Bob frizura princeze Dajane koju je nosila krajem 80 – tih i početkom 90 – tih godina prošlog veka je ponovo u trendu. Zbog pandemije frizerski saloni širom sveta su zatvoreni i zato su žene prinuđene da se same brinu o svojoj kosi. S’ obzirom da je lakše održavati kraću kosu mnoge su se opredelile za bob frizuru i to baš onakvu kakvu je nosila princeza Dajana.

Mnoge poznate dame kao što su Kaia Gerber, Kim Kardashian i Dua Lipa su na svojim instagram profilima već postavile svoje nove i moderne sada već nazvane Dajana bob frizure. Mnoge su bile inspirisane serijom The Crown i filmom Spencer koji se snima. U seriji lady Di glumi Emma Corrin, a u filmu Spencer Kristin Stewart obe nose kratku kosu koja podseća na onu koju je nekada nosila čuvena Lady Di.

Frizeri ovaj trend objašnjavaju kao potrebu žena za promenom nakon hladnih zimskih dana. Sada kada se oseća proleće u vazduhu ljudi žele da se više druže i budu raspoloženiji, a u tome im pomažu smele i zabavne odevne kombinacije, boje i naravno frizure.

Od kada znamo za lady Di ona je važila za ikonu stila, a njen zaštitni znak je bila plava kratka kosa poznata kao bob ili paž. Princeza je uvek nosila kratku kosu. Kao mlađa nosila je piksi bob kombinaciju, koja je imala dužinu malo iznad obraza.Kasnije je prešla na nešto duže paž stilove. Međutim, ono što je karakterisalo njenu kratku kosu jeste duboki bočni razdeljak, volumen i slojevi.
Lepota ovih stilova leži u tome da, bez obzira da li im je dužina do obraza ili brade, uvek izgledaju lepo, elegantno i mladalački, a traže minimalno održavanje. Možete skratiti kosu do obraza, a zatim je pustiti, do leta, da izraste do brade i imaćete modernu Dajana bob frizuru. Možete je slobodno prstima uz pomoć gela ili laka oblikovati i dati joj određenu strukturu. Takođe možete napraviti i neobavezne lokne i to celom dužinom ili samo po sredini, a krajeve ostaviti ravnim.

Ovakva kratka kosa je pravo osveženje za proleće. Izgleda sjajno i mladalački, a slojevi otvaraju lice i pružaju mu moderan izgled. Bob ili paž je sam po sebi svestrana frizura. Zato frizeri savetuju da se poigrate sa njom. Isprobavajte različite stilove. Prebacite šiške ili slojeve sa strane i napravite trendi bočni razdeljak. Takođe možete šiške i prednje pramenove prebaciti pozadi i zalizati i napraviti takozvani wet look. Igrajte se i sa krajevima kada paž malo poraste i dođe do brade. Krajeve možete uvijati ka spolja ili iznutra. Možete skratiti kosu ravno sa svih strana i napraviti takozvani tupi ili blunt bob. Ili se opredelite za asimetrične stilove. Igrajte se i sa šiškama. Isprobajte baby šiške ako su kraće ili zavesa šiške ako su duže. Poželjno je imati i odgovarajuće stredstvo za oblikovanje koje bi vam pomoglo da lakše stilizujete i održavate svoju paž frizuru.

Ove popularne kratku frizure je najbolje sušiti prirodno. Lady Di je prebacivala slojeve iza ušiju, a zatim je sušila fenom i to sa difuzerom. Kada se oko 85% kose osuši onda je gasila fen i pustila ostatak da se prirodno osuši.

Inače, frizeri kažu da je danas modernije nositi razbarušene, neurednije i opuštenije bob stilove. Kada je mokra kosa nanesite penu ili neki drugi preparat za oblikovanje i pustite je da se prirodno osuši. Za neke svečanije prilike možete prvo zagrejati peglu, a zatim napraviti meke talase. Guste ili resaste šiške su takođe aktuelne i prelepo izgledaju uz bob.