Kratka kosa sa šiškama je veliki hit ove sezone. Za nju su se opredelile mnoge poznate ličnosti poput Florence Pugh, Zoe Kravitz, Rachel Zegler, Demi Lovato i druge. U čemu je šarm ovih frizura?

 kratka kosa sa naglasenim siskama
Kako kratke frizure tako i šiške su poslednjih godina pretrpele dosta izmena, usavršavale su se, na različite načine stilizovale i samim tim prilagođavale savremenim trendovima. I dalje važi pravilo da i ove frizure treba pre svega da odgovaraju vašem obliku lica i tipu kose, a zatim i stilu života. Na našu sreću, kratka kosa sa šiškama koja je ove sezone popularna je veoma raznovrsna, svestrana i može se na bezbroj načina stilizovati tako da je mogu nositi sve žene i starije i mlađe. Veoma su popularne bob i piksi frizure, ali i ostali kraći stilovi. Pogledajte neke od najtraženijih kratkih frizura i šiški u kombinaciji koje žene najčešće nose ove sezone.

1.Mixie

Mnogi retro trendovi iz 70 tih su se ponovo vratili u modu. Neki od njih su se prilagodili i savremenim trendovima. To se slobodno može reći i za mixie frizuru koja predstavlja spoj mullet ( poznatije kod nas kao fudbalerke frizure) i pixie frizure. Kao što se može videti ova frizura je duža pozadi i podseća na mullet i kraća napred i podseća na piksi. Šiške kod ove frizure su obično kraće i možete ih na različite načine stilizovati kao kod piksi frizure. Mogu biti guste, preko celog čela sa dužinom tik iznad obrva. Međutim, možete ih i podeliti po sredini ili čak učiniti šiljastim na krajevima i resastim po strukturi. Ova frizura ima dosta prednosti. Pre svega je svestrana i univerzalna jer odgovara svim tipovima i strukturama kose. Tanku će učiniti vizuelno gušćom i voluminoznijom, a gustu stanjenom i lepršavijom. Odlično se uklapa uz letnji stil oblačenja tako da će sigurno ovog leta biti izbor mnogih žena.

2.Bottleneck bob

Kada se spoje trendi bottleneck šiške i bob frizura dobija se novi bottleneck bob stil. Bob ili paž ima bezbroj svojih varijanti, ali to ne smeta da se stalno usavršava i nadograđuje. Bottleneck bob, najnovija verzija paža upravo sadrži šiške koje su u trendu i podsećaju na usko grlo boce. Samim tim dobijamo prelepu frizuru koja suptilno uokviruje obraze i u prvi plan ističe oči. Dužina ovog paža varira i kreće se od brade pa sve do ramena. I ovu frizuru kao i predhodnu mogu nositi sve žene jer sadrže šiške koje prate crte lica pa se samim tim mogu prilagoditi kako svakom obliku lica tako i svakom tipu kose. To znači da će svaka žena imati drugačiji i jedinstveni paž koji kao da je krojen po njenoj meri.

3.Bob sa zavesicama

Kao što smo rekli bob ili paž je jedna od najsvestranijih frizura koja je stalno podložna promenama i inovacijama. Govorili smo o bottleneck bobu koji se oslanja na bottleneck bangs koje se smatraju mlađom sestrom zavesa šiški ili zavesica. Zavesice su stil koji se nosio tokom 70 tih. Setite se samo frizure koje su nosile slavne Brigitte Bardot i Farrah Fawcett. To su originalne zavesice. Kasnije se pojavila Jane Birkin sa svojim šiškama tako da su današnje zavesice nešto između Bardot i Birkin šiški. Iako zavesice dolaze do izražaja na dugim i srednjim frizurama ipak se mogu nositi i na kraćim stilovima kao što je bob. Radi se pre svega o stepenastom bobu, jer se stepeni lakše spoje sa zavesicama tako da celokupna frizura dobija bolji oblik. Zavesice takođe prate crte lica stim što se na krajevima uvijaju ka spolja. Veoma su jednostavne za održavanje, čak i kada porastu ih možete prebaciti iza ušiju ili zakačiti šnalama koje su takođe u trendu.

