Golden Globes 2024 Zlatni Globus 2024 je održan po 81 prvi u Kaliforniji. Izabran je najbolji film, dodeljene nagrade za najbolje uloge i naravno pojavile su se skoro sve svetske zvezde iz sveta filma, muzike, mode.

 Golden Globes 2024
Golden Globes 2024 je prvi crveni tepih ove godine i po pravilu okupio je veliki broj poznatih ličnosti. Dame su pokazale svoje raskošne haljine, frizure, nakit i zaista je sve bilo spektakularno i glamurozno. Modni žiri je pažljivo pratio ovaj događaj i evo koji su se najveći modni i beauty trendovi izdvojili sa ovogodišnjeg Golden Globes 2024.

1.Roze boja

 Margot Robbie
Kako bi proslavili godinu kada se pojavio i prvi film o lutki Barbiki mnoge poznate dame su se na Golden Globes 2024 pojavile u roze haljinama.

 Jennifer Lopez
Margot Robbie, koja je inače i glumila Barbi i bila nominovana za najbolju ulogu, se pojavila u raskošnoj roze haljini sa šljokicama inače kreaciji Giorgio Armani Privé. Kao inspiracija je poslužila haljina koju je nosila lutka Barbika poznata kao „1977 SuperStar Barbie“.

 Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld i Jennifer Lopez su takođe za ovaj događaj izabrale romantične roze haljine.

2.Mašna kao detalj

 Amanda Seyfried
Ono što je takođe bilo primetno kada je ovogodišnja dodela Zlatnog globusa u pitanju jeste i detalj mašne na odeći.

 Golden Globes 2024
Tako je Amanda Seyfried izabrala dugu, crnu usku haljinu bez rukava, ali sa velikom bordo crnom mašnom vezanom oko grudi. Bez ogrlice samo sa diskretnim minđušama i prstenjem ova mašna je bila u centru pažnje. Elle Fanning je takođe nosila haljinu sa svilenom mašnom oko grudi.

Golden Globes 2024
Reese Witherspoon je imala crnu haljinu sa roze mašnom oko grudi dok je Allison Williams imala crnu glamuroznu haljinu sa naboranom velikom mašnom vezanom oko struka.

3.Bob frizura

 Emma Stone Golden Globes 2024
Kada su u pitanju frizure bilo je punđi, šiški, glamuroznih talasa, ali se ipak kao najčešća izdvojila bob frizura.

 Jennifer Aniston Golden Globes 2024
Emma Stone je nosila klasični crveni duži bob ili lob koji je potpuno ravan, ali su krajevi uvijeni ka spolja. Jennifer Aniston je takođe imala duži bob koji podseća na modernu verziju njene nekada slavne Rachel frizure.

 Cailee Spaeny
Bilo je dosta kratkih bob frizura sa dužinom do brade, ali i veoma kratkih koji se graniče sa piksi stilovima. To nam sve govori da če bob frizure svih dužina i stilova vladati i tokom 2024 godine.

4.Crvena boja

 Florence Pugh
Jedna od najvećih boja na ovogodišnjem crvenom tepihu je bila crvena.

 Julianne Moore
Selena Gomez je nosila Armani metalik crvenu haljinu, Ayo Edebiri je izabrala kreaciju iz modne kuće Prada. Florence Pugh, Julianne Moore, Heidi Klum su takođe bile dame u crvenom.

 Selena Gomez
Sve ove haljine su bile uklopljene sa crvenim cipelama.

5.Čipka – Golden Globes 2024

 Hannah Waddingham
Bilo je dosta interesantnih i raskošnih providnih i čipkastih haljina. Od boja je dominirala crna i bela čipkasta haljina.

Elizabeth Olsen Golden Globes 2024
Rosamund Pike i Hannah Waddingham su nosile elegantne, crne čipkaste detalje sa sličnim providnim delom u predelu rukava i dekoltea. Pritom je Rosamund Pike imala i čipkasti veo koji je prekrivao njenu glavu i skrivao ožiljak na licu koji je imala od skorašnje povrede.

 Rosamund Pike
Elizabeth Olsen je za ovaj događaj izabrala belu čipkastu haljinu koju krasi neobičan veo koji je obavijen oko kolena.

6.Bela boja

 Ali Wong
Klasična bela boja je uvek dobar izbor za svečane događaje. Deluje čisto, ali opet dovoljno luksuzno.

 Greta Lee Golden Globes 2024
Belih haljina je bilo mnogo na Golden Globes 2024.

 Riley Keough
Elle Fanning je izabrala vintaž Balmain haljinu, Gillian Anderson klasični balski stil bez rukava, Lily Gladstone je imala belu haljinu sa crnim ogrtačem, Ali Wong romantični dizajn koji podseća na grčki stil.

7.Metalik nijanse – Golden Globes 2024

 Issa Rae
Luksuzne metalik nijanse su se mogle videti na svakom koraku pa se slobodno može reći da su obeležile ovogodišnju dodelu Zlatnog Globusa kao jedan od vodećih trendova.

 Elizabeth Debicki
Emma Stone, America Ferrera su imale slične metalik haljine sa cvetnim detaljima.

 Elizabeth Debicki
Srebrna je dominirala mada je bilo i upadljivih metalik nijansi kao što su gliteri zelena koju je nosila Taylor Swift i radijantno zlatna koju je izabrala Issa Rae.

8.Minimalistička šminka

 Jennifer Lawrence
Moramo priznati da su se poznate zvezde uglavnom odlučivale za jednostavniju šminku ili minimalistički stil.

 America Ferrera
Ništa preterano i prenapadno. Bitno je da koža lica bude negovana, zdrava i da sija, ali onim prirodnim sjajem.

 Taylor Hill