Najbolji tretmani lica za podmlađivanje i zatezanje na bezbedan i prirodan način

0
154

Pred vama su najbolji tretmani lica za čišćenje, podmlađivanje, zatezanje, ali na što prirodniji i bezbedniji način. Pogledajte o kakvim je tretmanima reč.

 najbolji tretmani lica
Iako najbolji tretmani lica pogotovo oni invanzivni ne bi trebalo da budu trend ipak se i vremena kao i praksa u industriji estetike menjaju. Sve više se ide ka alternativama botoksu i injekcijama za zatezanje lica. Trend je što prirodniji izgled a u skladu sa tim su i najbolji tretmani lica usmereni ka onome što je vašoj koži potrebno pre svega da je očisti, i da potreban prirodan sjaj.

Percepcija o lepoti se menja jer su svi svesni da botoks ne izgleda lepo, a ni prirodno. Među zemljama je prva vlada Velike Britanije počela da proverava kozmetičku industriju kako bi je učinila bezbednijom. Takođe su i mnoge poznate ličnosti na društvenim mrežama počele da razbijaju predrasude o botoksu i da podstiču mlade ljude da uklone filere sa lica i povrate svoj prirodan izgled.

Možemo slobodno reći da najbolji tretmani lica koji su sada u trendu predstavljaju neki novi kozmetički talas koji se manje odnosi na podignute obraze, a više na „nagovaranje“ ćelija da deluju mlađe i da koža dobije potrebnu čvrstinu i zategnutost.

1. Najbolji tretmani lica – Polinukleotidi

 najbolji tretmani lica polinukleotidi
Polinukleotidi su novi deo grupe „biostimulatora“ odnosno takozvanih tretmana koji stimulišu naše ćelije da proizvode više elastina i kolagena. Molekuli su napravljeni od DNK ribe ( pastrmke koja se gaji isključivo za te namene). Uzima se DNK ribe zato što je on najsličniji ljudskom DNK.

 pre i posle
Ubrizgani u kožu oni stimulišu našu kožu da proizvodi neke od delova koji se gube tokom starenja. Ulaze u prirodni proces regeneracije i snažno stimulišu proizvodnju kolagena kao i prokrvljenost kože. Tretman je bezbolan, ne oštećuje kožu već je hidrira, poboljšava teksturu i tonus kože, smanjuje hiperpigmentaciju.

Može se koristiti na licu, vratu, rukama, ali i ispod očiju gde se uglavnom pojavljuju prvi znaci starenja kože.

polinukleotidi
Obično su potrebna dva tretmana polinukleotidima u razmaku od dve nedelje, a zatim sledi održavanje na svakih šest meseci. Rezultati se brzo vide u području ispod očiju, dok je potrebno malo duže vremena da bi se videlo poboljšanje u predelu vrata i ostatka lica. Kao i kod svih injekcija neželjeni efekti mogu biti pojava otoka i modrica.

2.Egzozomi

najbolji tretmani lica egzozomi
Kada su najbolji tretmani lica u pitanju među njima su na vrhu popularnosti u 2024 upravo egzozomi. To su takođe biostimulatori koji se dobijaju iz biljnih matičnih ćelija i veoma su bogati peptidima. Kada se nanesu na kožu deluju kao prenosioci informacija među ćelijama, a sve u cilju da ih regenerišu, obnove i podmlade.

U praksi egzozomi doprinose bržem obnavljanju ćelija pa samim tim utiču i na brže zarastanje rana kao i na smanjenje ožiljaka. Egzozomi se uz pomoć mikro igle guraju dublje u kožu. Oni signaliziraju ćelijama kože da proizvode više kolagena. Ova komunikacija je efikasnija ako egzozomi putuju unutar kože ,a ne odozgo na dole.

 egzozomi tretman
Jedna studija je otkrila da su egzozomi skoro 75% jači od retinola. Neki čak imaju sposobnost da povećaju proizvodnju kolagena za 600% i elastina za 300%. Ostale prednosti su svetlija i glatka koža, smanjenje upalnih procesa kože kao što su rozacea i akne, deluju protiv hiperpigmentacije i kožu čine vlažnijom, jačom i zdravom.

Neželjenih efekata skoro da nema, ali se više čeka da bi rezultati bili vidljivi. Pošto ovaj tretman stimuliše vaše prirodne procese potrebno je od tri do šest nedelja da bi se videli prvi rezultati.