4.Kratka piksi kosa sa neurednim šiškama

Piksi frizura je po popularnosti rame uz rame sa bobom. I ona je kao i bob od svog nastanka do danas dosta napredovala, menjala se i prilagođavala savremenim potrebama žena. Smatra se da su neke žene još na početku 19 veka nosile ovakve frizure. Međutim, o njenoj rapidnoj popularnosti se može govoriti tek sa pojavom slavne glumice i ikone stila 50 – tih godina Audrey Hepburn. U filmu „ Roman Holiday“ Audrey odlazi kod frizera i šiša svoju prelepu dugu kosu. To je konkretno za lik u filmu bio potez koji je označavao potpunu transformaciju lika kako fizičku tako i duhovnu. Tokom 60 – tih su piksi nosile Twiggy i Mia Farrow. Kod stilizovanja piksi frizure je veoma bitno pratiti crte lica. To se odnosi i na stilizovanje šiški. Ovalnom obliku lica sve piksi varijante lepo stoje, a pogotovo ovakve sa neurednim i dužim šiškama.

5.Kratka kosa sa baby šiškama

Piksi sa kratkim ili takozvanim baby šiškama je veliki hit već nekoliko sezona. Ovakve frizure otvaraju lice i u prvi plan ističu obrve i oči. Posebno se preporučuju ženama sa licem u obliku dijamanta jer će vizuelno uravnotežiti jake konture ovog lica. Takođe pristaju i ženama sa ovalnim oblikom lica. Možete se opredeliti i za neku trendi nijansu kao što je srebrno siva ili možda neka tamnija burgundi.

6.Piksi sa dužim šiškama

Piksi je veoma smela frizura koja ne ističe u prvi plan samo vaše crte lica već i vašu individualnost i karakterne osobine. Frizeri smatraju da duga kosa mnogim ženama predstavlja neku vrstu zavese sigurnosti. Zbog toga žene nemaju smelosti da je skrate. Međutim, kada se odluče da je skrate i da izaberu piksi frizuru, onda će napokon videti svoju pravu ličnost u ogledalu, zavoleće sebe i zauvek će nositi piksi stilove. Već smo rekli da je veoma bitno izabrati i pravi piksi stil. Na primer ako imate okruglo lice izbegavajte guste šiške preko celog čela već se opredelite za duže i bočne koje će vizuelno lice učiniti ovalnijim.

7.Elegantna zalizana piksi frizura

Piksi frizura je veoma svestrana. Može se na više originalnih načina stilizovati i samim tim nositi u svim prilikama. Za svečane prilike je odličan izbor zalizana piksi frizura. Dodajte kosi i malo sjaja za ekstra, glamurozan izgled.

8.Kratka kosa sa gustim šiškama

Guste šiške koje idu preko celog čela se takođe odlično slažu sa piksi frizurama. Prelepo izgledaju na duguljastom licu dok se ženama sa okruglim oblikom lica ne preporučuju. Radikalna promena koja podrazumeva šišanje duge i prelazak na kratku frizuru se može protumačiti i kao napuštanje starog načina života. Samim tim što vaše lice izgleda sveže i mlađe i vaš život će odmah biti kvalitetniji i uzbudljiviji. Jer kao što vi menjate pogled na sebe tako ga menjaju i drugi.

9.Francuski bob

Još jedna klasična varijanta paža koju ćemo sigurno viđati na svakom koraku ovog leta jeste i francuski bob. Za razliku od drugih varijanti boba njega karakteriše potpuno prirodna tekstura koja uključuje i šiške. Dužina je do vilične kosti stim što su krajevi uvijeni ka licu. Šiške mogu biti kratke preko celog čela ili podeljene na sredini. Najnovija je varijanta francuskog boba i bottleneck šiški.