Od dečačkog boba preko shag stilova pa sve do duge, prirodne kose pogledajte koje su to moderne frizure za 2022 godinu koje će biti dominante i koje ćemo viđati na svakom koraku.shag frizura

Nova godina se bliži, a sa njom dolaze i novi trendovi u načinu ženskog šišanja. Ponuda je velika i verujemo da najboljim svetskim frizerima nije bilo lako da izaberu sedam veličanstvenih stilova. Ipak su se složili i izdvojili ove moderne frizure za 2022 godinu koje ćemo viđati na svakom koraku. Radi se o varijantama bob, piksi i odstalih frizura koje lepo stoje svim ženama bez obzira na godine. Pogledajte o čemu je reč.

1.Bob sa šiškama –  Moderne frizure za 2022decacki bob moderne frizure za 2022

Bob je klasika koja nikada neće izaći iz mode. Od svog prvog pojavljivanja do danas se bob ili paž dosta promenio i prilagodio savremenim trendovima. Varijante boba koja će biti popularne tokom naredne godine podrazumevaju nešto opuštenije stilove. Nosiće se takozvani tupi, dečački bob sa kraćim šiškama. Od teksture se traži da bude što slobodnija i prirodnija. Dužina kraća do brade ili ključne kosti. Takođe traži se što jednostavnija varijanta kratke kose koja izgleda pomalo neuredno i jednostavno za oblikovanje. Šiške su kraće i njih možete na različite načine stilizovati. Francuski bob takođe ne ide nikuda i dalje će ga žene rado nositi.

2.Prirodna teksturaprirodna tekstura

Još jedan veliki trend za 2022 godinu jeste što prirodniji izgled kako kratke tako i duge kose. Prihvatamo ono što nam je priroda dala i to još više naglašavamo. Ljudi vole da vide pravu kosu – ništa što je veštačko i lažno. U fokusu je prirodna tekstura. Žene puštaju kosu da raste i ne ispravljaju lokne već ih neguju. Nosiće se duga kovrdžava kosa koja izgleda pomalo divlje kao u doba 80 – tih. Bitan je način šišanja jer je takvoj prirodnoj kosi potrebno dati pravi oblik i volumen koji odgovaraju određenom obliku lica. Ako želite da malo ukrotite divlje lokne stavite slobodno neke interesantne ukosnice, šnale i slične detalje za kosu. Pored duge kovrdžave kose, nosiće se i kovrdžava kosa srednje dužine kao i kovrdžavi asimetrični bob.

3.Duže zavesa šiškeduze zavesa siske

Frizeri savetuju da ukoliko imate zavesa šiške, a želite neku promenu onda ih pustite da malo porastu.Na taj način će vaša kosa na prednjoj strani dobiti potreban volumen. Šiške u svim svojim varijantama će biti u trendu tokom 2022 godine. Takođe i ove retro zavesa šiške iz 70 – tih ne idu nikuda. Čak se i one pomalo koriguju i prilagodžavaju savremenim trendovima.

4.Spiralne loknespiralne lokne moderne frizure za 2022

Čini nam se da je ranije važilo pravilo da žene uvek žele ono što nemaju. Na primer, žene sa ravnom kosom sanjaju lokne. Dok žene sa prirodno kovrdžavom kosom stalno ispravljaju svoje kovrdže. Sada je napokon došlo sve na svoje. Kovrdžave devojke ne moraju da brinu jer su spiralne kovrdže u modi. Loknasta ili kovrdžava kosa je predivna za oblikovanje jer se sve svodi na igru sa loknama. Samo je bitno redovno i pravilno šišanje kako bi se nestašne lokne pomalo ukrotile.

5.Shag – nova generacijanovi shag

Vidimo da se i shag stil stalno menja i prilagođava potrebama žena. Uglavnom se spaja sa bob ili lob varijantama kao i sa mullet stilom. Tako nastaju nove ili mlađe generacije shag stilova. Ono što je zajedničko svim ovim varijantama jesu kratki stepeni koji uokviruju lice. Razlika je uglavnom u dužini i još nekim finesama.

6.Elegantne stepenaste moderne frizure za 2022elegantni stepeni

Stepeni ili slojevi svakoj kosi bez obzira da li je kraća ili duža daju potreban volumen. Zbog toga se posebno preporučuju ženama sa tankom i retkom kosom. Duga, elegantna stepenasta kosa će biti veliki trend tokom naredne godine. Stepeni se tako oblikuju da ističu ono što je najlepše na vašem licu bilo da su to oči, usne ili obrazi. Zato je svaka stepenasta frizura jedinstvena jer je pravljena po meri lica.

7.Piksi moderne frizure za 2022piksi moderne frizure za 2022

Frizeri smatraju da su žene u poslednje vreme opuštenije i željne avanture čak i kada je u pitanju njihova kosa. U trenutku se odluče za veliku promenu, ali bukvalno. One koje nikada nisu nosile kratku kosu sada traže takve stilove poput piksi i kratke bob varijante. Postoji veliki broj različitih piksi varijanti tako da ovakvu kratku kosu mogu da nose sve žene bez obzira na godine, oblik lica i tip kose.