3.Sofwave najbolji tretmani lica

 najbolji tretmani lica sofwave
Tokom starenja najviše se opušta koža oko obraza i vilice. U takvim slučajevima vam umesto operacija može pomoći sofwave tretman. To je tretman koji se radi u cilju liftinga zato što poseduje ultra zvučnu SUPERB tehnologiju koja u vašoj koži odnosno u njenom srednjem dermu, pravi temperaturu od 65 stepeni i na taj način dovodi do kontrakcije kolagenih vlakana i sinteze novog elastina i kolagena. Kao rezultat dobijamo zategnuto lice prirodnog izgleda, poboljšanu liniju vilice i čvršću kožu na vratu i bradi koja traje do 12 meseci nakon samo jednog tretmana.

 sofwave
Neželjeni efekti su blagi, možda kratkotrajno crvenilo i otok na mestu tretmana. Tretman traje oko 30 do 40 minuta i pogodan je za sve tipove kože.

4.Botox mist tretman

 botox mist
Botox se obično injekcijama ubrizgava u mišiće da bi ih „odmrzao“ i omekšao uporne bore na površini lica. Međutim, doktor za estetiku Antoni Calmon je kreirao tretman lica gde se mikro doze botulinum toksina pomešane sa tečnim vitaminom ubrizgavaju veoma površno u kožu i na kraju se dobijaju rezultati koji deluju prirodnije nego kada se ubrizgava klasični botoks. Ovom inovativnom tehnikom se mogu omekšati čak i najmanje vidljive bore na licu.

Očekujte da se mehurići pojave na koži oko 20 minuta dok se mešavina ne uvuče u kožu. Rezultati ovog tretmana su smanjenje bora, povećana proizvodnja kolagena, smanjenje sebuma pri čemu i T zona postaje manje masna. Ovi rezultati su vidljivi nakon nekoliko dana od tretmana i traju oko četiri meseca.

5.Exion

 najbolji tretmani lica exion
Ako se plašite injekcija onda je exion tretman lica dobar izbor za vas. Exion po prvi put kombinuje radiofrekvenciju sa mehaničkim ultrazvukom. Dakle, dolazi do zatezanja kože putem toplote i plus do povećanja protoka krvi i proizvodnje kolagena.

Još jedan impresivan rezultat koji daje ovaj tretman jeste stimulacija proizvodnje hijaluronske kiseline u telu za 200% bez upotrebe igala, što ranije nije bilo moguće.

6.Laserski tretmani

 moxi laser
Iako nisu nimalo jeftini laserski tretmani su isplativi jer imaju brojne prednosti u rasponu od povećanja proizvodnje kolagena do lečenja hiperpigmentacije i zatezanje kože u predelu vilice.

 halo laser
Počinje se sa nežnim neablativnim Moxi laserom. On se fokusira na površinu kože čineći je svežijom, revitalizovanom i negovanom. Takođe rešava problem sa neujednačenim tenom, pigmentacijom, lošom teksturom kože, oštećenjima od sunca, rešava bore kao i manju opuštenost kože. Nakon toga sledi Halo laser koji je usmeren na različite slojeve kože kako bi rešio probleme sa dubljom pigmentacijom, finim linijama i borama na licu.Moxi i Halo rade sinergijski, istovremeno stimulišući proizvodnju kolagena i elastina i mogu se koristiti na svim tipovima kože.

 BBL
Često se preporučuje i BBL tretman lica koji ne treba mešati sa brazilskim podizanjem zadnjice. BBL tretira pigmentaciju ( starosne pege kao i pege od sunca), akne i druge probleme na koži, a istovremeno stimuliše proizvodnju kolagena. Za najbolje rezultate laserski tretmani se uglavnom rade dva puta godišnje.

7.PRF tretman

PRF
Kada su upitali Hailey Bieber koji je to najradikalniji tretman lica koji je isprobala ona je reklada je to PRF tretman poznat i kao Vampirski tretman lica.

PRF podrazumeva da se najpre vadi krv iz vene, a zatim se iz krvi uz pomoć centrifuge izdvaja fibrin obogaćen trombocitima poznatim kao faktorima rasta. Zatim se taj fibrin ili plazma sa trombocitima ubrizgava nazad u vašu kožu na licu. Na taj način se koža regeneriše i podstiče se proizvodnja kolagena i elastina. Takođe, ovaj tretman smanjuje pojavu krugova oko očiju i leči ožiljke od akni i strija.

Tretman traje oko 5 minuta, a rezultati su vidljivi za dve nedelje. Za optimalne rezultate se procedura ponavlja na svakih tri do šest meseci, a nakon toga na godinu dana. Pošto se koristi sopstvena krv pacijenta, mala je šansa da se pojave neželjeni efekti. Kao i kod svih injekcija postoji rizik od osetljivosti i otoka na mestu uboda. Ali da bi se smanjile modrice preporučuje se izbegavanje upotrebe aspirina, brufena, vitamina E i ribljeg ulja pre tretmana.