Pred vama su najlepše i popularne frizure 70 tih koje su ponovo u trendu i sigurno će se viđati na svakom koraku tokom 2024 godine.

 frizure 70 tih
Modni analitičari smatraju da je glavni krivac za ponovno oživljavanje frizura iz 70 tih Alessandro Michele koji je 2015 preuzeo kormilo u italijanskoj modnoj kući Gucci. Od njegovog dolaska se na modnim pistama sve više viđaju frizure 70 tih od duge hipi kose, preko paperjastih slojeva pa sve do opuštenih lokni. Takođe i mnoge poznate ličnosti biraju frizure 70 tih kao što su Billie Eilish’s sa svojom blonde shag frizurom i pevaćica Miley Cyrus sa rokerskom mullet frizurom.

 blondie
Vesele 70 te se smatraju veoma inspirativnom dekadom po pitanju mode, šminke i frizura. Toliko ima kul, inspirativnih stilova počev od glumice Farrah Fawcett, čuvene po filmovima o Čarlijevim anđelima, preko prelepe Brigitte Bardot pa sve do disko pevačice Diana Ross. Frizure 70 tih možete nositi na potpuno isti načina kao tada ili ih malo obogatiti

 frizure 70-tih

savremenim detaljima.
Izbor je veliki, a mi smo za vas pripremili one najlepše i najtraženije. Pogledajte koje su to frizure 70 tih koje će biti dominante i tokom 2024 godine.

1.Zavesa šiške

 zavesa siske
Zavesa šiške su se pojavile tokom 60 – tih kada je prelepa Brigitte Bardot kročila na filmsko platno. One su okruživale lice kao zavesa prozore unoseći ženstvenost i mekoću i čineći vaše lice mladalačkim i veselijim. Međutim, tokom 70 tih su zavesice doživele svoj modni bum jer se njihova popularnost iz Evrope preselila u Ameriku. Tada ih je na svoj originalan i buntovan način nosila Farrah Fawcett.

Tokom 2024 su glavni retro trendovi iz 70 – tih upravo zavesa šiške i talasasti slojevi koji dodaju dramatičnost i širinu oko lica. Zavesice možete nositi kao nekada ili ih modernizovati naglašavajući njihovu teksturu odgovarajućim slanim sprejom za kosu.

2.Shag

 shag
Shag je legendarna frizura 70  tih, „ cool girl“ kroj koji može da transformiše celokupan vaš stil. Zahvaljujući mnoštvu slojeva, ova frizura dodaje potreban volumen i teksturu kosi pa je samim tim idealan izbor za one žene sa finijim tipovima kose. Ako želite da shag frizuri dodate modernu oštrinu onda izbegavajte previše slojeva jer je to čini staromodnom. Umesto toga dodajte joj šiške koje će ublažiti oštre ivice ove frizure.

3.Prirodne afro frizure 70 tih

 afro frizure 70 tih
Ne možemo govoriti o frizurama 70 tih, a da ne spomenemo čuvenu pevačicu Diana Ross. Tokom ove kultne decenije Diana je dominirala svojom muzikom, a postala je i prva crnkinja koja je bila ko – voditelj na dodeli Oskara. Iako je tokom svoje karijere nosila različite frizure ipak je najbolji njen prirodni afro stil koji je i sada u trendu. Raduje činjenica da se žene sve više odlučuju da pokažu svoju prirodnu teksturu kose.

4.Cher kosa

 cher frizure 70 tih
Radi se o elegantnoj, ravnoj, dugačkoj kosi sa razdeljkom na sredini koju je nekada noslla pevačica i glumica Sher, a sada je ponovo aktivirala Kim Kardashian. Ova frizura je idealna za sve prilike samo je potrebno da kosu održavate zdravom i sjajnom odgovarajućim tretmanima i proizvodima.

5.Farrah Fawcett paperjasti slojevi

 farrah flip
Ovo je jedna od legendarnih i najslavnijih frizura iz 70 – tih. Farrah Fawcett je postala zvezda kada je dobila ulogu u Čarlijevim anđelima, a kao rezultat toga svi su želeli da imaju frizura kao što je njena. Taj trend se nastavio i tokom 80 – tih. U pitanju je paperjasta slojevita frizura u kombinaciji sa zavesa šiškama. Poznata i kao Farrah Fawcett flip ova frizura se postizala uz pomoć fena i četke. Tokom 70 tih je izgledala lepršavo i skoro čupavo, ali je danas sa savremenim alatima i proizvodima možete učiniti uglađenijom i sjajnijom.

6.Mullet frizure 70 tih

 mullet frizure 70 tih
Mullet frizura se takođe vraća u modu, ali modernija verzija će biti razbarušenija i manje stroga od verzije iz 70 tih i imaće više teksture. Pogledajte Miley Cyrus i Cara Delevingne koje mullet frizuru nose na tako originalan i moderan način da će svi poželeti da je isprobaju.

7.Disko kovrdže

 disko kovrdže
Još jedan trend inspirisan 70 tim se javlja ove godine. U pitanju su disko kovrdže. Nežne, pahuljaste lokne će se sve više nositi. Da bi se stvorio ovakav izgled lokne se najpre oblikuju i definišu, a zatim raščešljaju da bi dobile punoću i mekan volumen.

8.Big blowout

 bombasticni talasi
Big blowout ili bombastični talasi su inspirisani veselim 70 tim. Glamurozna frizura sa puno slojeva i volumena kao i sa šiškama koje podsećaju na zavesa šiške, ali su uvijene ka spolja. Opuštena frizura koja izgleda nežno i lepršavo, ali i ženstveno i luksuzno.

9.Duga kosa sa razdeljkom sa strane

 duga kosa bocni razdeljak
Dugu plavu kosu sa razdeljkom sa strane je tokom 70 tih nosila Meryl Streep. To je tipičan primer frizure devojke iz susedstva koju svi vole i koja je i dan danas u modi.

10.Marama u kosi

 marama u kosi
Traka, mašna, marama sve što možete da vežete u svojoj kosi je bilo aktuelno tokom 70 – tih , ali će se i dalje nositi. Marama u kosi daje bezbrižnu, zabavnu i hipi atmosferu celokupnom vašem izgledu.

11.Polupodignuta košnica frizura

 kosnica sa polupodignutom kosom
Košnica frizura je bila veoma popularna tokom 70  tih. Ova verzija košnice sa polu podignutom kosom je iz 60 – tih i prvu put je ponela slavna Brigitte Bardot. Nosila se i tokom 70 – tih, ali se i danas sve više traži jer izgleda zaista moćno i upadljivo.

12.Mini pletenice

 mini pletenice
Mini pletenice su sigurno jedan od najslađih trendova koji dolaze iz ove dekade. Ispletite po jednu ii dve sa strane i pustite ih da se izgube u vašoj dugoj talasastoj kosi. Ovo je tipičan hipi stil koji nikada neće izaći iz mode. Dodajte i malo nakita u kosi i po telu i to je to.