Posh bob, frizura koju je nosila Victoria Beckham, kao članica grupe Spice Girls je ponovo u trendu. Prava, nostalgična frizura u duhu 90 – tih koja svima lepo stoji.

 Victoria Beckham
Victoria Beckham je imala više legendarnih frizura o kojima se i dalje priča i koje su još uvek aktuelne. Pored njenog prepoznatljivog ugaonog Poba, istakla se još jedna zanimljiva frizura, a to je otmeni bob ili posh bob.

Spice girls
Svi koji su pratili karijeru Spice Girls tokom 90 – tih su upamtili mladu Voctoriu po sledećem izgledu: mala crna haljina, pokret rukom i uperen prst u znak mira i elegantni bob sa razdeljkom po sredini i dužinom koja je padala tik ispod vilice.

 sjajni posh bob
Spice Girls su bile ispred svog vremena i po modi i po frizurama. Može se slobodno reći da je od svih njih Posh ili Victoria najdalje dogurala jer i dalje važi za jednu od vodećih modnih ikona današnjice.

 sa siskama
S’obzirom na nedavni uspeh Netflix- ove dokumentarne serije o Beckhamu, ponovo je i njegova supruga u centru pažnje. Serija tehnički govori o Dejvidu, ali je Viktorija važan deo cele te priče jer mnogi smatraju da su se njihove karijere kao i popularnost odvijale otprilike u isto vreme. Njihov izgled kao kultnog para je veoma zanimljiv.

 kezual

Iako su i Dejvid i Viktorija u poslednjih dvadeset i više godina prošli kroz bezbroj transformacija kose ipak mnogi smatraju da se jedna Viktorijina frizura posebno istakla i može se smatrati kultnom i vanvremenskom, a to je otmeni ili posh bob. Ovde se ne misli o ugaonom bobu koji je nosila sredinom 2000 – tih već o jednostavnom tamnom bobu sa razdeljkom na sredini i dužinom oko vilične kosti. Posh bob je Viktorija nosila od 1996 – 98 godine.

Sada su trendovi iz 90 – tih kao i ova frizura ponovo u trendu. Zato u nastavku pogledajte šta je to što posh bob čini posebnom i vanvremenskom frizurom.

 ravni
Kada je Viktorija prvu put izašla na scenu sredinom 90 – tih kao deo petočlane legendarne grupe devojaka njena kosa je bila prirodno tamno smeđa stilizovana u jednostavan kratki bob sa razdeljkom na sredini. Bob je bio ili uvijen ispod ili ravno ispeglan i sjajan. Savršeno se uklapao uz njen stil koji su činili mala crna haljina, čipkasta ili kožna bez bratela, jasno definisan zadimljeni pogled ili smoky eyes i tamno braonkasto crveni karmin na usnama.
Njen tadašnji stil danas opisuju kao retro – futurističkim jer je sadržao metalik šminku, kožnu odeću, mini suknje i topove.

U suštini ona je bila najsofisticiranija i najozbiljnija članica Spice Girls grupe. Radije je pozirala nego što je plesala na sceni što je opet već od starta bio deo njene ličnosti. Posh bob je mnogo svestraniji i sadrži ono što je potrebno svakom modelu, ali i običnoj mladoj modernoj ženi, a to je strogost, prefinjenost i kvalitet.

 sa uvijenim krajevima
Viktorija nikada nije u potpunosti napustila Spice Girls stil kao ni posh bob frizuru iako je postala uspešan modni dizajner, a sada i magnat lepote sa mirisnom linijom. Frizure je često menjala, a 2018 je ponovo nosila klasični bob, ali sa talasima. 2022 je na TikToku predstavila posh bob frizuru u videu „My life in looks“.

 posh bob
Uprkos brojnim epohama u Viktorijinom životu njen izgled se u suštini nije mnogo promenio od 90 – tih. Prolazila je čak i kroz fazu sa velikim ekstenzijama, teksasom i kaiševima. Sada je njen stil veoma skrojen i jednobojan, tihi luksuz sa fokusom na trendi krojeve, kvalitetne tkanine i minimalnu estetiku.

Šta je posh bob?

 posh bob
Posh bob je još jedna varijanta boba čije su osnovne karakteristike razdeljak na sredini i ravna završna obrada.

Kako se postiže?

 duzi posh bob
Ravni pramenovi su Viktorijin lični pečat tako da morate poći od njih. Važno je imati pravu teksturu kose da bi se prikazao ovaj stil – što se može postići ispravljanjem kose. Oblik je klasičan A- line bob bez slojevitosti, samo je malo težine uklonjeno na krajevima kako bi se osiguralo da se bob lepo uvlači i da se izbegne trouglasti završetak. Međutim, kada se kaže A line šišanje misli se na veoma blago šišanje kose koja je malo kraća pozadi a duža napred. Ako se pak odlučite za način šišanja koji je drastično kraći pozadi i vidljivo duži napred onda već prelazite na teritoriju Poba takođe popularne frizure koju je Viktorija svojevremeno nosila.