Predstavljamo vam popularne čizme za jesen – zimu 2023/2024. Top 7 modela koje ćete poželeti da nosite.

 popularne cizme
Analizirali smo najnovije trendove kada su u pitanju popularne čizme za predstojeću sezonu i došli do zaključka da je izbor veliki i da ima za svačiji ukus po nešto. Od ravnih preko dubokih martinki pa sve do elegantnijih i ženstvenijih modela. Modni stilisti smatraju da će se od materijala pored klasičnih kožnih nositi i čizme od antilopske kože. To znači da se žene sve više opredeljuju za popularne čizme od suptilnijih materijala koje nisu prenapadnog oblika, ali su opet dovoljno kvalitetne i stilski efektne tako da celokupni vaš outfit mogu odmah podići na viši i luksuzniji nivo.

Što se tiče boja pored neutralnih nijansi kao što su crna, bela, bordo, smeđa veliku popularnost imaće i čizme u raznim metalik nijansama. Od upadljivijih boja aktivna je roze i to u svim svojim nijansama.Od printova ove sezone dominiraće popularne čizme sa zmijskim printom. Ko voli može izabrati i modele sa detaljima kao što su kaiševi, nitne, čipka, mašne.

Da ne dužimo pogledajte najnovije i popularne čizme za jesen – zimu 2023/2024 godine.

1.Moto čizme

bajkerske popularne cizme
Moto ili poznatije bajkerske čizme će biti veliki trend ove sezone i u tome se svi dizajneri slažu. Vagabond Shoemakers je upravo lansirao svoj Cassie style koji je inspirisan motokros estetikom. Bajkerske čizme se oduvek nose, ali će ove sezone biti malo dorađene da bi izgledale elegantnije i ženstvenije. I dalje zadržavaju svoj upadljivi oštri oblik, ali i nove potpetice, napravljene od kože čija boja postaje sve lepša što se duže nosi.

2.Sa dužinom do kolena

 do kolena
Pre nekoliko godina su čizme iznad kolena bile veliki hit, a sada su to čizme sa dužinom do kolena. Žene su postale praktičnije pa biraju modele čizama koje se lako kombinuju i sa pantalonama i sa suknjama. Takođe radi se o modelima koji izgledaju elegantno, pristojno i mogu se nositi u svim prilikama. U poslovnim prilikama uz odela i kapute, a u večernjim uz mini suknje i kratke kožne jakne. Od vas zavisi da li ćete birati čizme sa tankom, debljom štiklom ili potpuno ravne. Jedno je sigurno, a to je da se radi o obući sa kojom možete potpuno transformisati svoj outfit.

3.Čizme za jahanje

 jahace popularne cizme
Čizme za jahanje ili jahaće čizme, možete da ih zovete kako god hoćete, ali ovde se radi o modelu čizama koje prkose vremenu i koje nikada neće prestati da se nose. Lepo se kombinuju sa odećom, a devojke ih ove sezone nose uz blejzere, šortceve i hulahopke.

4.U sjajnim metalik nijansama

 metalik nijanse
Ako žudite za nečim blistavim imate sreće, u trendu su čizme u sjajnim metalik nijansama. Radi se o razigranim bojama koje se prelivaju i privlače pažnju. Dominiraju srebrne čizme, ali u ponudi su i zlatne metalik kao i lakirana koža sa malo sjaja i teksture.

5.Sa četvrtastim vrhom

 sa cetvrtastim vrhom
Pored špicaste obuće ove jeseni i zime nosiće se malo više obuća pa samim tim i čizme sa četvrtastim vrhom koji je još poznat i kao pačiji kljun. To je posledica uticaja 90 – tih na današnju modu. Ove čizme su udobne, lake i nosive i pritom izgledaju elegantno i upečatljivo. Možete birati dublje modele ili čizme do članka sa četvrtastim vrhom.

6.Nove neutralne

 smedje
Crne čizme će uvek biti u modi jer se najlakše kombinuju. Međutim, ove sezone modni dizajneri preporučuju da izađete iz zone komfora i ponesete čizme u bogatim paletama smeđe boje. Tu se pre svega radi o boji kakaa. Hit će biti smeđe čizme od antilopske kože. Nebojte se, ovo je takođe boja koja se smatra neutralnom i koja se slobodno može kombinovati sa drugim bojama kako svetlijim tako i tamnijim.

7.Čizme do članka

 do clanka
Čizme do članka ili gležnjače će takođe biti u trendu tokom jeseni i zime. Osvežite svoje jesenje odevne kombinacije čizmama do članka u zanimljivim printovima ili u upadljivim bojama kao što su žuta, roze, crvena ili neka sjajna metalik nijansa.