Pred vama su ženski blejzeri za jesen 2022, top pet modela koji su veliki hit ove sezone. Pogledajte o kojim je modelima reč.

 zenski blejzeri
Danas se ženski blejzeri ili sakoi manje povezuju sa kancelarijom, a više sa svečanim i neformalnim prilikama. Postali su must have odevni komad koji bi svaka žena trebalo da ima jer su svestrani i lako se kombinuju. Oni će svaki vaš autfit podići na viši nivo. Iz godine u godinu se i ženski blejzeri menjaju i prilagođavaju najnovijim trendovima, ali i potrebama žena. Modeli su veoma raznovrsni tako da sa sakoima možete i trčati, ići na piće sa drugaricama i naravno otići na posao.

Nose se ženski blejzeri različitih boja, dezena, dužina, od raznovrsnih materijala kao i sa zanimljivim detaljima. Reklo bi se da ima za svačiji ukus po nešto. Da ne dužimo pogledajte koji su modeli ove sezone u trendu.

1.Ženski blejzeri sa perjem

 zenski blejzeri sa perjem
Perje smo poslednjih sezona viđali na torbama, cipelama, minđušama, ali je našlo svoj put i do blejzera i ne bunimo se zbog toga. Na protiv, perje ili krzno je savršen dodatak koji svaki odevni komad pa i sako čini bogatijim, luksuznijim, privlačnijim i što je najvažnije može i da vas ugreje. Perje ili krzno se najčešće nalazi na rukavima, mada može biti i na džepovima, okovratniku i slično. Predlažemo da ove jeseni pođete malo korak dalje i da umesto neutralnih nijansi sakoa birate one svetlije zelene, roze, plave, ljubičaste sa perjanim dodacima.

2.Cropped modeli

 cropped zenski blejzeri
Blejzeri su nastali u Velikoj Britaniji tokom 19 veka. Nosili su se u kežual prilikama odnosno u sportskim i kantri klubovima. Tek kasnije su postali deo poslovne odeće. Prvi modeli su bili manje strukirani i nosili su se bez odgovarajućih pantalona. Kasnije su postali deo školske uniforme, a onda i sastavni deo ženske odeće i visoke mode.

Danas su ženski blejzeri veoma raznovrsni. Transformisali su se od klasičnih modela do modernih blejzer haljina i kratkih cropped modela. Cropped sakoi se savršeno kombinuju uz haljine, suknje, kao i pantalone poput farmerica kao i onih modela pantalona sa visokim strukom. Za što efektniji izgled birajte cropped sakoe sa detaljima poput metalik dugmića, kaiševa i slično. A da biste postigli militaristički stil nabavite model sa velikim, otvorenim džepovima.

3.Dekonstruisani ženski blejzeri

 asimetricni
Možda i vama kao nama naziv zvuči čudno. Ali, ipak treba napomenuti da se radi o modelima koji su asimetrični, sa prorezima, isečeni pa ponovo spajani i tako u krug. Dizajnerka sa sedištem u Londonu Feng Chen Wang je majstor i idejni tvorac ovih modela. Njena samoimenovana linija sakoa uključuje jaknice različitih dužina napred i pozadi, neobrađene rubove kao i džepove presečene na pola. Mnoge poznate dame su oduševljene ovim modelima jer se odlično uklapaju i pravo su osveženje ove sezone.

4.Karirani modeli

karirani
Blejzeri dolaze u različitim dezenima od cvetnog, preko prugastog, kariranog pa sve do modela sa animal printom. Ove sezone se nose svi dezeni, ali je posebno zanimljiv karirani dezen koji podseća i inspirisan je ženskom školskom uniformom. Ovakvi sakoi se najbolje uklapaju uz kratke suknje sa istim dezenom. Mada uvek možete birati i pantalone ili ih nositi preko haljine. Modni stilisti preporučuju da ove sezone birate karirane sakoe u svetlijim i upadljivim bojama poput žute, roze, zelene ili plave kako biste u potpunosti oživeli stil 90 – tih iz tinejdžerskog filma Clueless.

5.Oversized

 oversized
Na kraju lista ne bi bila potpuna da nema oversized modela. Oni će uvek biti u trendu jer nekako uz klasične sakoe se najviše nose i čini nam se da će sigurno postati vanvremenski. Ove sezone na uličnoj modi za ove sakoe važi pravilo što veći to bolji. Međutim, kod ovih modela je bitno izabrati pravi kroj i veličinu koja odgovara u ramenima i koja dobro stoji našem obliku tela. Zanimljivi su i kada se nose sa kaišem oko struka. Ako birate sakoe sa upadljivom bojom ili neobičnim dezenom onda neka ostatak garderobe bude u neutralnim nijansama kako bi sako dominirao i zasijao u punom sjaju.