Boja kose za jesen 2023 je veoma raznovrsna i potpuno u skladu sa prirodnim jesenjim ambijentom. Zato ih vredi isprobati ove sezone.

boja kose za jesen 2023
Boja kose za jesen 2023 je kao po pravilu ispunjena toplim, dubokim nijansama koje odražavaju prirodne jesenje tonove. Klasične jesenje nijanse ove sezone uključuju mnogo dimenzija i dubina. Dominiraće niže osvetljeni pramenovi kao i ručno oslikani balayage pramenovi.

Za jesenje boje kose je uglavnom važilo pravilo da treba da budu prilično jednostavne i da se drže osnovnog principa“ 2 nijanse tamnije od osnovne boje kose“. Međutim to pravilo ne mora da važi kada je u pitanju boja kose za jesen 2023. Frizeri i modni stilisti nas ohrabruju da izađemo iz zone komfora i probamo nešto višedimenzionalnije i začinjenije tonove.

Razmislite o tehnikama farbanja koje se igraju sa svetlosti i senkom. Tokom proleća se težilo maksimiziranju svetlosti u kosi, ali za jesen se preporučuje dublje senčenje kose. Takođe možete isprobati zemljane jesenje tonove, ali i neke neočekivane nijanse. Da ne dužimo pogledajte kakve su preporuke kada je u pitanju boja kose za jesen 2023 godine.

1.Bakarna boja kose za jesen 2023

bakarna boja kose za jesen 2023
Bakarna kosa može biti savršena opcija za jesen. Oponaša narandžastu nijansu zalaska sunca. Možete izabrati svetliju ili tamnije bakarnu nijansu. Obe su dobar izbor jer odgovaraju svim tonovima i podtonovima kože.

2.Mekano jagoda plava

 jagoda plava
Jagoda plava boja kose je bila veliki hit pre nekoliko godina. I dalje je aktuelna i trenutno je aktivna na društvenim mrežama. Ova mešavina plave i crvene izgleda nežno i sofisticirano. Frizeri preporučuju da prilikom farbanja stvorite jagoda plavi ton koji podseća na pastelne nijanse.

3.Osenčeni koren

 sencenje korena
Dobra strana ove nijanse je ta što izgleda kao da zahteva mnogo napora, a u stvari je jednostavna za održavanje.Zamolite svog frizera da senčenje korena produži do sredine dužine kose, a da zatim krajeve kose ofarba nijansom po vašem izboru.

4.Karamel plava

 karamel plava boja kose za jesen 2023
Ova nijansa je savršena za one koji vole toplije, prigušene tonove plave boje, ali pritom ne žele da se upuštaju u teritoriju brineta. Frizer bi trebalo da tonira vaše pramenove do neutralno plave da bi postigao ovakav izgled.

5.Deblji karamel pramenovi

 deblji karamel pramenovi
Ne morate da se oslobodite toplijih tonova samo zato što se godišnja doba menjaju. Umesto toga izaberite medeno karamel plavu i na njoj izvučite svetlije ili tamnije pramenove. Karamel pramenovi idu uz sve tonove kože. Osim toga deblji ili „chunky“ balayage pramenovi su dobar način da promenite svoj izgled ove jeseni.

6.Mahagoni merlot

 mahagoni merlot boja kose za jesen 2023
Mahagoni merlot je prelepa nijansa crvene koja je potpuno u jesenjem duhu jer podseća na nijansu merlot grožđa. Smatra se da će biti vrući trend ove jeseni. Idealna je nijansa za one koji žele da svoju tamniju osnovnu boju kose obogate sa više tonova. Pritom crvenkaste nijanse odlično pristaju uz maslinasti ili sveže potamneli ten od sunca.

7.Mekana cimet bakarna

 cimet bakarna
Svetlija od kestenjaste kose, ali nosivija od crvene, ova bogata boja ima topliju osnovu žutog zlata i narandžastih nijansi koje pristaju skoro svakoj boji kože. Pogotovo lepo stoji devojkama sa svetlijim tenom i zelenim očima. Topli cimet tonovi omogućavaju da zelene oči izbiju u prvi plan, a bakarna nijansa će dati živosti vašem svetlijem tenu.

8.Bronde

bronde boja kose za jesen 2023
Bronde je idealna opcija za brinete koje ove jeseni žele nijansu koja ne zahteva mnogo održavanja. Možete se opredeliti i za bronde balayage. Da biste produžili trajanje ove nijanse redovno koristite regenerator nakon svakog pranja kose.

9.Tamno čokoladna boja kose za jesen 2023

 tamna cokolada
Dok se tokom letnjih meseci češće viđaju svetlije boje, jesen je idealno vreme za eksperimentisanje sa dubljim tonovima. Tamna čokolada će ove jeseni biti odličan izbor za sve brinete sa srednje tamnim ili preplanulim tenom. Ova nijansa izgleda seksi i egzotično. Da bi ova nijansa zasijala u punom sjaju koristite sjaj za kosu ili toner.

10. Ljubičasto smeđa

 ljubicasto smedja
Ukoliko želite da svojoj tamnijoj kosi dodate potrebnu višedimenzionalnost i osvetljenost onda je obogatite tamnoljubičastim tonovima. Nijansa je potpuno u skladu sa jesenjom atmosferom.

11.Prljavo roze

 prljavo roze
Umesto platinasto plave za hladnije dane su bolji izbor pepeljasto plave nijanse kao i plave nijanse sa osenčenim korenom. Takođe još uvek se možete opredeliti za pastelne nijanse kao što je ova prljavo roze boja.

12.Tonovi pečurke

 tonovi pecurke
Tonovi pečuraka su višegodišnji jesenji klasik. Imaju zemljano neutralno smeđu nijansu koja oponaša boje pečuraka. Da biste postigli ovaj izgled počnite sa pepeljasto smeđom bazom i dodajte pramenove u bež plavim tonovima.