Od neobičnih ramova preko obojenih stakala pa sve do klasičnih modela pogledajte koje su to najpopularnije naočare za sunce za leto 2022 godine.

 naocare za leto
Sunčane naočare su jedan od onih modnih detalja koji će se uvek nositi. Njihova uloga jeste da zaštite oči od sunčevog zračenja, ali i da ih sakriju od raznih pogleda. Zbog toga se stalno radi na njihovom ulepšavanju i usavršavanju. Ono što znamo jeste da se trendovi s’vremena na vreme menjaju i da se naočare za sunce za leto 2022 godine u mnogome oslanjaju na modele koji su bili popularni tokom 2021 godine. Na koje modele naočara treba obratiti pažnju i šta će se najviše nositi tokom leta pogledajte u nastavku.

1.Sa ramovima u boji

Ove godine se mnogi ljudi, kada su u pitanju modni detalji, odlučuju da izađu iz zone komfora i da nabave nešto pomalo neobično i nesvakidašnje. Na primer naočare sa ramovima u raznim oblicima kao što su klasični okrugli ramovi, zatim četvrtasti, ali i u obliku srca. Ovakvi modeli u obliku srca deluju zabavno i često ih nose čak i muškarci. Žene se opredeljuju za ramove ukrašene cvetićima ili cirkonima. Boje ramova su takođe zanimljive. Veliki trend poslednjih godina su beli ramovi, mada se muškarci često opredeljuju za one u braon, crnoj pa čak i zlatnoj boji. Ne iznanađuje što se žene po ugledu na Barbi opredeljuju za „ ružičaste naočare“ odnosno modele sa roze ramovima.

U ponudi su i modeli sa žutim ramovima, crvenim, zelenim, kombinacijama boja i slično. Uglavnom se kod odabira modela vodi računa o obliku lica, ali se sve više uzima u obzir i boja kose. Recimo ženama sa svetlijom bojom kose bolje stoje modeli sa svetlijim ramovima i obrnuto.

Što se tiče boje očiju i ona je presudna tokom izbora boje rama. Istraživanja pokazuju da ljudi sa smeđim očima najčešće biraju naočare za smeđim okvirima, oni sa tamnijim očima biraju tamne ramove. Međutim, ima i puno entuzijasta koji vole da eksperimentišu i zato biraju svetlije okvire za tamne oči i tamnije okvire za svetle oči. Pravilo je da nema pravilo. Zato probajte pa šta mislite da vam dobro stoji i šta vam se dopadne to kupite.

2.Naočare za sunce za leto 2022 sa efektom ogledala

Poslednjih godina veliki trend su naočare sa „mirrored“ ili efektom ogledala. Sa njima ćete zaštititi svoje oči od štetnog UV zračenja, ali i privlačiti poglede gde god da se nalazite. Prolaznici će se samo ogledati u njima, a vaše oči će ostati zaštićene od njihovog pogleda. Odlična promena za sve one muškarce i žene kojima su dosadili klasični modeli. Stilski se veoma dobro uklapaju uz sve odevne kombinacije od kežual, preko poslovnih pa sve do večernjih i svečanih.

Dobra strana ovih modela jeste što imaju tanku, metalnu, prednju površinu koja pomaže kod refleksije svetlosti. Zbog toga su dobar izbor za ljude koji se bave sportom ili mnogo voze jer je kod njih sposobnost prepoznavaja boja na visokom nivou. Njihov nedostatak je taj da su mnogo više podložne grebanju u odnosu na ostale modele i zato ih morate pažljivo brisati ili koristiti premaze protiv ogrebotima na staklu.

3.Cat – eye naočare za sunce za leto 2022

Mačkaste sunčane naočare važe za najomiljenije stilove kod žena. One se najčešće i mogu videti na ulicama. Modni stilisti savetuju da bi svaka žena u svojoj kolekciji aksesoara trebalo da ima i jedan ovakav stil naočara. Opak i divlji izgled sa njima nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Predivno se uklapaju uz sve odevne kombinacije.

Danas, postoje raznovrsni mačkasti modeli tako da svaka žena može pronaći onaj stil koji odgovara njenom obliku lica. Na primer, oversized cat eye modeli se preporučuju ženama sa okruglim licem jer će ga vizuelno učiniti duguljastijim. Dok uski modeli pristaju četvrtastom obliku lica. Ako imate visoko čelo i naglašene jagodice onda izbegavajte ukrašene ramove već se držite okruglastijih stakala. Sa druge strane duguljastom licu upravo bolje stoje ukrašeni ramovi. Ovalnom licu svi modeli lepo stoje.

4.Avijatičarski modeli

Avijatičarski, pilotski ili samo Ray Ban ( u prevodu oterati zrake) su kultni i najpopularniji modeli naočara svih vremena. Inače Ray Ban je američki brend sunčanih i dioptrijskih naočara koji je osnovan davne 1937 godine. Specijalno su dizajnirane za američke pilote da bi im pomagali kod letenja, odnosno da bi oterali zrake. Zaobljeno sočivo i jaki i delikatni metalni ramovi laskaju gotovo svakom obliku lica i polu.

Prilično su raznovrsne tako da ima za svačiji ukus po nešto. Klasični avijatičarski modeli prelepo izgledaju na ovalnom, kvadratnom i srcolikom obliku lica. Dobra su zaštita od sunca i posebno se preporučuju ljudima koji voze ili provode dosta vremena napolju. Veoma je kul nositi ih jer se povezuju sa poznatim ličnostima Robert de Niro, Tom Cruise, Michael Jackson i mnogi drugi.

5.Transparetni modeli

Transparentni su u stvari modeli sa prozirnim okvirima. Veoma su popularni poslednjih godina. Idealni su kako za napolje tako i za unutra. Nisu toliko upadljivi već izgledaju sofisticirano i elegantno pa ih možete nositi i na posao. Liče na dioptrijske modele, ali uprkos providnim okvirima i staklima dobra su zaštita od štetnog UV zračenja. Funkcionišu po istom sistemu kao i naočare sa obojenim staklima. Veoma su nosive jer dopunjuju svaki ten i izgledaju sjajno na svim oblicima lica.