Predstavljamo vam McDonalds šiške – novi trend oblikovanja šiški koji je preplavio društvene mreže i koji zaista vredi isprobati.

 tiktok
Direktno sa TikToka stiže nam novi trend lepote pod nazivom McDonalds šiške. Ne brinite se nema nikakve veze sa pomfritom i hamburgerima iako je inspirisan logom poznatog lanca brze hrane. McDonalds šiške predstavljaju neku vrstu alternative zavesa šiškama samo su mnogo providnije i zakrivljenije od njih. Njihovoj popularnosti je doprinela i činjenica da se lako oblikuju i lepo stoje svakom obliku lica.

 McDonald’s siske
McDonalds šiške je među prvima ispobala na TikToku influenserka Matilda Djerf koja je želela da oživi lepršavu frizuru iz 70 – tih. Ona se često igra sa svojim plavim pramenovima isprobavajući nove frizure. Njoj su se pridružile i ostale devojke kojima se dopada staromodni stil oblikovanja šiški u obliku slova M.

 retro fazon
Godinama ljudi širom sveta zadovoljavaju svoju potrebu za hranom u Mekdonald lancima brze hrane. Međutim, sada je došlo vreme da ovaj McDonald’s logo bude inspiracija i u sferi mode i lepote. Konkretno radi se o frizurama odnosno o načinu oblikovanja šiški.

 bombasticni stil
Pored mikro šiški, Birkin šiški, zavesa šiški došlo je vreme za još jedan trend oblikovanja šiški, a to su McDonalds šiške. Ove šiške su do danas prikupile oko 194 miliona pregleda na TikToku pa su samim tim veoma brzo postale jedna od glavnih inspiracija za letnje frizure.

Šta su McDonalds šiške?

McDonald’s siske
McDonald’s šiške nemaju nikakve veze sa hranom, dakle nisu masne i ne podsećaju na pomfrit, naprotiv veoma su mekane i obimne. Predstavljaju omiljenu kombinaciju mnogih žena, a to su laskavi stepeni ili slojevi koji uokviruju lice i retro završna obrada.

Za razliku od klasičnih šiški koje imaju dužinu do obrva i ponekad prekrivaju čelo, McDonald’s šiške su oblikovane tako da imaju središnji razdeljak, isturene su na krajevima, a zatim podignute u korenu da bi se stvorio M- oblik baš kao znak McDonald’s.

 mekane McDonald’s siske
McDonalds šiške su takođe u retro fazonu kao i zavesa šiške samo su malo više iskrivljene u korenu kose. Već smo spomenuli influenserku Matilda Djerf kojoj je kao inspiracija za ovakvo oblikovanje šiški poslužila retro frizura ikone Farrah Fawcett iz 70 – tih godina prošlog veka.

 kovrdzave McDonald’s siske
„Sa svojim izdizanjem iz korena i mekim bočnim pramenovima, McDonald’s šiške su stil koji je inspirisan frizurama iz 70 – tih,“ – kaže frizer Sam McKnight. „ Sjajan su izbor za podizanje lica ( lifting lica), dok nežni bočni pramenovi omekšavaju crte lica“. Jedini preduslov za postizanje ovakvih šiški jeste da vam šiške budu dovoljno dugačke kako bi se mogle oblikovati na pravi način sa obe strane lica.

Kako ih treba nositi?

 wet look
Možda izgleda komplikovano da se napravi frizura koja izgleda kao da prkosi gravitaciji, međutim, McDonald’s šiške se tako jednostavno postižu da ne morate čak ni da koristite tople alate. Prvi bitan korak jeste da sprejom za postizanje volumena isprskate šiške u korenu i to dok je kosa još vlažna od pranja. Zatim, ako vam je kosa laka za stilizovanje rukama šiške koje su podeljene na sredini čela, povlačite unazad, a zatim vratite napred praveći oblik slova M.

Ako vam je kosa teža za oblikovanje onda odvojite šiške na pola, a zatim širokom, okruglom četkom i fenom postepeno sušite šiške okrećući ih na dole, a zatim svaku stranu isfenirajre ka spolja. Cilj je da dobijete oblik slova M kao McDonald’s znak.

 Matilda Djerf
McDonalds šiške predstavljaju nadogradnju zavesa šiški i zato se najlakše i postižu ako već imate zavesice. Postoji nekoliko koraka koje treba ispoštovati da biste kreirali ovakav stil šiški. Nakon pranja kosu dobro osušite peškirom pre nego što nanesete bilo koji proizvod za kosu.

 na shag frizuri

Za hidriranje kose preporučuje se maska za kosu koja sadrži sastojke kao što su shea puter ili kokosovo ulje jer sprečavaju kovrdžanje kose. Ovaj korak je ključan za stilizovanje ovakvih frizura sa naglašenim volumenom. Zatim nanesite sprej za postizanje volumena i onda fenom i širokom okruglom četkom okrenite šiške na dole da bi dobile bogat volumen. Zatim ih podelite na pola i uz pomoć istih alata isfenirajte svaku stranu ka spolja. Cilj je naravno da postignete oblik slova M i da tako dobijete ove super moderne McDonalds šiške kao deo jedne popularne frizure za letnju sezonu.