Ukoliko vam se promenila dioptrija ili želite moderne naočare za sunce verovatno se pitate koji su sada popularni okviri. Znamo da je važno napraviti pravilan izbor jer naočare mogu drastično da promene vaš izgled. Da vas učine inteligentnijim, mističnijim, ženstvenijim. Ove sezone ima dosta popularnih stilova ramova od mačkastih, preko ray ban do futurističkih. Pri odabiru,  nepisano pravilo je da okviri odgovaraju obliku lica, ali je potrebno da uzmete u obzir i boju kože, odeću uz koju želite da ih nosite kao i namenu.

Cat eye okviri naočara za žene

Cat eye ili mačkasti stilovi su oduvek važili za simbol ženstvenosti. Popularizovale su ih slavne glumice i ikone stila Audrey Hepburn i Marilyn Monroe. Neophodni su modni detalj svakoj dami koja drži do svog izgleda. Zato i ne čudi što su prve na listi najtraženijih na svetu.

Vint & York’s Cat’s Meow su samo jedan od mačkastih stilova koji mogu da transformišu vaš izgled. Možete ih birati sa dioptrijom ili bez nje. Takođe sa crvenim ili crnim ramom. Crveni i crni mačkasti ramovi su postali must have modni detalj ove godine. Crveni ram privlači pažnju, izgleda seksi i rasplamsava mušku maštu. Crni ram je neutralniji i dobro se slaže sa svetlijim tonom kože.

Doll mačkasti ram je dobar izbor za dioptrijske stilove jer se savršeno dopunjuje sa odećom i zaista je odličan modni detalj koji može da da pravi pečat vašem poslovnom ili svakodnevnom stilu odevanja. Ima lep pomalo retro dizajn tako da na prvi pogled ženu čini u isto vreme i seksipilnom, i inteligentnom i mističnom. Ovaj ram čini čuda kada ga nosite sa odećom u raznim bojama poput zelene, žute, roze, naranžaste, tirkizno plave.

The Coquette cat eye ramovi se takođe savršeno uklapaju uz šarene odevne kombinacije. I oni su must have modni detalj ukoliko želite da dominirate gde god da se pojavite. Možete birati i šarene ramove koji se lako uklapaju i uz poslovnu i uz svakodnevnu garderobu. Prelepo i mladalački izgleda ram sa kombinacijom kornjačinog printa i boje lavande.

Mačkasti ramovi najbolje stoje damama sa dijamanskim oblikom lica. Dijamansko lice ima usko čelo i bradu pa ga široki mačkasti ramovi vizuelno izdužuju. Mačkasti ramovi dokazano podmlađuju i zato ih vredi nabaviti.

Okrugli

Na listi najtraženijih ove godine pored mačkastih jesu i okrugli ramovi. Namenjeni su damama slobodnog duha. Prikladni su i za poslovne i za svakodnevne prilike. Okrugli ramovi su uglavnom napravljeni od visoko kvalitetnog acetata ili metala.

Vint & York’s Owl okrugli ramovi su deblji i idealni su za žene koje ne vole mnogo da eksperimentišu sa svojim stilom. Takođe su dobar izbor i tanji okrugli ramovi od acetata. Drugu opciju čine metalni okrugli ramovi Vint & York’s Mojo. Nisu napravljeni od titanijuma, ali su zaista otporni. Zbog svoje tanke siluete ovi ramovi se smatraju diskretnim i elegantnim.

Dame sa četvrtastim oblikom lica bi trebalo da bitaju okrugle ili ovalne ramove jer će oni na najbolji način ublažiti njihove ugaone crte lica.

