boja ima tendenciju da izgleda živahno i svetlo, ali može izgledati i tamnije.

6.Čokoladno braon

 cokoladno braon
Najslađa boja, barem po imenu. U suštini radi se o jednostavnoj smeđe tamnoj nijansi. Nije previše tamna da bi izgledala kao crna, ali je tamnija od crvenih ili zlatno braon nijansi kao što su boja cimeta i kestena.

 boja kose uz plave oci

Čokoladna smeđa vizuelno čini da kosa deluje gušće i punije i nema narandžastih tonova nakon više pranja. Zapanjujuće izgleda uz plave oči jer zbog kontrasta i vaše oči kao i kosa sijaju. Ovo je jedna od najboljih tamnijih nijansi za plavooke brinete.

7.Jagoda plava

 jagoda plava boja kose
Jagoda plava boja kose je divna mešavina crvene i plave boje. Njeni zlatno crveni tonovi su zaista jedinstveni i izgledaju sjajno i sa hladnim i sa toplim tonovima kože.

 jagoda plava

Ovo je jedna od najboljih nijansi za plave oči jer daje suptilan i neodoljiv izgled princeze.

8.Plavi pramenovi

 plavi pramenovi
Izvlačenje plavih pramenova je pravi način da promenite boju i dobijete osunčani izgled bez farbanja cele dužine kose. Idealan su izbor za plavooke lepotice svetlije ili maslinaste kože jer čine da izgledate mlađe i zdravije.

 plavi pramenovi

Posavetujte se sa svojim frizerom o tome koje tehniku bi trebalo da koristite za izvlačenje pramenova da li je to balayage, babylights ili highlights.