Spice Girls su sredinom devedesetih bile prepoznatljive ne samo po svojim pesmama već i po svom originalnom i ekstravagantnom stilu odevanja. Sve što su one tada nosile je danas veliki trend, zato slobodno možemo reći da su Spice Girls bile ispred svog vremena.

spice girls
Začinite svoj život svim bojama na ovom svetu! Pre 26 godina Spice Girls su objavile svoj drugi strudijski album Spiceworld na kome su se nalazili mega hitovi poput „Spice Up Your Life“, „ Too Much“, i „Stop“. Ubrzo nakon toga su objavile i svoj prvi kulti klasični film Space World. Danas, više od 20 godina kasnije još uvek se oseća uticaj jedne od najpoznatijih ženskih muzičkih grupa u istoriji muzike. Fanovi i dalje neprestano mole i priželjkuju njihov comeback na muzičku scenu kao i turneje. Ali, iako verovatno nećemo uskoro imati okupljanja Posh, Baby, Ginger, Scary i Sporty Spice – kako su bili njihovi nadimci, ipak se možemo osvrnuti na neke od njihovih najboljih odevnih kombinacija koje se i danas rado kopiraju.

Kada se dobro udubite u njihove fotografije videćete da su Spice Girls ili poznatije Spajsice često bile ispred svog vremena kako po izboru frizure i šminke tako i po izboru svojih modnih dodataka. I dok je njihova muzika izazivala i još uvek izaziva zavisnost jer tera da ustanete, zaplešete i pevušite. Isto tako je i moda ove grupe bila specifična i originalna i podjednako sa muzikom predstavlja sastavni deo njihovog nepokolebljivog moćnog brenda.
Danas, u čast Spice Girls vam predstavljamo neke od njihovih specifičnih modnih i beauty izgleda koji su sada veliki trend.

1.Cipele sa platformom

 cipele sa platformom
Ove sezone su Versace cipele sa platformom postale veliki hit. Međutim, pre dvadeset i više godina Spice Girls su uveliko nosile cipele sa platformom i to konkretno patike sa platformom po ceo dan, svaki dan. Što viša platforma to bolje patike.

2.Chunky pramenovi

 chunky pramenovi
Veliki, chunky pramenovi su bili veliki hit početkom 2000 – tih i vratili su se u modu poslednjih nekoliko godina kada je Bella Hadid eksperimentisala sa njima. Međutim, Ginger Spice je bila pionir kada su u pitanju dvobojno farbanje kose kao i chunky pramenovi jer ih je ona prva ponela tokom 90 – tih godina prošlog veka.

3.Šminka u stilu Euphoria serije

 spice girls sminka
Pre nego što su likovi HBO serije Euphoria nanosili šarene olovke za oči i lepili kristale na kapcima, Baby Spice je to prva uradila uključujući i način šminkanja koji između ostalog podrazumeva i upotrebu plave senke za oči.

4.Spice Girls – Seksi odela

 spice girls odela
Primamljivo dvodelno odelo je jedan od najvećih modnih trendova ove jeseni. Zvezde poput Lori Harvey, Olivia Wilde i Ana de Armas su takođe isprobale sportsko elegantna odela koja su otvorena i samim tim pokazuju kožu i predstavljaju kombinaciju blejzera sa grudnjakom ispod ili jednostavno nema ništa ispod. Naravno Spice Girls su ovakva odela nosile tokom 90 – tih i to sa veoma dubokim dekolteom.

5.Duple punđe

 spice girls pundjice
Duple punđe predstavljaju frizuru koja je danas u trendu i koje su mnoge poznate ličnosti već isprobale poput Yara Shahidi, Megan Thee Stallion i Cara Delevingne.Ali niko ih nije tako dobro nosio kao što je to radila Scary Spice, punđice su bile i ostale lični pečat njenog stila odevanja.

6.Spice Girls – Jednostavna elegancija

 mala crna haljina
Modne marke kao što su Bottega Veneta, The Row, and Max Mara se danas u mnogome oslanjaju na jednostavan minimalizam 90 – tih godina. Ali moramo napomenuti da je još pre dvadeset i kusur godina Posh Spice ( Victoria Backham) bila modni majstor sa svojim odevnim kombinacijama. Posebno je volela da nosi malu crnu haljinu.

7.Kaputići sa krznenim detaljima

 kaputici
Već nekoliko sezona smo svedoci da mnoge zvezde uličnog stila nose jakne i kaputiće ukrašene veštačkim krznom. Na svom vrhuncu slave Spice Girls bi često nosile ovakve kapute u stilu 60 – tih.

8.Spice Girls – Kul athleisure stil

spice girls athleisure
Athleisure stil je jedna vrsta sportske elegancije koja je veliki hit poslednjih nekoliko sezona. Vreme ovog stila dek dolazi o čemu svedoče i najnovije kreacije sa modnih pista i brendova poput Balenciaga, Diesel i drugih. Jasno je da im je kao inspiracija poslužio Sporty Spice stil koja je bila kraljica sportskih dresova i pantalona sa trakicama.

9.Kamp moda

 kamp stil
U Americi svako ima različiti doživljaj kamp stila koji se uglavnom kreće od nečeg što je prenaglašeno, preterano, neukusno, pa sve do posebnosti i teatralnog umetničkog stila. Na vrhuncu svoje popularnosti Spajsice su bile klasična definicija kamp mode. Svaka od njih je izgradila svoj stil odevanja koji se kretao od sportskih, otmenih, seksi pa sve do ekstremnih odevnih kombinacija. Zabavljale su se uz vrhunsku modu i modne komade koji su tek decenijama kasnije postali veliki trendovi.