Posle šamara na dodeli Oskara dočekali smo da vidimo i Kim Kardashian na Met Gali 2022 u čuvenoj haljini sa kristalima koju je nekada nosila Marilyn Monroe.

 Kim Kardashian na Met Gali 2022
Nekoliko sati nakon što je prošetala čuvenu haljinu na crvenom tepihu ispred muzeja umetnosti Metropolitan u New Yorku, poznata rijaliti zvezda je izazvala lavinu negativnih komentara zbog toga što je sa takvim ponosom pričala o tome da je zbog ove haljine za samo tri nedelje izgubila 7,25 kilograma.

Kim Kardashian na Met Gali 2022 je odmah nakon ulaska rekla novinaru časopisa Vogue da je izgubila 7,25 kilograma da bi mogla da obuče ovu haljinu.“ Bio je to takav izazov, kao uloga u koju sam želela da se uklopim. Nosila sam odelo za saunu dva puta dnevno, trčala na traci za trčanje, potpuno izbacila sav šećer i ugljene hidrate i jela samo najzdravije povrće i proteine. Nisam se izgladnjivala, ali sam bila tako stroga prema sebi“, – rekla je Kim. „ Kada mi je haljina postala taman zaplakala sam, to su bile suze radosnice“.

 kim kao monroe
Jedan od komentara na ovu njenu izjavu je glasio „ Kada se jedna od najpoznatijih žena na svetu pojavi na jednom od najznačajnijih događaja ove godine i otvoreno i živahno govori o tome kako je izgubila 7,25 kilograma za tri nedelje, bilo bi pogrešno a ne zapitati se da li je ona svesna kakav efekat mogu njene reči da izazovu“.

 dolazak Kim Kardashian na Met Gali 2022
Naravno, ono što Kim ili bilo koja druga slavna ličnost uradi sa svojim telom je lično njihova odluka. Poznate žene su nesumnjivo pod velikim pritiskom da izgledaju dobro u svakom trenutku i Kim nije lično odgovorna za to kako je ljudi gledaju, ali je odgovorna za svaki svoju izgovorenu reč. Kim ima 307 miliona pratilaca na Instagramu. Ona i njene sestre svojim licem i telom utiču na mnoge mlade žene da se odluče za operacije od botoksa do podizanja zadnjice. Kardashian efekat je bukvalno promenio i današnji pogled na lepotu. Zato se smatra da ona svojim gore izgovorenim rečima štetno utiče na druge žene jer im sugeriše da i one zarad lepote i mode pristanu na rigorozne dijete koje nutricionisti tumače kao poremećaj ishrane jer je Kim u jednom trenutku priznala da je jela samo paradajz da bi ušla u haljinu.

Kim Kardashian na Met Gali 2022 kao Monroe
Inače i sama Marilyn Monroe je imala problema da uđe u ovu haljinu, bila joj je toliko uska da ispod nje nije mogla da obuče donji veš. Tako da se i tada sve radilo za lepotu, ali se nije toliko nailazilo na osudu javnosti kao danas.

 Marilyn Monroe
Što se tiče same haljine treba reći da je Kim nosila na Met Gali samo nekoliko minuta, a zatim se presvukla u kopiju ove haljine. To sve govori o njenoj važnosti. Svetlucavi, pripijeni model je napravljen po meri Marilyn Monroe i ukrašen je sa 6000 kristala. Haljina je stara 60 godina i Monroe ju je nosila 19 maja 1962 u Madison Square Gardenu u New Yorku na 45. rođendanu američkog predsednika J.F. Kenedija. Pojavila se na bini u beloj bundi ispod koje je svetlucala ova kreacija i otpevala verziju pesme “Happy Birthday, Mr. President“.

 marilyn monroe nekada
Može se reći da je ova kreacija preteča današnjih naked ili prozirnih, golih haljina koje su sada veliki trend. Ova haljine je 1999 godine prodata na aukciji. Pre šest godina je promenila vlasnika, a njena tržišna vrednost je porasla na 4,8 miliona dolara. Danas se nalazi u muzeju „Believe It Or Not“ u Orlandu i čuva se u zatamnjenoj prostoriji sa kontrolisanom temperaturom od 20 celzijusovih stepena i 40 do 50 % vlažnosti da bi ostala u savršenom stanju. Ali, eto poznata rijaliti zvezda Kim Kardashian je imala tu čast da je ponese na ovogodišnjoj Met Gali.