Verovatno i vrapci na grani znaju da je mala moćna crna haljina vanvremenski komad odeće koji nikada neće izaći iz mode. Slaže se uz sve pa je samim tim idealna za sve prilike. Za nju se slobodno može reći da je kraljica elegancije i stila i da se sa njom nikada ne može pogrešiti.mala crna haljina

Mala moćna crna haljina je efektna sama po sebi, ali za doček Nove godine i slične proslave predlažemo da je malo začinite određenim detaljima ili drugim zabavnim bojama i dezenima. S ’obzirom da se radi o neutralnoj boji nije teško kombinovati i osmišljavati raznovrsne outfite čak i sa istom haljinom. Kao inspiracija vam mogu poslužiti sledeći predlozi.

1.Mala moćna crna haljina sa hulahopkama

S’obzirom da govorimo o odevnoj kombinaciji za doček Nove godine, to jest o zimskom periodu onda vam predlažemo da uz MCH obučete hulahopke. Najbolji izbor su tanke, svilene crne hulahopke koje mogu imati i detalje poput tufni. Ovi detalji na hulahopkama će na pravi način začiniti vaš outfit ako nosite crno od glave do pete. Inače ovo je veoma elegantna i ženstvena kombinacija sa kojom ćete sigurno biti kraljica večeri. Dovoljan vam je još crveni ili bordo karmin i odmah ste na tronu.

2.Sa upadljivom jaknom

Bilo koji kaput, kožna jakna, sako, bunda pa čak i puffer ili perjane jakne u metalik bojama i od sjajnog materijala se dobro slažu sa ovom toaletom. Pritom će vas po potrebi i zagrejati. Birajte jakne koje su u upadljivim bojama kao što su crvena, metalik zlatna, srebrna, bronzana, bordo, tamno plava, kao i leopard print. Uvek možete izabrati i kamel kaput kao i duže puffer jakne ukoliko vam je haljina kratka. Kraće bundice u upadljivim bojama i dezenima će takođe vašu kombinaciju učiniti ultra modernom i šik.

3.Mala moćna crna haljina i nakit

Uz MCH najbolje od nakita idu biseri barem tako kažu poznate ličnosti i dizajneri. Međutim, izbor nakita uglavnom zavisi od dizajna toalete odnosno okovratnika.
Ako je okovratnik sa V- izrezom onda se preporučuju takozvane Y ogrlice, čoker ogrlice ili ogrlice sa priveskom koji će se spuštati niz vrat i skretati pažnju. Ako pak MCH ima spuštena ramena, a vi kratku kosu onda su najbolj izbor viseće minđuše, mada uvek možete izabrati i deblju narukvicu kao i upadljivi prsten. Ako ste izabrali MCH sa polurolkom i dugim rukavima onda je začinite visećim, takozvanim luster minđušama ili prstenom sa dijamantom ili dragim kamenom. Ako su rukavi uski onda možete slobodno navući deblju narukvicu preko rukava.

4.Modni detalji

Što se tiče ostalih aksesoara odnosno cipela, torbi, kaiševa i slično sa njima se slobodno možete igrati. Na primer sve što sija dolazi u obzir jer se ipak radi o najluđoj noći. Takođe umesto cipela možete izabrati i čizme iznad kolena ili kraće to sve zavisi od vašeg ukusa kao i od vrste i mesta proslave, da li je opuštenija ili ipak zahteva elegantniju kombinaciju. Pored crnih visokih potpetica možete izabrati i one u „nude“ nijansi kao i u upadljivim bojama poput crvene cipele, žute, plave, roze, zelene kao i animal print. To isto važi i za torbe. Da biste razbili monotoniju stavite upadljivi kaiš oko struka ili vežite maramu.

5.Neobični krojevi

MCH je od svog prvog pojavljivanja pa do danas dosta napredovala i prilagođavala se savremenim trendovima tako da postoji bezbroj različitih krojeva i dizajna. Klasične su one sa A-line krojem, zatim bodycon ili uz telo, sa golim leđima, spuštenim ramenima, spuštenim jednim ramenom, balon rukavima, rolkom i uskim rukavima, raznim prorezima, dužinama i tako dalje. Izbor materijala je takođe raznovrstan od svilenih preko čipkastih do somotskih. Mnogi modeli na sebi imaju i cirkone, bisere i slične detalje tako da su same po sebi upadljive pa im nakit nije ni potreban. Kakva će biti vaša MCH i koliko ćete ih imati u garderoberu to zavisi od vas.