Vampirski nokti su ove sezone jedan od najtraženijih dizajna za Halloween ili Noć veštica.

 aura dizajn

Analizirane su pretrage na TikToku i Instagramu i došlo se do zaključka da termin vampirski nokti ima preko 12 miliona pretraga pa se slobodno može reći da je trenutno vodeći kada je u pitanju manikir inspiracija.

Vampirski nokti su manikir trend koji je u velikom usponu jer se istovremeno poklapa i sa popularnošću grungey goth-girl estetikom koja je ovih dana uoči Noći veštica eksplodirala na TikToku. Dakle, čak iako nikada ne biste isprobali ovaj trend možda je Noć veštica idealan trenutak da se zabavite sa svojim noktima jer vampirski nokti prosto mame da ih isprobate svojom zastrašujućom lepotom i originalnošću.

Šta su vampirski nokti?

vampirski nokti
Veliki broj motiva se vezuje za vampire pa se samim tim ni vampirski nokti ne mogu tako jednostavno opisati. Može ih svako doživeti na svoj način mada se na društvenim mrežama najčešće za njih koristi kombinacija crvenog laka sa crnim ili belim. Nijanse crvenog laka se razlikuju u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Drugi izbori su čisto crni lakovi, oštri srebrni hrom pa čak i neutralne bele nijanse koje podsećaju na ultra oštre zube – očnjake vampira.

Izbor dužine i oblika noktiju je takođe na vama. U obzir dolazi sve od kraćih četvrtastih noktiju do stileto dužine. Ako ste ljubitelj maksimalizma i upadljive nail art umetnosti onda možete koristiti i 3D detalje da biste dočarali i oživeli vamp style. Najčešće se pored ombre dizajna koji je svima dobro poznat za vampirske nokte koristi i aura dizajn.Kao što i samo ime kaže aura dizajn bi trebalo da oslikava vašu auru. Najčešće se za ovaj dizajn koriste mešavina dve ili više boja koje se primenjuju sferično sa bojom koja se menja od centra ka krajevima horizontalno ili vertikalno.

Pošto se Halloween ili Noć veštica približava možete upotrebiti i kostim vampira kao i adekvatnu šminku počev od smele vampirske boje karmina kao što je crna, bordo ili nešto slično. Zatim tamne senke na očima i na kraju vampirski nokti koji bi trebalo da zaokruže ceo vaš outfit za ovaj događaj koji je veoma popularan u Americi, ali i u drugim zemljama.
Pogledajte neke od zanimljivih dizajna kada su vampirski nokti u pitanju.

1.3D kapljice krvi

 3d kapljice krvi vampirski nokti
Kapljice krvi kao i uopše imitacija krvi na noktima je jedan od najčešći dizajna vampirskih noktiju. Možete se opredeliti za razne dužine noktiju. Čak se kapljice lepo mogu oslikati i na kraćim kvadratnim noktima. Ako ste dovoljno vešti onda se poigrajte i sa 3D dizajnima. Jedno je sigurno ovakvi nokti deluju zaista efektno i zastrašujuće.

2.Crno crveni aura nokti

 crno crveni aura
Sa ultra dugačkim stiletto oblikom noktiju, koji podsećaju na vampirske zube, možete uz pomoć crvenog i crnog laka oslikati dizajn aure.

3.Vampirski zubi

 vampirski nokti kao zubi
Primer kako sa kraćim noktima možete dobiti veoma kreativne vampirske nokte koji oponašaju izgled vampirskih zuba i to uz pomoć crvenog laka po vrhovima i malo belog laka ispod.

4.Realistični dizajn krvi

 mrlje krvi
Vampiri piju krv pa se zato verovatno i ovi nokti najviše oslanjaju na dizajn krvi. Ovde se radi o veoma realnom prikazu krvi zašta se koristi kao osnova neutralna nijansa laka koja odgovara prirodnoj boji noktiju, zatim po njima isprskana krv uz pomoć tamno crvene nijanse laka. Ovde se radi o dugačkim noktima mada ovaj dizajn lepo funksioniše i na kraćim noktima.

5.Minimalistički dizajn

 minimalisticki dizajn
Podignite vaš neutralni i minimalistički manikir na viši nivo i učinite ga posebnim i zastrašujućim za Noć veštica uz pomoć crvenog laka kao imitacije kapljica krvi.

6.Sa gotik detaljima

 gotik vampirski nokti
Izađimo malo iz zone krvi i pređimo na gotske elemente koji se često povezuju sa vampirskim stilom. Radi se o crnim stiletto noktima u obliku kandži i sa detaljima krstića, lanaca i slično.

7.Glamurozni vampirski nokti

glamur
Opet smo u domenu tamno crvene ili bordo boje i glamuroznog stiletto oblika. Dizajn koji zrači i privlači.

8.Ombre

 ombre vampirski nokti
Zamislite dizajn krvavog meseca oslikanog na vašim noktima. To se može postići najbolje uz ombre tehniku. Ovaj dizajn prelazi iz duboke krvavo-crvene osnovne boje koja je prisutna na vrhovima do bele nijanse od sredine do korena nokta.

9.Tirkizni vampirski nokti

luksuzni
Prelepa tirkizno crvena boja laka izgleda elegantno, a opet dovoljno upadljivo i smelo da se može svrstati u vampirski stil.

10.Krvavo crveni 3D nokti

 krvavi 3D
Upadljivi i pomalo čudni ovi 3D nokti imaju teksturu da oponašaju izgled iz krvavih horor scena.