Hipsterski okviri naočara za žene

Hipster ili štreberski stil ramova za žene je takođe u modi ove godine. Iako simbolizuju štrebere to ne umanjuje njihovu lepotu i privlačnost. Najčešće se koriste za čitanje, odnosno za vid, mada ih možete nositi i kao modni detalj. Malo veći ram od acetata u crnoj boji je omiljen mnogim poznatim ličnostima. Licu daju potrebnu ozbiljnost pa su samim tim dobar izbor za poslovne prilike. Ramovi mogu imati i kombinovanu siluetu da gornji deo bude deblji i u printu, a donji tanji. Mogu biti različitih oblika od okruglog, preko polukružnog do četvrtastog oblika. Preporučuju se damama sa okruglim, ovalnim i četrtastim oblikom lica. Dame sa ovalnim i okruglim licem bi trebalo da biraju hipsterske ramove koji su širi od lica jer će oni dati potrebnu ravnotežu njihovim crtama lica.

Vintage okviri naočara za žene

Vintage stilovi su i dalje u modi i možete ih slobodno nositi. Dame vole vintage stilove naočara jer one podsećaju na nekadašnju eleganciju i glamur, ali su i obogaćeni modernim detaljima. U vintage spadaju i mačkasti i kvadratni ramovi o kojima smo dosta pričali.

The Jordan ram ima retro siluetu u kombinaciji sa metalnim mostom za nos koji narušava liniju celog rama od acetata. Ako tražite nešto ženstvenije tu su mačkasti vintage uski ramovi koji izgledaju elegantno, pogotovo u crnoj boji i savršeni su izbor za dame svih uzrasta. Vintage stilovi takođe mogu biti sa dioptrijom ili bez nje.vintage okviri naocara za zene

Oversized

Oversized ramovi se smatraju najboljim izborom za dame jer su zabavni i kao da pozivaju na druženje i razgovor. Sa ovakvim ramovima ćete izgledati kao super zvezde. Oversized dolaze u različitim oblicima i stilovima. Tako da uvek možete pronaći onaj stil koji najlepše stoji vašem obliku lica. Uglavnom su napravljene od visoko kvalitetnog acetata, ali su i metalni oversized ramovi takođe popularni. Ovi veliki modeli najbolje stoje damama sa ovalnim i punastim licem. Oversized sa četvrtastim i pravougaonim ramovima laskaju damama sa okruglim licem.

Browline

Browline ramovi su iz godine u godinu sve popularniji i traženiji kod dama. Upadljivi, teški deo oko obrva daje licu potrebnu ozbiljnost i profesionalnost tako da se često nose u poslovnim krugovima. Crni ram je najpraktičniji jer se i najbolje kombinuje sa poslovnom garderobom. Ovi stilovi su ravni u predelu obrva i napravljeni su od visoko kvalitetnog acetata, a ne od metala. Ram je debeo i otporan na udarce pa se ne morate mnogo brinuti da li će se slomiti u torbi ili ako vam padnu slučajno na pod. Laskaju damama sa ovalnim i okruglim licem koje imaju visoko čelo.browline

Sa printom kornjače

Naočare sa printom kornjače ili sa takozvanim rogovima na krajevima rama smo obično povezivali sa bakama i dekama jer su ih oni nosili kao dioptrijske za čitanje. Međutim, danas su se one modernizovale i postale su must have modni detalj. Ramovi dolaze u prelepim bojama koje su imitacija kornjačinog printa. Boje se kreću od medeno žutih do drvenkasto smeđih tako da se savršeno uklapaju uz sve boje tena kao i boje odeće. Postale su svestrane, vizuelno podmlađuju izgled i daju vam potrebno samopouzdanje.print kornjace

Providni okviri naočara za žene

Sa providnim ramovima nikada ne možete pogrešiti. Jedinstveie su po tone što osvetljavaju lice i dopunjuju vaše crte lica. Mogu imati tamnije uglove čime se stilski naglašavaju obrve. Uglavnom su četvrtastog oblika i laskaju damama sa ovalnim i okruglim licem. S’ obzirom da je ram providan odličan je kontrast tamnijim tonovima kožeprovidni okviri naocara za zene