Pred vama su najnoviji modni trendovi za 2024, koja su predviđanja modnih stilista, šta ćemo viđati na svakom koraku tokom ove godine.

 modni trendovi za 2024
Ako ste ljubitelj najnovijih trendova i želite da obnovite svoj garderober nekim trendi komadom onda će vas sigurno zanimati kakva su predviđanja, odnosno koji su najveći modni trendovi za 2024 godinu. Ponuda je velika i raznovrsna od materijala, preko krojeva, modnih detalja, dezena, kombinacija, boja.

Modni trendovi za 2024 uglavnom predstavljaju mešavinu raznih stilova od boho, preko grunge estetike pa sve do spoja modernih i retro kombinacija. Da ne dužimo pogledajte sami koji su to najveći modni trendovi za 2024 godinu koje ćemo viđati na svakom koraku. Možda vam se nešto i dopadne i poželite da ga nabavite i isprobate.

1.Čista elegancija

 a line suknja
Sećate se da su ranijih godina, a pogotovo tokom 2019 dominirali mikro mini suknje, crop topovi, provokativni Y2K detalji, a sada zaboravite na takvo odevanje jer se u 2024 okrećemo potpunoj suprotnosti. Misli se na čistu eleganciju, trend u usponu koji su lansirale poznate kuće kao što su Prada, 16Arlington, Altuzarra i Chanel.

 modni trendovi za 2024

Pripremite se za obilje satena i tvida, kaputa, suknji i haljina A – line kroja, svečanih elegantnih damskih haljina i odela kao i damskih rukavica. Tu su i nezaobilazne ženstvene cipele poput klasičnih i kitten heel cipela. Sve ono što se može naći u ormaru „The Marvelous Mrs. Maisel“ ( Čudesne gospođice Maisel).

2.Modni trendovi za 2024 – Tufne

 modni trendovi za 2024 tufne
Modne revije za 2024 su bile prepune tufni. Tufne su raznovrsne kako po veličini tako i po boji. Može se slobodno reći da se radi o tipično letnjem dezenu, međutim, uklopljene su tako da se mogu kombinovati i tokom hladnijih dana. Radi se o klasičnom i vanvremenskom dezenu koje žene rado biraju i nose. Izgledaju elegantno, ali ne previše ozbiljno. Razigrane su i privlače pažnju. Modni stilisti smatraju da se radi o printu koji mogu nositi svi bez obzira na pol ili starost. Zato, ova godina je pravo vreme za tufnaste kombinacije.

3.Trešnja crvena

tresnja crvena
Svi volimo trešnje bez obzira što imaju dosadnu koščicu koju moramo da ispljunemo na kraju. Međutim, trešnja ima prelepu, prepoznatljivu, živopisnu, samouverenu nijansu crvene koja je dominirala na modnim pistama i smatra se da će biti vodeća boja tokom 2024.
Neke modne kuće su predstavile svoje dizajne koje su bili trešnja crveni od glave do pete, dok su druge bile jednostavnije i opredelile se samo za crvene suknje ili sakoe i kombinovali ih sa drugim bojama kako bi napravili živopisan ansambl boja. Crvena je boja koja će se uvek nositi, ali će ove godine dominirati njene dublje i bogatije nijanse.

4.Metalik

 metalik
U trendu tokom 2024 će biti odeća i modni detalji u metalik nijansama. Radi se o srebrnoj, zlatnoj, bronzanoj i drugim futurističkim bojama inspirisanim robotima.

Budite oprezni prilikom nošenja ovih boja. Ako se odlučite za zlato pazite da ne preterate. Zlato pogotovo metalik je samo sebi dovoljno i ne treba ga opterećivati drugim upadljivim materijalima ili bojama. Modni stilisti predlažu da metalik odeću kombinujete sa alternativnim materijalima kao što su teksas ili koža.

5.Modni trendovi za 2024 – Pleteno

 modni trendovi za 2024 pleteno
Britanke zbog lošeg vremena ne izlaze iz kardigana ili džempera. Parižanke takođe vole džempere. Ulice evropskih gradova su prepune pletenih stvari koje se sve više nose. Pored kardigana i džempera tu su i atraktivne džemper haljine, puloveri, ali i kombinacije suknja – kardigan ili pantalone – kardigan.

6.Čipka sa pahuljastim detaljima

 cipkaste pahulje
Čipka je takođe u trendu već nekoliko sezona. Međutim, dizajneri su ponudili čipkaste komade sa uzorkom pahulje, umesto uobičajenih cvetova. To je kao zavesa ali sa dezenom pahulja. Međutim, vi možete izabrati i drugačije čipkaste haljine ili bluze bitno je samo da su providne i romantične.

7.Mašne i trake

 masne i trake
Ako ovo čitate pored kutija ili kesa sa poklonima koje ste dobili za praznike onda se potrudite da sačuvate sve trake i mašne koje su bile na njima.

 masne
Ogromne mašne pojavile su se u kolekcijama nekoliko velikih dizajnera tokom različitih nedelja mode. Pored velikih mašni nosiće se i manje i diskretnije kao dodatak koji je zakačen ili izvezen na odeći ili modnim detaljima poput cipela i tašni. Mašne su simpatične jer omekšavaju vašu odevnu kombinaciju i čine je romantičnijom bez obzira kako se nose.

8.Modni trendovi za 2024 – Šortcevi

 sortc
Naravno kada dođe toplije vreme, široke suknje i haljine je najbolje zameniti šortcevima. Ovog leta će verovatno doći do eksplozije popularnosti kratkih šortceva različitih boja, stilova i materijala. One su i pravi način da pokažete svoje vitke noge.

9.Prerađeni, predhodno nošeni i održivi materijali

odrzivi materijal
Održivost materijala je oduvek jedan od glavnih problema u modnoj industriji koja važi i za velike zagađivače prirode. Ogroman broj potrošača kupi nešto jeftino, obuče ga nekoliko puta i odbaci. Tako se gomilaju nenošene stvari. Zato veliki respekt za dizajnere koji održivost stavljaju u centar pažnje – bilo promenom načina rada ili ugradnjom korišćenih materijala u svoje dizajne.

Na primer neki dizajneri su koristili vlakna morskih algi koji su manje štetni za prirodu od konvencionalnih vlakana. Zakrpljene, ishabane stvari kao i prediva se sve više koriste u modnoj industriji.