Naslovna Nokti Italijanski manikir – Novi trend koji izdužuje vaše nokte

Italijanski manikir – Novi trend koji izdužuje vaše nokte

0
5165
italijanski manikir

Italijanski manikir je poslednjih nekoliko sezona postao veliki trend lakiranja noktiju i to zahvaljujući TikToku. Uz pomoć ovakvog načina lakiranja vaši kraći nokti će vizuelno izgledati duže. Pogledajte slike i objašnjenje u nastavku šta je to italijanski manikir.

 magenta roze
Ima nečeg šik i sofisticiranog u dugim noktima, ali oni nisu baš praktični za svakodnevno nošenje. Normalne aktivnosti poput kucanja na tastaturi, otvaranje paketa ili čak konzervi postaju svojevrsni čin hodanja po konopcu, gde svaki iznenadni pokret može da dovede do slomljenog nokta čime sav vaš višemesečni trud oko rasta i negu noktiju pada u vodu.

Ali za one koji nisu obdareni dugim noktima, za one koji imaju užurbani životni stil kao i za one kojima zbog posla dugi nokti smetaju postoji lukava tehnika farbanja noktiju koja vizuelno izdužuje vaše kratke nokte. U pitanju je italijanski manikir najbolji način za lažiranje dugih noktiju bez nadogradnje.

Šta je italijanski manikir?

 merlot crvena
Kako manikir stručnjaci kažu „ Italijanski manikir je tehnika lakiranja noktiju koja izdužuje nokte ili stvara utisak da su oni duži nego što zaista jesu“. Uglavnom se radi o klasičnom full – color manikiru, tehnika koristi četkicu iz bočice laka kako bi se lak što više približio kožici( naravno bez dodirivanja kože). Zatim se četkica povlači prema vrhu nokta, premazujući središnji deo, ali ostavljajući manji razmak između ivice zida nokta i laka.

 francusko italijanski manikir

Alternativno, možete popuniti ceo nokat, a zatim preći preko strane malom četkom natopljenom sredstvom za uklanjanje laka za nokte da biste napravili te praznine. Iako je minijaturan i jedva vidljiv upravo taj prazan prostor daje vašim kratkim noktima vizuelno duži izgled.

Italijanski manikir je odlično rešenje za sve one koji rado nose kratke nokte, ali žude o tome da oni izgledaju duže. To je zaista dobitna kombinacija, jer tehnika lakiranja daje iluziju dužine, dok zapravo održava traženu aktivnu dužinu. Plus, italijanski manikir ima tu moć da učini da ležište noktiju izgleda tanje dajući ukupan efekat mršavijih prstiju.

 plavi italijanski manikir
Italijanski manikir možete postići bilo kojom vrstom laka kao i tradicionalnim gel lakom. Manikir stručnjaci obično koriste builder gel lak koji je izdržljiviji od tipičnog laka za nokte. Međutim, sa ovim gelom morate biti pažljivi i da izbegavate bilo kakvu toplotu tokom prvih 24 sata od nanošenja. Znači u tom periodu zaboravite na duga, vruća tuširanja ili kupke, saune i slično jer je potrebno da se gel potpuno stegne. Ovaj korak ili uslov mnoge žene ne shvataju ozbiljno i zbog toga gelovi obično neće trajati toliko dugo koliko bi inače trebalo da traju. Takođe, je važno da svakodnevno održavate ruke i zanoktice hidriranim koristeći odgovarajuća ulja i kreme. To će pomoći da vaš manikir što duže bude u savršenom stanju.

 nude nijansa
Italijanski manikir je najefikasniji na širim noktima koji imaju tendenciju da se „razvijaju“ ili imaju strane koje nisu ravne ili paralelne. Deluje veoma dobro na kratkim noktima, mada nije nužno ograničen na određeni oblik noktiju. Na primer, ovaj manikir može da se radi i na zaobljenim kao i na kvadratno ovalnim noktima. Odlično su rešenje za kutijaste nokte koji su podložniji čestom grickanju.

zeleni italijanski manikir
Manikir stručnjaci predlažu da se držite smelih, živih boja jer one pojačavaju efekat. Međutim, uvek se možete opredeliti i za neutralne ili „ nude“ nijanse. Takođe, odlična su opcija za one koji ne žele da provode sate u salonima čekajući da im se nanose akrilni nokti već biraju da zamene svoj uobičajeni manikir za nešto malo uglađenije.

Često se postavlja pitanje da li italijanski manikir možete postići sami kod kuće. Manikir stručnjaci nisu za to rešenje, ali ako baš želite da probate onda vam predlažu da koristite tradicionalni lak za nokte koji se lako može ukloniti sredstvom za skidanje laka. Gel lakove izbegavajte iz više razloga, a jedan od glavnih je i alergija koja se može vremenom javiti ako gel dođe u kontakt sa kožom.

 tamniji gel
Prvo nanesite osnovni premaz – posebno ako koristite tamniju nijansu. Nail art umetnici preporučuju da se poslužite trikom sa tri trake, jednu traku povucite od centa na dole pa na gore, zatim po jedna traka sa svake strane da biste spojili boju. Ne brinite ako lak završi blizu ivice, investirajte u kupovinu male četkice za višekratnu upotrebu. Nju umočite u sredstvo za skidanje laka i nežno očistite ivice noktiju da biste stvorili taj „ negativni prostor“. Na kraju završite završnim premazom visokog sjaja da biste zapečatili boju. Završni sloj možete naneti i preko negativnog prostora.

 dugine boje
Inače italijanski manikir je nastao u Milanu pre nekoliko godina, ali tada nije bio u trendu. Neki ga još zovu i mediteranski manikir. Neki manikir stručnjaci smatraju da ova tehnika nije za svakoga i da bi neki klijenti trebalo da praktikuju boju pune pokrivenosti. Ponekad, ako ne lakirate do bočnih zidova, nokat može izgledati nedovršeno. Kada nokat počinje da raste ako ne koristite redovno ulje za zanoktice ovaj manikir će na bočnim krajevima početi da izgleda neuredno. Tada bi neki klijenti došli u iskušenje da te ivice ljušte ili gule.