Predstavljamo vam frizure za zimu 2022/2023 godine. Najlepše stilove koje ćemo sigurno viđati na svakom koraku.

 frizure za zimu 2022-2023
Uvek je dobro pripremiti se na vreme za hladnije dane koji su neizbežni. Kaputi, deblje jakne, džemperi, čizme su več tu, spremni da nas ugreju. Sada je potrebno prelistati časopise da bismo videli šta nas ove zimske sezone očekuje kada su u pitanju modni i beauty trendovi. Frizure za zimu 2022/2023 su veoma raznovrsne tako da ima za svakoga po nešto. Ponuda je velika od kratke kose preko srednje dužine pa sve do duge kose. Nosiće se i upadljivi detalji u kosi kao i retro lokne i šiške. Da ne dužimo u nastavku pogledajte frizure za zimu 2022/2023 koje spadaju u popularne frizure koje će žene rado nositi tokom predstojeće sezone.

1.Bob do brade

 bob do brade
Počinjemo sa trendi kratkim frizurama, a to je bob. Bob ili paž je vanvremenska frizura koja će se uvek nositi. Postoji u bezbroj varijanti tako da ga mogu nositi sve žene bez obzira na tip kose ili oblik lica. Tokom zime se smatra da će dominirati bob sa dužinom do brade. Način šišanja ovde nije toliko bitan jer je važna dužina. To znači da možete izabrati i blunt bob koji je jednako šišan sa svih strana, ili pak asimetrični, talasasti ili možda stepenasti bob. U svakom slučaju ova dužina do brade daje celokupnoj paž frizuri potreban glamurozniji i sofisticiraniji izgled koji će nam dobro doći tokom novogodišnjih i ostalih praznika koji nas očekuju tokom zime.

2.Elegantna ravna kosa

 elegantna ravna kosa
Pored lokni i talasa u kosi, koji su hit već nekoliko sezona i stalno se nadograđuju, nosiće se i potpuno ravna kosa. Kod ovakvih frizura dužina nije toliko bitna već je potrebno da kosa bude negovana i zdrava da bi nakon ispravljanja zasijala u svom punom sjaju tako da na kraju ima taj, elegantan, uglađeni, staklasti izgled. To je takozvana „liquid“ ili tečna, ultra glatka kosa sa sjajem. Ovakve frizure su već isprobale poznate ličnosti kao što su Jennifer Lopez, Ciara i sestre Kardashian.

3.Barbikor frizure za zimu 2022/2023

 Barbikor frizure za zimu 2022-2023
Verovatno znate da poslednjih šest meseci modnom i beauty scenom dominira Barbikor stil. Radi se o načinu oblačenja, šminkanju i frizurama koje su karakteristične za poznate lutke Barbike sa kojima smo se svi igrali. E sada imate mogućnost i da se oblačite kao ove lutke i to je u modi. Tu se pre svega misli na nošenje roze boje i svetlucavih cipela na štiklu. Međutim, ono što je najprimamljivije kod Barbi sveta, pored naravno njene kuće na plaži u Malibu, jeste njena prelepa duga plava kosa. Sada je u trendu kopirati ovakve frizure, nositi crni rajf u kosi, napraviti voluminozne talase, i naneti sjaj da bi kosa izgledala što lepše i sijala kao kod prave Barbike.

4.Piksi frizure za zimu 2022/2023

 piksi frizure za zimu 2022-2023
Piksi frizure su jednostavne, privlačne i odgovaraju svakom obliku lica i tipu kose. Ali, ako želite da dodate malo više ljupkosti tradicionalnoj piksi frizuri onda pokušajte da je malo modernizujete sa dužim pramenovima na prednjoj strani, brijanjem sa strane ili šiškama.

5.Opušteni talasi

 opusteni talasi frizure za zimu 2022-2023
Pored ravne ove zime nosiće se i talasasta kosa. Prva na spisku je frizura koja podrazumeva, krupnije, opuštene talase koji celoj frizuri daju voluminozniji izgled. Potrebno je uz pomoć pegle ili prese napraviti šire lokne, a zatim preći prstima preko njih da biste im dali trajniji, opušteniji, renesansni finiš.

6.Bombastične lokne – Frizure za zimu 2022/2023

 bombasticni talasi
To su takozvani Blowouts talasi koje su nosili supermodeli iz 90 – tih poput Cindy Crawford i Denise Richards. Ovakvi bombastični, seksi talasi su odličan izbor za novogodišnje praznike.

7.Meke, paperjaste šiške

 paperjaste siske
Sve vrste šiški će se nositi tokom zime. Dominiraju retro zavesa šiške, bottleneck šiške, baby šiške kao i paperjaste šiške koje idu preko celog čela, ali su na krajevima malo duže tako da se lepo spajaju sa ostatkom kose.

8.Elegantan bočni razdeljak

 elegantni bocni razdeljak
Elegantni bočni razdeljak izgleda sjajno na skoro svakom tipu kose i teksturi. A kada dodate slatku malu ukosnicu ili neku veću šnalu izgledaće savršeno.

9.Rep pletenica frizure za zimu 2022/2023

 rep pletenica frizure za zimu 2022-2023
Visoko podignuti rep u kombinaciji sa besprekornom pletenicom spada u hit i popularne frizure za zimu 2022/2023. Nijedna oluja niti vetar neće ove frizure za zimu pokvariti.

10.Rep sa pramenovima

 rep sa pramenovima
Visoki konjski rep je očigledno hit ove sezone što i ne čudi jer se lako pravi i održava. Pored rep pletenice tokom zime će dominirati i rep sa bočnim pramenovima koji uokviruju lice.

11.Neočekivani detalji

 neocekivani detalji
Ovo je godina detalja za kosu. Pa ako volite isprobajte rajfove, šnale različitih oblika i boja, češljiće, marame. Poigrajte se sa njima i pokažite svoju kreativnost.