Boja kose za 2024 je veoma raznovrsna i ima za svačiji ukus po nešto. Ovoga puta vam predstavljamo pet neodoljivih nijansi koje ćete poželeti da isprobate.

boja kose za 2024
Svaka sezona donosi sa sobom i nove trendove. Ovoga puta u pitanju je boja kose za 2024, nijanse koje ćemo viđati na svakom koraku. Ima ih dosta, ali su se vodeći svetski frizeri složili da će pet boja kose dominirati tokom cele 2024 godine. Radi se o magičnim, ženstvenim nijansama koje mogu nositi sve žene bez obzira na tip, dužinu kose ili godine starosti.

Zato ako ste spremni da u ovoj godini promenite frizuru onda je upotpunite i odgovarajućom nijansom. Izbor je pred vama – sledi najpopularnija boja kose za 2024 godinu.

1.Skupa brineta

 skupa brineta
„Expensive Brunette“ ili skupa brineta je nijansa koju smo imali prilike da detaljno upoznamo tokom 2023 godine. Ona će se nositi i tokom 2024. Radi se o minimalističkoj nijansi jednostavnoj za održavanje. Ona podrazumeva mešanje više sličnih nijansi smeđe i to od najsvetlije do najtamnije tako da kao ukupan rezultat dobijemo sjajan i luksuzan izgled smeđe boje kose. Skupa brineta nije monotona i jednolična nijansa već izgleda lepršavo i dimanično zahvaljujući mešavini više tonova smeđe boje. Takođe ima i potrebnu teksturu i dubinu.

 expensive brineta

Sve u svemu izgleda elegantno, skupoceno i sjajno. Idealan je izbor i za brinete i za plavuše koje žele promenu. Međutim, veoma je bitno da se sa svojim frizerom dogovorite oko detalja odnosno oko rasporeda tonova smeđe na određene pramenove kako biste istakli ono što je najlepše na vašem licu. Cilj je da kosa izgleda u isto vreme prirodno, ali i uzbudljivo i luksuzno.

2.Bronde boja kose za 2024

 boja kose za 2024 bronde
Bronde takođe nije nova nijansa već je aktuelna nekoliko godina. Može se najjednostavnije reći da predstavlja idealnu sredinu između plave i braon boje kose. Bronde se prvi put pojavila 2007 kada je nosila supermodel Gisele Bundchen. Od tada do danas se malo izmenila i prilagođavala najnovijim trendovima. Najlakše je od plavuše preći na bronde boju. Potrebno je da kosa od korena bude smeđa ili tamnija, zatim na sredini malo svetlija poput karamel nijanse i na krajevima svetlo plava. Kod brineta je obrnuti raspored nijansiranja kose. Sve u svemu treba voditi računa da ne bude prevelik kontrast između nijansi kako bi bronde izgledala prirodnije i lepše.

 bob bronde
Bronde jeste egzotična, tipično letnja nijansa, ali se može slobodno nositi i tokom cele godine. Lepo se kombinuje uz različitu boju kože i očiju. Adekvatno spajanje plave i smeđe daje kosi potreban volumen i dubinu, a takođe vas čini mlađim i prirodnijim.

3.Suptilni pramenovi

 suptilni pramenovi
Izvlačenje pramenova različitim tehnikama će takođe biti u trendu tokom 2024 godine. Tokom 2023 smo imali povratak „chunky“ i „money piece“ pramenova u stilu 90 – tih.

 boja kose za 2024 pramenovi

Sada će suptilni, kombinovani pramenovi biti među popularnijim. Žene sa smeđom kosom će obogatiti svoju nijansu bakarno crvenim i cimet braon pramenovima.

 pramenovi na crnoj boji

Plavuše mogu birati jagoda plave pramenove, roze pa čak i lila lavanda tonove. Za konzervativniji izgled plavuše se uvek mogu opredeliti za pramenove u zlatnoj i prljavo plavoj nijansi.

4.Kestenjasta boja kose za 2024

 kestenjasto boja kose za 2024
Kestenjasta boja kose se ubraja u prirodne boje jer obuhvata kombinaciju tonova koji se kreću od braonkaste do crvenkaste nijanse. Ako se odlučite za kesten farbu, a predhodno ste se već farbali, onda znajte da nećete moći iz prvog puta da postignete boju kao na slici.

 duga kosa

Potrebno je više tretmana dok ne dođete do željene nijanse. Takođe postoji i više nijansi kestenjaste boje kose. Sam izbor nijansi bi trebalo da zavisi od podtona vaše kože. Tako toplim podtonovima kože odgovaraju hladnije crvenkasto braon nijanse i obrnuto. Kestenjasta boja kose lepo izgleda i sa izvučenim pramenovima.

5.Đumbir crvena

 djumbir crvena
Ovo je luksuzna, bogata narandžasto crvena nijansa sa tonovima đumbira. Odgovara skoro svakom tenu, laka je za održavanje i ima moć da posebno naglasi vašu frizuru. Postoji više različitih nijansi ove boje od svetlijih do tamnijih tonova.

 kratka crvena

Obično se počinje sa polutrajnim ispiranjem bakarne ili crvenkasto braon osnovne boje, zatim se utka nekoliko svetlih tonova oko korena kose i krune glave. Na tim deovima se mogu dodati i dublji crvenkasti i svetlo smeđi tonovi da bi kosa dobila potrebnu dimenziju i volumen.

 crvenokosa

Izgleda moćno i magično pogotovo u kombinaciji sa talasima i loknama.